Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Klippan 1H, Klippan

Rymlig trea högt upp i huset


Trevlig gavellägenhet på åttonde våningen med renoverat badrum och en solig balkong med utsikt över Älvsborgsbron och gamla Älvsborgs fästning.

Välkommen till denna välplanerade trea högt upp i huset med ljusa ytskikt och ljusinsläpp i tre väderstreck. Något som sätter guldkant i denna bostad är takhöjden på hela 3,3 meter som ni möter i vardagsrummet och ena sovrummet vilket ger en fantastisk känsla av rymd. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och här finns goda förvaringsmöjligheter i garderober samt en klädkammare med platsbyggda hyllsystem. Utöver den trevliga balkongen, med sol från förmiddag till kväll, finns även en fransk balkong som nås från vardagsrummet. I det expansiva området Klippan bor ni med spännande arkitektur, hav och grönska runt hörnet. I närheten finns trevliga Majorna med många populära restauranger, butiker och bekvämligheter. Dessutom kan ni enkelt ta er över till Eriksberg och in till Operan på kort tid.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  82 kvm

 • Avgift

  5 570 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  82 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  8 av 11
 • Balkong

  Balkong samt fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930
  Fastigheten byggdes om till bostadshus i mitten av 1980-talet
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Församling

  Göteborgs Carl Johan
 • Lägenhetsnummer

  0801 (Brf) / 1602 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 570 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.07312%
 • Andelstal avgift

  1.8691200000000001%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 350 kr/år
 • Försäkring

  1 626 kr/år
 • Totalt

  4 976 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-09
 • Energiprestanda

  133 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stor, möblerbar hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i tre rymliga garderober. Väggarna är målade vita och på golvet ligger parkett. Samma parkettgolv leder vidare in i vardagsrummet vilket ger ett enhetligt och snyggt intryck.

KÖK
Det stilfulla köket är inrett i tidlösa material samt färgsättningar. Skåpsinredningen består av ljusa luckor med rostfria metallbeslag och arbetsytorna pryds av en exklusiv bänkskiva i Kinnekullekalksten från 2017. I samband med att bänkskivan installerades lades ett nytt kakel i vitt med högblank finish samt sattes en ny diskho och blandare in. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt (2017), induktionshäll, inbyggd ugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin (2017). Här finns plats för ett matbord för upp till sex personer. Väggarna är målade vita och golvet kontrasterar i svart/vit-rutigt, slittåligt kompositmaterial.

VARDAGSRUM
Här i vardagsrummet finns ett rikligt ljusinsläpp i två väderstreck som faller på de ljusa väggarna och gör att rummet känns stort och trevligt. Att det dessutom är 3,3 meter i takhöjd gör detta till en självklar mötesplats i lägenheten. Här finns, förutom plats för soffa, även möjlighet att möblera med ett matsalsbord. Väggarna är målade vita och på golvet ligger parkett.

BALKONG
Solig balkong med sol från förmiddag till kväll. Här sitter man gärna och njuter av en fantastisk utsikt av Älvsborgsbron med en kaffe i handen. 

SOVRUM 1
Hemmets första sovrum har samma generösa takhöjd som i vardagsrummet vilket ger en lyxig känsla till rummet. Här finns gott om plats att möblera med dubbelsäng och sängbord. Väggarna är målade vita med en fondvägg i en ljus nyans och golvet är mörkt. 

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum nås rakt genom hallen och är stort med gott om plats för dubbelsäng. I detta rum finns goda förvaringsmöjligheter i två stycken dubbelgarderober. Väggarna är målade vita och golvet är ljust. 

KLÄDKAMMARE
I hallen finns denna mycket välplanerade klädkammare med snygga och välbyggda hyllsystem för optimal förvaring av både kläder och skor.

BADRUM
Snyggt helkaklat badrum som renoverades 2012. Färgskalan känns modern med sina vitkaklade väggar och det grå klinkergolvet. Badrummet är utrustat med duschväggar, handfat med en kommod med lådor, tvättmaskin, spegelskåp med belysning ovanför handfatet, vägghängd WC och en handdukstork som är både vatten- och eluppvärmd så ni kan ha varma handdukar året runt. 

ÖVRIGT
Det har nyligen installerats en säkerhetdörr till lägenheten.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggen Brf Nya Mälteriet är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad om 11 våningar med 56 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2004 och köpte fastigheten 2006 då de ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. Fastigheten har adressen Klippan 1G-H.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Fastigheten är uppförd 1930 och ombyggd till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, två cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

Det finns också en trivsam uteplats med utemöbler och grill att tillgå för föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1011 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser samt garageplatser med p-tillstånd (2019-04-01).

För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

BÅTPLATS
Klippans Kulturfastigheter förfogar över båtplatser som ligger på promenadavstånd från bostaden. En plats kostar cirka 6000-7000 kronor per år. I dagsläget finns det lediga platser. (2019-04-01).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Com Hem för Kabel-TV och bredband som träder i kraft från och med den 1 juli 2019. I avtalet ingår grundutbud för kabel-TV samt en kostnad för bredband 100/10 Mbit om 168 kr/mån. Kostnaden för bredband läggs till som ett obligatoriskt tillägg till avgiften från och med den 1 januari 2020 (2019-04-01).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2008 Renoverades tvättstugor då samtlig maskinpark byttes ut samt målades entrén vid postboxarna, korridoren mellan tvättstugorna och soprummet av föreningens medlemmar. Under samma år infördes sopsortering, nya anslagstavlor sattes upp vid entréerna, ny fasadputs påfördes i entréhörnet och byte av skalskydd genomfördes. Fjärrvärme installerades också under året och avtal skrevs med Göteborgs Energi.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gatugavel målades om och fläktsystemets kapacitet förbättrades. Under samma år togs värmepanna och värmeväxlare bort då fastigheten sedan slutet av 2008 värms upp av fjärrvärme.
2010 Fastighetens sex nya lägenheter färdigställdes, söder- och västerfasad putsades och målades om och takfoten på dessa fasader plåtslogs. Under samma år byttes hängrännor, stuprör och balkongplåtar, 10 hörnfönster i gamla hisschaktet byttes på grund av gammal vattenläcka och nya terrassdörrar installerades i lgh 1001 och 1102. Fläktaggregatet renoverades, fastighetens skalskydd förbättrades, ny ytterdörr till förråden vid 1H monterades och entrétaket vid 1H fick ny plåt och ytterbelysning. Under året monterades också ny ljusarmatur i entrén samt i hissen vid 1H, hisstaket målades om, rörelsesensorer sattes upp i inre och yttre cykelrum samt utanför tvättstugorna vid 1H. Entrétaket fick också ny plåt samt ytterbelysning.
2011 Målades dörrar och fönsterkarmar på fasaden, gallergrind monterades i kulverten, brandsläckare sattes upp i samtliga tvättstugor och uppsättning av utrymningsskyltar påbörjades. Under samma år målades gemensamhetsutrymmen utanför hissen på varje våningsplan samt målades entré, cykel- och soprumsdörrar samt stålkonstruktioner vid 1H.
2012 Glastaket ovanför innergården fogades om, översyn av avloppet påbörjades, nya lägenheter på 1 G slutbesiktigades och småfel åtgärdades, genomföringen av balkongstöttorna från balkongen på höga delen tätades och ommålningen av gemensamhetsutrymmen utanför hissen på respektive plan färdigställdes. Under samma år fortsatte uppsättningen av utrymningsskyltar som påbörjades 2011.
2013 Upprustning och förnyelse av innergården påbörjades. Under samma år påbörjades också målning av räcken i trapphus samt målning av räcken på vån 5 och 7.
2015 Fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen, nya förråd installerades till lägenheter på 1G och nytt lås/portsystem samt nya entrédörrar monterades till Klippan 1H.
2016 Renovering av innergårdens golv, målning av fastighetens fönster, ombyggnation av cykelrum/trädgårdsförråd samt fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen. Under samma år gjordes en översyn av taket, elinstallationer, en ommålning av fasaden på norra och östra sidan samt en renovering och uppfräschning av innergården.
2017 Yttre underhåll av nord/nordostsidan med målning av vägg, fönster, skifte av balkongplåtar samt nytt tak på högdelen. Under samma år renoverades den gemensamma elen i huset med nya ledningar och armaturer.
2018 Sågs ventilationen över i fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en omfattande renovering av innergården som innefattar ny golvbeläggning, målning, nya växter samt ljuddämpning. Renoveringen beräknas vara färdig under juni 2019. Det pågår också ett byte av samtliga lägenhetsdörrar i fastigheten till säkerhetsdörrar samt en uppfräschning av hissen där man målar om hissentrén och byter golv. Alla trapphusvåningsplan målas också om och några våningsplan kommer ev att få nya golv. Föreningen planerar också att genomföra en slutjustering av ventilationen efter översynen som genomfördes 2018. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-01).

EKONOMI
Styrelsen har mandat att höja avgiften med 4% vid årsskiftet. Denna höjning är dock inte definitiv utan kan skjutas upp eller bli en mindre procentsats. Definitivt beslut gällande eventuell höjning tas i oktober 2019. Det har också tecknat ett nytt avtal med Com Hem för bredband där ett OB-tillägg om 168 kr/mån tillkommer till avgiften från och med den 1 januari 2020 (2019-04-01).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-04-01) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.