Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Kusttorget 1, Majorna

Ljus gaveltrea i charmig femtiotalsstil med solig balkong


Gavellägenhet med generöst ljusinsläpp och härlig rymd. Njut av en bostad i femtiotalsstil med solfylld balkong och stilfull fiskbensparkett.

Välkomna till denna charmiga gaveltrea med genomgående ljus färgsättning och tidsenlig fiskbensparkett. Stora fönster med djupa fönsterbänkar i marmor skänker härligt ljus och extra rymd ges tack vare generös takhöjd. Bostaden har varsamt renoverats och tidstypiska detaljer som dubbeldörrar i original, gjutjärnsradiatorer samt en öppen spis har bevarats och skapar stor mysfaktor. Från hemmets båda sovrum når ni den rymliga balkongen med många soltimmar och här finns gott om plats för utemöbler, ett perfekt tillhåll i goda vänners lag. Bo på väldisponerade kvadratmetrar med mycket goda förvaringsmöjligheter och nymålade ytskikt. Bostaden är belägen i ett trevligt område med nära till allt som behövs för en bekväm vardag. Här finns mysiga caféer, välsorterade matbutiker, små specialinriktade affärer och avslappnade kvarterskrogar.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  85 kvm

 • Avgift

  4 306 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  85 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1950
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Församling

  Göteborgs Carl Johan
 • Lägenhetsnummer

  8 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 306 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.00968%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 000 kr/år
 • Försäkring

  1 975 kr/år
 • Totalt

  5 975 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-26
 • Energiprestanda

  110 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är luftig och skänks rikligt med ljus från både kökets och vardagsrummets fönster. Extra rymd ges då väggarna är vitmålade och golvet är klätt i klassisk ekparkett. Här finns gott om plats för både byrå, hatt- och skohylla.

KÖK
Hemmets mysiga kök har ett rofyllt läge och erbjuder gott om förvaringsutrymmen i skafferi, över- och underskåp samt lådor. Här kan ni med enkelhet möblera med en matgrupp som får sin naturliga plats intill fönstret med härligt ljusinsläpp. Kökets nylagda golv är i rutigt mönster i en snygg ljusgrå/vit ton och de ljusgrå väggarna skapar en fin helhet. Inredningen är nymålad i vitt och ovan diskbänken sitter ett stänkskydd i stilfull marmor. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn, spis samt fläkt.

VARDAGSRUM
Det öppna vardagsrummet nås via dubbeldörrar från hallen och ges generöst med ljusinsläpp från tre stora fönster med djup fönsterbänk i brun marmor. Charmig fiskbensparkett, ljusa väggar samt en generös takhöjd ger en luftig atmosfär. En öppen spis som kan inredas med tända ljus skänker hög mysfaktor och här finns gott om utrymme för att möblera med såväl matbord som soffa, soffbord och övrigt möblemang.

BALKONG
Hemmets rymliga och soliga balkong nås från hemmets båda sovrum och erbjuder god plats för utemöbler. Golvet är klätt i trätrall och här erbjuds ni sköna soltimmar från tidig förmiddag till kväll och ges många tillfällen åt att njuta i solen med nära och kära. Här har ni även trevlig utsikt mot Eriksbergskranen. 

SOVRUM 1
Hemmets större sovrum ges rikligt med ljus från ett stort fönster och utgången till balkongen skänker extra ljus. Väggarna är målade i en behaglig, grågrön färg och på golvet ligger fiskbensparkett. Ni ges mycket goda förvaringsmöjligheter i hela fyra garderober med tidsenliga knoppar i mässing. Sovrummet har även god plats för dubbelsäng och sängbord.  

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har målade väggar i en ljusgrå färg och golvet är klätt i fiskbensparkett. Utgången till hemmets balkong och ett fönster med extra djup fönsterbänk skänker ljus och bidrar till luftig atmosfär. Även i detta sovrum finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Förvaring finner ni i två inbyggda garderober som också har snygga knoppar i mässing.

KLÄDKAMMARE
Klädkammaren är nymålad och utrustad med väggfasta hyllor och upphängningsmöjligheter. Golvet som är lagt alldeles nyligen har ett rutigt mönster i ljusgrå ton. Här erbjuds ni mycket bra förvaring till både kläder och andra tillhörigheter. 

BADRUM
Hemmets fräscha, helkaklade badrum som nyrenoverades 2015 har ljusgrått klinkergolv med skön golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Infällda spotlights ger en modern känsla och behagligt ljus. Här finns vardagslyx i form av tvättmaskin samt ett överskåp till förvaring. Badrummets inredning är från Ballingslöv och utrustning som finns är toalett, tvättmaskin, handfat med kommod, handdukstork, spegel med belysning samt dusch med stor taksil och glasväggar.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Kusttorget i Majorna är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 28 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 6 lokaler. Föreningen bildades 2010.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 214:22. Fastigheten byggdes 1950. Föreningen förvärvade fastigheten 2010. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
www.brfkusttorget.se

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts av Hedås Fastighetsservice.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga.

PARKERING
Parkering vid Karl Johansgatan 76 via Källfelt Byggnads AB, de förfogar över cirka 50 garageplatser (cirka 760 kr/mån) och cirka 50 parkeringsplatser (cirka 440 kr/mån). I dagsläget (2017-06-28) är det kö till samtliga platser. För vidare frågor kontakta Källfelt Byggnads AB på telefon: 031-69 70 00. Adressen är också berättigad boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2010 Gjordes relining av stammarna
2011 Utfördes fasadrenovering i form av hydrofobering (fuktförsegling)
2013-2014 Bytte man till säkerhetsdörrar
2015 Renoverades fönstren
2016 Utfördes relining i hängrännor på taket
2017 Gjordes en mycket grundlig undersökning av taket för eventuella fel – kontrollen genomförd utan anmärkningar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att byta ut fönster på norrsidan under året. Därefter planeras portarna att bytas ut.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-29). Föreningen höjde avgiften med 2% 2017-07-01. Ekonomin är god och föreningen har tidigare inte haft några avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-06-29) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.