Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Olof Rudbecksgatan 13 B, Johanneberg

Nybyggd, ljus etagetvåa med stilfulla materialval

Välplanerat hem i toppskick som byggts år 2016. Gaveltvåa i etage med stilrena, ljusa materialval. En öppen och trivsam bostad som flödar i ljus.

Kliv in i detta idealiska, nybyggda hem där allting talar för trivsel. Utanför den alldeles egna ingången finns utrymme för en mindre grupp utemöbler, perfekt för varma sommardagar. Många fönster i både kök och vardagsrum kombinerat med ljusa ytskikt ger härlig rymd. Köket är smakfullt inrett med integrerade vitvaror och erbjuder gott om förvaringsutrymme. Det helkaklade badrummet är rymligt och har, utöver god plats, vardagslyx i form av golvvärme. En spiraltrappa tar er ner till hemmets mycket stora, luftiga sovrum med ett lugnt läge och här finns utmärkta förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsektion med spegelglas. Här bor ni i en välskött förening ett stenkast från stadens utbud av restauranger och nöjesliv. Ni har dessutom Korsvägen på ett bekvämt avstånd från hemmet med kommunikationer till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Totalarea

  71 kvm

 • Avgift

  3 119 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  Bottenplan

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Totalarea

  71 kvm
  Baserad på Säljarens information.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök med en boarea om 42 kvm. Biarean om 29 kvm är baserad på säljarens uppgifter.
 • Våning

  Bottenplan
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem, Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  81 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 119 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.50765%
 • Andelstal avgift

  1.50765%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 340 kr/år
 • Försäkring

  1 324 kr/år
 • Totalt

  3 664 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-03-29
 • Energiprestanda

  100 kWh/m2 och år

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Hämplingen i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 80 bostadsrätter samt 1 bostadsrättslokal. Föreningen registrerades 1943. Adresser i föreningen är Volrat Thamsgatan 7A-D samt Olof Rudbecksgatan 13.

HEMSIDA
http://hamplingen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 17:10. Fastigheterna byggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor, två cykelrum, barnvagnsrum, övernattningsrum samt bastu med relaxavdelning. Föreningen har även två mysiga uteplatser med utemöbler och grillmöjligheter.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 400 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-06-01). Parkeringsföreningen Trollspisen har 45 stycken parkeringsplatser vilka delas mellan medlemmar i Hämplingen respektive Brf Göteborgshus 2 på Olof Rudbecksgatan. Till dessa parkeringsplatser är det separat kö.
I området erbjuds två timmars fri parkering på vissa gator. För boendeparkering se www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Fiberbredband (100Mbit/s) kostar cirka 200 kr/mån.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Trygg Hansa.

RENOVERINGAR
Under slutet av 80-talet byttes V/A-stammar i kök och badrum. Under samma period renoverades tak och fasad och elen sågs över.
2007 Spolades avloppsstammar i kök och badrum. Samma år renoverades hisskorgar, frånluftsfläktar byttes och balkonger besiktigades. Under året installerades även ett nytt portsystem i fastigheten.
2009 Iordningställdes uteplatser och rabatter.
2011 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2016 Byggdes en av föreningens lokaler om till två bostadsrätter.

PÅGÅENDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår en renovering av fönster, balkongdörrar, balkongskärmar samt fasad och tak.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-01).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-06-01) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den öppna, ljusa hallen och får en direkt överblick mot hela övervåningen. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt i ljus parkett som även är genomgående för vardagsrum och kök. Plats för avhängning finner ni på hatthyllan samt i två garderober. 

KÖK
Det stilfulla köket har snygga, tidsenliga kontraster; vit högglansig inredning, vitmålade väggar och svart/vitt kakel. Bänkskivan är mörkgrå och ovan denna finns infällda spotlights. Svart blandare och diskho skänker extra karaktär. Tre stycken fönster skänker härligt ljus och härintill finns plats för matbord. Det öppna köket erbjuder även mycket god plats åt förvaring i både lådor och överskåp. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn samt fläkt. 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är luftigt och här finns plats för såväl soffgrupp som övrigt möblemang. Golvet går i samma ljusa ekparkett som i hall och kök. Rummet ges rikligt med ljus och rymd genom sex fönster och de djupa fönsterbrädorna ger plats åt personliga tillhörigheter för att kunna sätta sin egen prägel i hemmet.

SOVRUM
Spiraltrappan som nås från vardagsrummet tar er till bostadens nedre plan där ni finner det mycket stora, mysiga sovrummet med ett lugnt läge. Vitmålade väggar, ljust beige heltäckningsmatta och ett fönster skapar luftig rymd. Här finns även behaglig golvvärme för en extra lyxig känsla. En mycket stor garderobssektion med sex stycken skjutdörrar i spegelglas erbjuder er maximalt med förvaringsutrymme. Sovrummet har god plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang.

BADRUM
Hemmets rymliga badrum är inrett med stilrena materialval och infällda spotlights i taket. Golvet är klätt i schackrutigt klinkergolv i svart och vitt med behaglig golvvärme. Väggarna är helkaklade i vitt med en svart bård vilket tillsammans med golvet skapar en fin helhet. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork samt duschväggar i glas. 

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.