Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 18C, Vasastaden

Kvadratsmart minitrea på lugn adress

Insynsskyddad minitrea på bästa cityadress. Kvadratsmart bostad med två sovrum, vardagsrum och kök. Här bor ni lugnt med Vasastadens myller runt knuten.

Välkomna till detta yteffektiva och stilrena hem med Föreningsgatans lummiga omgivningar utanför fönstren. Bostaden känns betydligt större än sina 46 kvadratmetrar med två sovrum, rymligt vardagsrum samt kök. Köket är klassiskt inrett i vitt med gott om plats för ett matbord för fyra personer. Ekparkett samt trendriktiga golv i grått harmoniserar med ljusa ytskikt och gör det enkelt att inreda snyggt. Bostadens badrum är renoverat och fräscht med klassiska materialval. Ett perfekt cityboende i en stor förening med faciliteter som övernattningslägenhet och prisbelönt innergård. Här bor ni mitt i ståtliga Vasastaden med alla tänkbara bekvämligheter på gångavstånd. En kort promenad bort ligger Avenyn och stadens utbud av allt ni behöver för en bekväm vardag.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  46 kvm

 • Avgift

  2 443 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  46 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  2 av 4
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  252 (Brf) / 1204 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 443 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. En obligatorisk elkostnad tillkommer om 194 kr/mån.
 • Andel i föreningen

  0.36118%
 • Andelstal avgift

  0.36118%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • Försäkring

  1 572 kr/år
 • Totalt

  1 572 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2015-03-19
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en rymlig hall med ekparkett och vitmålade väggar. Hallens yta gör det möjligt att möblera med hallmöbler och här finns gott om plats för avhängning.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet flödar i ljus från rummets stora fönsterparti som smyckas av en vacker fönsterbänk i sten. Rummet har ekparkett och tapetserade väggar i ljus ton som gör det enkelt att inreda personligt. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel och övrigt möblemang.

KÖK
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets mysiga kök med öppen disposition mot vardagsrummet. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer. Köket är inrett med vita luckor, vitt kakel, bänkskiva i ek samt rostfri diskho. Här finns en kombinerad kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. Köket har gott om skåp och förvaringsutrymmen.

SOVRUM 1
Genom en skjutdörr når ni detta sovrum som ligger intill vardagsrummet med ett rofyllt och insynsskyddat läge mot Föreningsgatan. Ett fönster med fönsterbänk i sten sänker rummet ljus. Sovrummet har ett snyggt laminatgolv i grå ton samt tapetserade väggar i grått. Här ryms enkelsäng och övrigt möblemang.

SOVRUM 2
Hemmets större sovrum nås från det mindre sovrummet samt från hallen. Båda öppningarna går att stänga med praktiska skjutdörrar och ovan ena öppningen sitter ett fönster som förser rummet med ljus. Sovrummet är inrett med grått laminatgolv, ljusmålade väggar samt en dekorativ fondtapet. Här ryms dubbelsäng och övrigt möblemang. 

BADRUM
Till höger om hallen ligger hemmets fräscha badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, skåp samt dusch med glasväggar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 183 bostadsrätter, 21 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.

HEMSIDA
www.brfaskungen1.se

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även flera cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstugor.

PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar mellan 1325-2260 kr/mån beroende på typ av plats. I dagsläget finns det lediga platser (2016-06-22). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och internet via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Förvärvaren svarar tillsammans med säljaren att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renoverades garaget samt terrasserna mot Thorildsgatan. Under året färdigställdes ett övernattningsrum samt ett nytt sophus.
2017 Genomfördes besiktning av tak och fasad.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på fasad och tak samt renovera hissarna. Föreningen planerar att på sikt genomföra ett stambyte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-21).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-06-21) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.