Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Västergatan 22, Annedal/Linnéstaden

Luftig tvårummare med mysig balkong och generöst ljusinsläpp

Eftertraktad, modern citytvåa med generöst ljusinsläpp och genomgående ljusa ytskikt. Därtill en mysig balkong samt stambytt & renoverat badrum.

En tvåa av det större slaget där det bara är att flytta in! Ta hissen upp till femte våningen och stig in i en modern och luftig bostad mitt i city. Ett hem med känsla för stil och finess med genomgående ljus färgsättning och en vacker ekparkett som pryder rummen. Stora fönster i vinkel ger en ljus och härlig känsla och här finns också en balkong med lugnt gårdsläge att njuta på. Utöver detta erbjuder lägenheten ett helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte samt ett fräscht kök med goda förvaringsmöjligheter. Så njut av en perfekt belägen citytvåa högt över staden i en solid brf med trivsamma innergårdar och flera faciliteter. Ett förstklassigt boende med Linné och Vasastadens utbud nära tillhands.

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    2 rum och kök

  • Boarea

    62 kvm

  • Avgift

    3 930 kr

  • Budstart

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    5 av 7

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    2 rum och kök
  • Boarea

    62 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Kommentar area

    Boarean är ett cirkavärde.
  • Våning

    5 av 7
  • Balkong

    Ja
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1975
  • Förråd

    Källarförråd
  • TV/Bredband

    Com hem, Bredbandsbolaget
  • Lägenhetsnummer

    2262 (Brf) / 1502 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse.

Ekonomi

  • Avgift

    3 930 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
  • Andel i föreningen

    0.71560%
  • Andelstal avgift

    0.71560%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    7 182 kr/år
  • Försäkring

    3 160 kr/år
  • Totalt

    10 342 kr/år
  • Personer i hushåll

    3
  • Kommentar

    Enligt säljarens uppgifter.

Energi

  • Energideklaration

    2012-03-14
  • Energiprestanda

    89 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er bekvämt upp till femte våningen och detta trivsamma hem mitt i city där det bara är att flytta in. Innanför ytterdörren ligger en klassisk ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Mycket god plats för ytterkläder och övrig förvaring finner ni i en skjutdörrsgarderob samt en garderob med dubbeldörrar. Hallens tilltagna ytor ger också utrymme för ytterligare möblemang om så önskas.

KÖK
Hemmets fräscha kök är rymligt och erbjuder gott om förvaringsutrymmen i överskåp och lådor. Inredningen i ljust träslag bryts snyggt av med en mörk bänkskiva och skimrande mosaik i grå och vit ton. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger klassisk ekparkett som löper vidare genom bostaden för en enhetlig känsla. Köket kan möbleras med matgrupp som får sin naturliga plats intill fönstret med härligt ljusinsläpp. Här finns rostfri kyl/frys, rostfri diskmaskin, inbyggd mikro, fläkt, spishäll samt varmluftsugn.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är en given plats för umgänge och avkoppling. Ett ljust och harmoniskt rum i vinkel med stora fönsterpartier och en skön balkong som är en trevlig förlängning av bostaden. Det vackra ljusflödet ihop med vita väggar förstärker känslan av rymd och den stilfulla interiören gör det enkelt att inreda personligt. Luftiga ytor ger många möbleringsmöjligheter och här ryms med lätthet en soffgrupp, soffbord, mediamöbel och annan typ av förvaring i form av garderob eller byrå.

BALKONG
Hemmets mysiga balkong har ett lugnt gårdsläge och ligger högt över staden. En skön plats som är given under sommarhalvåret med plats för utemöbler och annan dekoration. Golvet är i tidsenligt akaciaträ.

SOVRUM
Bostadens sovrum andas lugn och ro tack vare sitt höga läge i huset. Ett fönster skänker härligt ljusinsläpp och väggarna är ljust tapetserade med en mönstrad fondvägg som bryter av. Rummet kan med enkelhet inredas med dubbelsäng, sängbord samt annat möblemang.

BADRUM
Badrummet som renoverades i samband med föreningens stambyte 2009/2010 är helt i tiden med stilrena material och färgval. Väggarna är helkaklade i vitt med mörkgrått inslag vid duschdelen och på golvet ligger klinker i en ljusgrå ton. Infällda spotlights i taket ger behagligt ljus och en modern känsla. Inredningen består av vägghängd toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, tvättmaskin samt dusch med vikbara glasdörrar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Västergatan 16-22 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 142 bostadsrätter, 10 hyresrätter samt 4 lokaler. Föreningen bildades 2006 och har adresserna Västergatan 16, 18, 20 & 22. Föreningen har del i södra Annedalsparkens Samfällighetsförening med andelstalet 47,79 och i Annedals Sopsugs Samfällighetsförening med andelstalet 3,82.

Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser och har del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet med andelstalet 10,939.

HEMSIDA
http://www.brfvastergatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 7:12. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen Novo Fastighet och förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med gräsytor, boulebana, sandlåda och parkbänkar. I föreningen finns också en tvättstuga i vardera hus. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är föreningslokal, barnvagnsförråd, cykelparkering samt en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för 300 kr/natt.

PARKERING
Föreningen har del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet och disponerar över 44 parkeringsplatser. Kostnaden för en parkeringsplats är cirka 975 kronor i månaden. I dagsläget (2017-06-30) är det 2 personer i kö. Primär Fastighetsförvaltning AB tillhandahåller två garage som är belägna på Brunnsgatan 1 och 3. För mer information kring kostnader och lediga platser, kontakta Primär på telnr: 031-709 10 00

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com hem samt fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av analoga kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF försäkringsbolag.

GJORDA RENOVERINGAR
2008 Byttes fönster och balkongdörrar.
2009-2010 Byggdes 8 nya taklägenheter samt genomfördes ett stambyte och en renovering av badrummen. Under samma år renoverades trapphusen, installerades säkerhetsdörrar, monterades fyra nya hissar, byttes samtliga entrépartier samt taket i de nedre entréerna. Föreningen installerade också nya frånluftsfläktar med värmeåtervinning till värmepumpar.
2012 Renoverades tvättstugorna.
2015 Renoverades södergavlar samt genomfördes en OVK-besiktning i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år gjordes en 5-årsbesiktning i hissar, badrum och taklägenheter.
2016 Utfördes mindre förbättringar i cykelförrådet.
2017 Genomfördes en OVK av ventilationen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår dränering mot spåret utanför Västergatan 20-22 och detta beräknas vara klart i slutet av juli. Det pågår också en konvertering av lokalerna i nedre entrén till 5 bostadsrätter som kommer att säljas i slutet av sommaren, vilket ger ett extra tillskott i kassan. Andelstalen kommer också att räknas om under året.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-28).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-06-30) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.