Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stampgatan 56 D, Stampen

Genomgångstvåa i toppskick med väl tilltagen uteplats

Välplanerad genomgångslägenhet som nyproducerades 2012/2013. Öppen planlösning samt väl tilltagen uteplats. Låg avgift!

Välkomna till ett ytsmart hem på bästa cityläge som nyproducerades 2012/2013. Hemmets stora uteplats har ett lugnt gårdsläge, en given plats att nyttja under årets varma dagar. Kök och vardagsrum har en öppen disposition där en praktisk köksbänk skiljer rummen åt och bjuder in till mingel då bänken fungerar både som arbetsyta och barbord. Det välplanerade köket är smakfullt inrett i vitt med gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor samt vardagslyx i form av diskmaskin. Ett perfekt cityboende i stabil förening med låg avgift samt faciliteter som övernattningslägenhet och gym. Här bor ni både med utmärkta kommunikationer och alla tänkbara bekvämligheter på gångavstånd som mataffärer, restauranger och offentlig service.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50 kvm

 • Avgift

  2 251 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  Bottenplan

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Våning

  Bottenplan
 • Balkong

  Egen uteplats
 • Byggår

  1980
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  208 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 251 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.35642%
 • Andelstal avgift

  0.35642%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2008-09-04
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med grått klinkergolv och ljusa väggar. Här finns gott om plats för avhängning samt klädförvaring i en garderob.

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets välplanerade kök med öppen disposition mot vardagsrummet. Rummen skiljs åt med en praktisk arbetsbänk med bänkskiva i massiv ek. Ovan bänkskivan sitter ett stänkskydd i glas med dekorativ tapet. Köket är smakfullt inrett i vitt med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. De vitmålade väggarna harmoniserar med den vita köksinredningen och den vackra ekparketten. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, inbyggd mikro och ugn i arbetshöjd samt diskmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

VARDAGSRUM
Vardagsrummets har flera stora fönster som skapar ljus och rymd. Rummet har ekparkett samt vitmålade väggar och här kan ni med enkelhet möblera med både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middag med nära och kära. Intill kökets arbetsbänk kan ni dessutom möblera med barstolar. Från vardagsrummet tar ni er ut till hemmets härliga uteplats.

TERRASS
Den stora terrassen är en ovärderlig plats under årets varmare dagar! Den väl tilltagna ytan gör det enkelt att möblera med flera utemöbler och grill. En egen oas med lugnt läge mot föreningens innergård. 

SOVRUM 
Hemmets rymliga sovrum har ekparkett och vitmålade väggar. Rummet kan enkelt möbleras med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en garderob med skjutdörrar.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger det fräscha badrummet. Badrummet är smakfullt inrett med svart klinkergolv, helkaklade väggar i vitt samt svart fond i duschdelen. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med glasväggar samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme samt vardagslyx i form av tvättmaskin. Ovan tvättmaskinen sitter vita skåp som ger extra förvaringsutrymme. I taket sitter infällda spotlights. 

ÖVRIGT 
Lägenheten nyprodecerades 2012/2013.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Stampgatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 213 bostadsrätter samt tre lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Stampgatan 54A-54G, 56A-56E, 58A-58C samt 60A-60B. Föreningen bildades i samband med byggnationen.

HEMSIDA
http://www.stampgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:29. Fastigheten byggdes 1980. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Förenings ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Föreningens tekniska förvaltning sköts av GFS AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns flera tvättstugor, cykelparkering och en motionslokal. Föreningen har även ett övernattningsrum samt en möteslokal som delas med Brf Friggagatan. För mer info om övernattningslägenhet samt möteslokal se: http://friggagatan.se/category/lokaler/

PARKERING
Föreningen har ett bildäck under gården med 145 parkeringsplatser. En plats med skydd kostar cirka 450 kr i månaden, en plats på öppen yta kostar cirka 425 kronor i månaden. I dagsläget (2017-07-12) är det kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

RENOVERINGAR
2007 Målades plåttaken.
2009 Spolades avloppsledningarna i hela fastigheten. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2010 Renoverades en av lokalerna. Samma år genomfördes en utredning om gårdsbjälklaget och underliggande parkeringsdäck.
2012 En lokal byggdes om till tre lägenheter. Samma år besiktigades VVS och våtutrymmen i samtliga lägenheter.
2012-2013 Rustades gården upp.
2013 Byggdes tre lokaler om till åtta lägenheter.
2014 Renoverades tvättstugan i uppgång 56B samt motionsrummet. Samma år spolades avloppsledningarna i garaget och under husen, isolerades grunden under balkongplattan på Stampgatan 60B samt utfördes en optimering av belysningen i garaget och källargångar. Under året har även den inre garageporten bytts ut och balkongdörrarna i gårdshusen bytts ut.
2014-2015 Renoverades garaget samt reparerades takterrassen på Stampgatan 54A. Under samma period byttes balkongdörrar samt fönster mot Stampgatan.
2016 Renoverades tvättstugorna.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att fräscha upp trapphusen under 2017. Föreningen planerar även en renovering av hissarna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Välskött förening med god ekonomi. Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget (2017-07-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-07-12)) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.