Storgatan 21A, Vasastaden

Sekelskiftesdröm med vackra detaljer och solig balkong


I sann sekelskiftesanda med högt i tak, stuckaturer, takrosetter och vackra kakelugnar. Ett drömhem med nyrenoverat badrum och balkong med många soltimmar. Möjlig 4:a!

Bo mitt i stan i denna vackra fastighet i nyrennässansstil anno 1892. När ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets generösa takhöjd, breda dörrposter och smarta förvaringsutrymmen. Bostaden genomsyras av vackra detaljer från förr som stuckaturer, takrosetter, pardörrar, fiskbensparkett och höga fönster. Hemmet smyckas även av tre praktfulla kakelugnar som skvallrar om svunna tider, en av kakelugnarna är i bruk och förgyller kyliga vinterdagar. Hemmets nybyggda balkong har ett soligt och rofyllt gårdsläge, en given plats under årets varma dagar. Det stilfulla köket är välutrustat med allt en kock kan tänkas behöva, en köksö utgör både extra förvaringsutrymme och matplats för flera personer. Det stilfulla badrummet renoverades 2015 och är installerat med vardagslyx i form av tvättmaskin. Ett perfekt cityboende!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

100 kvm

Avgift

5 999 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jenny Raneryd

Ansvarig Mäklare
0766 - 10 88 18

Andreas Knutson

Mäklare
0766 - 10 88 19

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  100 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1892
 • Förråd

  Stort vindförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Församling

  Göteborgs Vasa
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 999 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  5 000 kr/år
 • Försäkring

  3 084 kr/år
 • Totalt

  8 084 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-10-30
 • Energiprestanda

  161 kWh/m2 och år

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med nymålade väggar i en vit kulör samt ett ljust klinkergolv som övergår till ett nylagt plankgolv med ljus ytbehandling. Hallen har smarta förvaringslösningar i form av en inbyggd skohylla samt en öppen garderob inredd med Elfa-system med förvaringsutrymme upp till tak. Här finns även en platsbyggd bokhylla i vitt som skapar extra avlastnings- och förvaringsutrymme. Ytterligare förvaring finner ni i en tidstypisk inbyggd garderob med charmig trädörr.

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets välutrustade kök. Köket är stilfullt inrett med högblanka köksluckor i antracitgrå och rostfria vitvaror. Ovan den vita bänkskivan sitter ett vitt kakel upp till tak som skapar en trevlig bistrokänsla. Golvet är belagt med ett nytt plankgolv med ljus ytbehandling och väggarna är målade i vitt med en vacker fondtapet från Cole & Son. Köket har skåp upp till tak som ger goda förvaringsutrymmen och en praktisk köksö skapar både extra utrymme till förvaring samt ett generöst matbord. Köksön kan enkelt tas bort om mer golvyta önskas. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin, induktionshäll, vit fläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd samt diskmaskin. I taket sitter infällda spotlights. Från köket når ni hemmets balkong. 

BALKONG
Genom ett par glasdörrar når ni den stora balkongen i söderläge med många soltimmar. Balkongen är belägen mot föreningens gård och här finns plats för flera utemöbler. Ett härligt utrymme att nyttja under årets varma dagar.

VARDAGSRUM
Hemmets vackra vardagsrum smyckas av två höga fönster som skänker rummet ljus och rymd. Golvet är klätt med mattlackad vit fiskbensparkett och väggarna är målade i en äggskalsfärgad ton. En fondvägg är klädd med dekorativ tapet från Cole & Son med stilfullt medaljongmönster. Rummet präglas av högt i tak och vackra sekelskiftesdetaljer som stuckatur, takrosett och en vacker kakelugn som dessutom förgyller kyliga kvällar då den är i bruk. Vardagsrummet rymmer soffgrupp och matbord och här finns en platsbyggd tv-vägg som smälter in snyggt med övrig inredning. 

MATSAL/SOVRUM
Genom ett par vackra pardörrar når ni detta ljusa rum som kan nyttjas som en matsal alternativt som sovrum. Rummet har två höga fönster, mattlackad vit fiskbensparkett och målade väggar i ljus ton samt en fondvägg klädd i stilfull tapet från Cole & Son. Rummet smyckas likt vardagsrummet av stuckatur, takrosett och en vacker kakelugn. Här kan ni möblera med ett stort matsalsbord alternativt en dubbelsäng och övrigt möblemang. Rummet nås även från hallen.

SOVRUM 2
Från hallen når ni hemmets andra sovrum med ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Golvet är belagt med heltäckningsmatta och väggarna är tapetserade i ljus tapet med medaljongmönster varav en av väggarna är klädd i en mörkare tapet. Sovrummet har tidstypiska inslag som stuckatur, takrosett och en vackert smyckad kakelugn. Två höga fönster skänker rummet ett härligt ljusinsläpp och här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Sovrummet har flera garderober som ger gott om utrymme för kläder. 

BADRUM
Hemmets badrum renoverades 2015 och är stilfullt inrett med mönstrat klinkergolv från Marrakech och helkaklade väggar i beige med dekorativt mönster i vitt. I duschdelen sitter ett kakel i beige som smälter in med övrig inredning. Badrummet är utrustat med en stor duschhörna med glasdörrar, handdukstork, toalett, handfat med kommod samt spegel med belysning. Under handfatet sitter en praktisk arbetsbänk i sandfärgat sten. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av tvättmaskin och behaglig golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Vasastaden 6:2 är en äkta förening bestående av två flerbostadshus med totalt 19 bostadsrätter. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Storgatan 21A-B.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Masubjörken. Föreningens andel är 43 procent. Samfälligheten förvaltar gård, sophus och sophantering.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 6:2. Fastigheten bebyggdes 1892. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen TJG Service.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en trivsam innergård med utemöbler. Från gården når ni även den gemensamma tvättstugan i fint skick som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt mangel. I föreningen finns också ett hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum samt cykelställ på gården.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för medlemmarna. Föreningen brukar anordna en gemensam städdag per år.

PARKERING
Adressen Storgatan 21A är berättigad till boendeparkering inom område "M". För mer information om boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Nordic Försäkring & Riskhantering AB. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.

1982 Genomfördes rörstambyte och fönsterrenovering.
2007-2008 Renoverades mur på innergården och fastigheten dränerades. Under perioden målades även trappuppgångar och tvättstugan fräschades upp och installerades med nya maskiner.
2014 Genomfördes en omfattande renovering av fasaden, i samband med renoveringen byggdes balkonger. Under året målades även fönster samt tak och snörasskydd monterades.
2015 Planterades ny växtlighet på innergården.
2017 Genomfördes en OVK-besiktning. Under samma år installerades nytt tvättorkaggregat.
2018 Byttes fläktarna på taket.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att upprätta en ny underhållsplan. I övrigt finns det inga större underhållsarbeten inplanerade framöver (2019-03-07).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-03-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-03-07) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande