Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Friggagatan 15, Stampen

Trivsamt hem med högt i tak och djupa nischer

Ljusskön bostad i ståtlig fastighet anno 1905 där gammalt möter nytt. Njut av en takhöjd över standard, djupa nischer och höga fönster.

I en pampig fastighet anno 1905 ligger detta härliga hem som andas ljus och rymd. Ett tidlöst hem med genomgående ljus färgsättning och som även bjuder på generöst ljusinsläpp från de stora fönstren. Här finns också bekvämligheter som ett badrum utrustat med tvättpelare samt ett kök med diskmaskin. Därtill erbjuds ett praktiskt rum som kan användas som arbetsrum, eller varför inte ett extra sovrum? Detta är en mycket central bostad med tillgång till allt du kan tänkas behöva alldeles utanför porten. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn tar er in till city på bara några minuter och en kort promenad bort når ni Centralstationen och natursköna Trädgårdsföreningen. Varmt välkomna på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  65 kvm

 • Avgift

  3 500 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  65 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  4 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1905-1907
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com hem samt Bredband via Com hem alternativt Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  53-1007-2 (Brf) / 1401 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 500 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  1.078%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 440 kr/år
 • Totalt

  5 040 kr/år
 • Kommentar

  Schablonberäknad.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-31
 • Energiprestanda

  132 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är ljus och ger er en direkt överblick mot många av hemmets rum som ger en öppen känsla. Golvet är belagt med ett mörkare laminat som harmoniserar med de vita väggarna. Till vänster innanför entrén har ni plats för avhängning.

INRE HALL
Det mörka golvet och vita väggarna löper vidare in till hemmets inre hall. Här finner ni, utöver avhängningsmöjligheterna i hallen, extra utrymme åt förvaring då ni kan möblera med exempelvis en byrå och härifrån nås också hemmets klädkammare.

KÖK
Köket har samma mörka golv samt vita väggar som hall och inre hall. Köksinredningen är vit och bryts av med svart kakel ovanför bänkskivan i mörkt trä. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläkt samt rostfri diskmaskin.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum är en given plats för mingel tack vare ytan som rymmer såväl soffa som matgrupp. Ljuset flödar in i rummet från de två stora fönstren och skapar luftig atmosfär tillsammans med de vita väggarna och den klassiska ekparketten. 

ARBETSRUM
Vidare in i arbetsrummet så fortsätter ekparketten och de vita väggarna. Ni kan använda rummet som arbetsrum, vilket det används till idag, eller som ett mindre sovrum då det ryms en enkelsäng.

SOVRUM
Sovrummet når ni från köket och här skänker ett fönster härligt ljus. Golvet är klätt i mörkt laminat och väggarna är vita.

BADRUM
Badrummet är inrett med mörk plastmatta på golvet och ljus våtrumstapet. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, duschkabin med massagefunktion samt en praktisk tvättpelare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Friggaboden är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004 och har adresserna Friggagatan 13-15 och Alströmergatan 3 A-B.

HEMSIDA
www.friggaboden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:32, 13:33, 13:34 och 13:35. Fastigheterna byggdes 1905-1907. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Dahlsjö Affärs & Fastighetsbyrå AB sköter den tekniska, ekonomiska och administrativa delen för föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med utemöbler och grillplats. I föreningen finns även två tvättstugor som är belägna på gård nummer två. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är cykelförråd samt en fest-/övernattningslokal.

PARKERING
Adressen är berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via ComHem samt bredband via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under mitten av 1980-talet lades taket om, renoverades fasaden samt inreddes ett antal bostadslägenheter på vinden.
1985-1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2005 Renoverades takbjälklag, trappuppgångar och hissar.
2007 Renoverades fasad och balkonger och gårdsbjälklag grävdes upp och förstärktes.
2009 Spolades avloppsstammar, tvättstugor renoverades och låssystem byttes från nyckel till elektronisk bricka. Detta installerades på gårdsportar samt soprum och tvättstugor. Samma år renoverades hissen på Alströmergatan 3B.
2010 Renoverades tak och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2011 Byttes och målades plåtfasad mot Friggagatan 11, fastigheten energideklarerades och intrimning av värmesystem genomfördes. Samma år utfördes sanering och ny golvbeläggning lades i källare på Alströmergatan 3B.
2011-2012 Renoverades fasaden.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt intrimning av värmesystemet, justerades och målades samtliga fönster samt renoverades källaren på Alströmersgatan 3B. Under samma år förstärktes grunden samt dränerades fastigheten.
2016 Slutfördes byggnationen av övernattningsrummet i anslutning till föreningslokalen.
2017 Renoverades samtliga hissar och en källarrenovering av två har slutförts.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har beslutat att installera fiber i fastigheten, kommer att installeras hösten 2018. Föreningen planerar även framöver att bygga om vindsförråd till en bostadslägenhet samt att renovera källaren på Alströmergatan 3A. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-03-27).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-03-27) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.