Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Storgatan 21A, Vasastaden

Sekelskiftesdröm med vackra detaljer och solig balkong

I sann sekelskiftesanda med generös takhöjd, ståtliga kakelugnar och vackra originaldetaljer. Balkong med många soltimmar mot grönskande innergård. Nyrenoverade ytskikt, fina brädgolv och fiskbensparkett. Delvist renoverat kök 2019 och fräscht badrum från 2015. Möjlig 4:a!

Bo mitt i stan i en fastighet anno 1892 med dyrbara utsmyckningar från nyrennäsansen. En kolossalt vacker bostad med en pampig atmosfär som enkelt kan göras om till 4 rok. Nyrenoverade ytskikt i sobra färgval och fina golv som smyckar rummen. Tre praktfulla kakelugnar, varav en fungerande. Tidsenliga detaljer som stuckaturer, breda dörrposter, takrosetter och spegelpardörrar. Tilltagen takhöjd och ljus från höga fönster i två väderstreck. Nybyggd balkong i soligt läge mot stilla innergård. Delvist renoverat kök 2019 i tidlösa material och färgsättningar. Påkostat badrum från 2015 med marrakech klinker, golvvärme och tvättmaskin. Därtill utmärkta förvaringslösningar. Goda parkeringsmöjligheter utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  100 kvm

 • Avgift

  5 999 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  100 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1892
 • Förråd

  Stort vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 999 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  6.86069%
 • Andelstal avgift

  6.86142%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 685 kr/år
 • Försäkring

  3 084 kr/år
 • Totalt

  6 769 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-10-30
 • Energiprestanda

  161 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av lägenhetens rymliga hall med nymålade väggar i en vit kulör och ett ljust klinkergolv som övergår till ett nylagt brädgolv med ljus ytbehandling. Hallen har smarta förvaringslösningar i form av en inbyggd skohylla samt en öppen garderob med förvaringsutrymme upp till tak som är inredd med praktiskt Elfa-system. Här finns också en platsbyggd bokhylla i vitt som skapar extra avlastningsyta och förvaringsutrymme. Ytterligare förvaring finner ni även i en tidsenlig, inbyggd garderob med charmig trädörr.

KÖK
Till höger om hallen ligger bostadens välutrustade kök som nyligen har genomgått en renovering. Ett nytt och fräscht kök där väggarna har målats om i en vit kulör och golvet har belagts med ett stilfullt brädgolv med en vitoljad finish. Luckorna är också nymålade i en matt vit ton, något som harmoniserar fint med en vit bänkskiva och ett vitt kakel upp till tak som skapar en trevlig bistrokänsla. Generösa köksskåp ger extra goda förvaringsutrymmen och den luftiga ytan kan möbleras med ett matsalsbord för flera personer. En kvalitativ utrustning i rostfritt ger ett enhetligt intryck och här inryms en vit fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn och micro i arbetshöjd, en hel kyl och frys med inbyggd ismaskin samt en diskmaskin. I taket sitter infällda spotlights som ger ett behagligt ljus och härifrån tar ni er ut på bostadens solfyllda balkong.

BALKONG
Via vackra pardörrar i glas når ni hemmets tilltagna balkong i söderläge med utsikt över föreningens grönskande innergård. En mysig och härlig oas där ni kan njuta av lugna omgivningar i solen stora delar av dagen. Den luftiga ytan kan inredas med en bekväm loungesoffa, blommor och dekoration.

VARDAGSRUM
Hemmets ljuvliga vardagsrum smyckas av två höga fönster som skänker ljus och rymd. Golvet är belagt med en vit, mattlackad fiskbensparkett och väggarna är målade i en äggskalsfärgad ton med en fondvägg i en härlig ljusgrå kulör. Rummet genomsyras av en generös takhöjd och bedårande sekelskiftesdetaljer som stuckaturer, en takrosett och en ståtlig kakelugn som förgyller kyliga vinterkvällar då den är i bruk. Vardagsrummet kan inredas med en soffgrupp samt ett matsalsbord.  

MATSAL/SOVRUM
Genom ett par vackra pardörrar når ni detta ljusa rum som kan nyttjas som en matsal alternativt som ett sovrum. Rummet har två höga fönster, en mattlackad vit fiskbensparkett och väggar målade i en fräsch, tidlös vit ton. Likt vardagsrummet återfinns fina originaldetaljer som stuckaturer en takrosett samt en elegant kakelugn som skvallrar om svunna tider. Här kan ni möblera med ett stort matsalsbord alternativt med en dubbelsäng samt övrigt möblemang. Detta rum når ni även via hallen.

SOVRUM
Från hallen når ni hemmets sovrum med en rofylld placering mot föreningens lummiga innergård. Väggarna är klädda i en ljusgrå tapet med ett stilfullt mönster, något som kombineras fint med en fondvägg i en ljusgrå ton samt en ny heltäckningsmatta i en grå kulör. Sovrummet har tidstypiska inslag som stuckaturer, en originalrosett och en smyckande kakelugn. Två höga fönster skänker rikligt med ljus och här kan ni möblera med en dubbelsäng samt övrigt möblemang. I sovrummet finns dessutom mycket garderobsförvaring med dörrar och praktiska spegeldörrar vid sidan om garderoben. Inuti är garderoberna inredda med flera lådor, hyllplan, klädstänger och smart förvaring för smycken och skor. Garderoberna kan även användas som en öppen variant om så önskas. I sovrummet finns också två vägghängda och utdragbara hängare avsedda för tvätt, praktiskt och smidigt!

BADRUM
Hemmets badrum renoverades 2015 och är stilfullt inrett med ett mönstrat klinkergolv från marrakech och helkaklade väggar i beige med ett dekorativt mönster i vitt. I duschdelen sitter ett kakel i beige som smälter in fint med övrig inredning. Badrummet är utrustat med en stor duschhörna med glasdörrar, handdukstork, toalett, handfat med kommod samt spegel med belysning. Under handfatet sitter en praktisk arbetsbänk i sandfärgad sten. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av tvättmaskin och behaglig golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Vasastaden 6:2 är en äkta förening bestående av två flerbostadshus med totalt 19 bostadsrätter. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Storgatan 21A-B.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Masubjörken. Föreningens andel är 43 procent. Samfälligheten förvaltar gård, sophus och sophantering.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 6:2. Fastigheten bebyggdes 1892. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen TJG Service.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en trivsam innergård med utemöbler. Från gården når ni även den gemensamma tvättstugan i fint skick som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt mangel. I föreningen finns också ett hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum samt cykelställ på gården.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för medlemmarna. Föreningen brukar anordna en gemensam städdag per år.

PARKERING
Adressen Storgatan 21A är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. För mer information om boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Nordic Försäkring & Riskhantering AB. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.

1982 Genomfördes rörstambyte och fönsterrenovering.
2007-2008 Renoverades mur på innergården och fastigheten dränerades. Under perioden målades även trappuppgångar och tvättstugan fräschades upp och installerades med nya maskiner.
2014 Genomfördes en omfattande renovering av fasaden, i samband med renoveringen byggdes balkonger. Under året målades även fönster samt tak och snörasskydd monterades.
2015 Planterades ny växtlighet på innergården.
2017 Genomfördes en OVK-besiktning. Under samma år installerades nytt tvättorkaggregat.
2018 Byttes fläktarna på taket.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att upprätta en ny underhållsplan. I övrigt finns det inga större underhållsarbeten inplanerade framöver (2019-04-29).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-04-29).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-04-29) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.