Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Chalmersgatan 22, Lorensberg/Vasastaden

Unikt cityboende med balkong och uteplats

Välplanerat cityboende med balkong och uteplats samt renoverat badrum. Genomgångstrea i solid förening ett stenkast från Avenyn, men på en lugn och tyst gata. Låg avgift!

Välkomna till detta trivsamma hem med lugnt läge på bästa cityadress. Bostadens två uteplatser gör det möjligt att njuta av solen från morgon till eftermiddag. Balkongen vetter mot Chalmersgatans pampiga fastigheter och den stora uteplatsen har ett lugnt gårdsläge, en given plats att nyttja under årets varma dagar! Kök och vardagsrum har en öppen disposition där flera fönster skänker ljus och rymd. Det välutrustade köket är renoverat med stilfulla materialval och diskmaskin. Bostadens fräscha badrum är smakfullt inrett och här finns behaglig golvvärme och tvättmaskin. Hemmets sobra färgsättning gör det enkelt att inreda personligt och bostaden har dessutom goda förvaringsutrymmen i flera garderober. Här bor ni i en välskött förening med stadens utbud av restauranger och nöjesliv runt knuten. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  2 118 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Balkong och uteplats
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1976
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem & Telia Fiber-Lan
 • Lägenhetsnummer

  2213 (Brf) / 1103 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 118 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.74%
 • Andelstal avgift

  0.73%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 200 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  6 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  3

Energi

 • Energideklaration

  2009-12-10
 • Energiprestanda

  74 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ljus tapet och vackert klinkergolv från Marrakech som övergår till ekparkett längre in. Hallen har gott om plats för avhängning och hallmöbler. Här finns dessutom mycket goda förvaringsutrymmen i sex garderober. 

SOVRUM 1
Till vänster om hallen når ni hemmets större sovrum med ett rofyllt gårdsläge. Sovrummet har ljusa väggar samt ekparkett och kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Ett stort fönsterparti skänker rummet ljus och härifrån når ni hemmets ljuvliga uteplats.

UTEPLATS
Bostadens väl tilltagna uteplats är en oslagbar plats att njuta av under årets varma dagar! Uteplatsen är belagd med trall och den stora ytan gör det möjligt att möblera med flera utegrupper. Uteplatsen har sol från morgon till lunch. Föreningen äger marken men som bostadsrättsinnehavare av denna bostadsrätt har man rätt att nyttja uteplatsen som sin. 

VARDAGSRUM
Till höger om hallen ligger hemmets vardagsrum med öppen disposition mot kök och hall. En halvvägg mot hallen ger rummet extra rymd och här kan ni enkelt möblera med både soffgrupp och matbord. Den sobra färgsättningen med ekparkett, vita väggar samt ljus fondvägg gör det enkelt att inreda personligt. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet och härifrån når ni bostaden mysiga balkong.

BALKONG
Bostadens förlängs av den mysiga balkongen i sydvästligt läge där ni kan njuta i eftermiddagssolen. Balkongen har plats för bord och stolar.

KÖK
Köket har en öppen disposition mot vardagsrummet och skiljs åt genom en praktisk bänk som belyses med infällda spotlights. Köket som renoverades 2011 har smakfull köksinredning i vitt från HTH, kvalitativa vitvaror från Siemens samt grått kakel ovan den svarta bänkskivan. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin.

SOVRUM 2
Bostadens tillbyggda sovrum har ekparkett och vitmålade väggar med fondtapet på en vägg. Ett stort fönsterparti mot balkongen förser rummet med ljus och här kan ni möblera med enkelsäng och skrivbord. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger det renoverade badrummet med mörkgrått klinkergolv, helkaklade väggar i vitt samt svart mosaik i duschdelen. Här finns toalett, handfat, spegel, dusch med glasvägg, handdukstork samt vägghängt skåp. Under handfatet sitter en praktisk bänkskiva med förvaringsskåp under och vardagslyx i form av tvättmaskin. Kvalitativ utrustning från Siemens och Miller. Badrummet är utrustat med behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lorensberg 1976 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två byggnader med totalt 135 bostadsrätter, 13 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Teatergatan 17-23 samt Chalmersgatan 18-24.

HEMSIDA
http://www.brflorensberg.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 58:13. Fastigheten bebyggdes 1976. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen Sverige AB. För teknisk förvaltning av fastigheten anlitar föreningen MBA Fastighetsservice AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam innergård med utemöbler, cykelförråd samt en tvättstuga med tillhörande torkrum.

PARKERING
Föreningen förfogar över 120 parkeringsplatser i ett gemensamhetsgarage om två plan. En parkeringsplats kostar cirka 1400 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser (2017-11-29). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem eller Telia Fiber-Lan. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen har sedan man förvärvade fastigheten 2008 utfört löpande underhåll och renoveringar av fastigheten, nedan följer ett axplock av de större renoveringarna:
2010 Byggdes 16 nya lägenheter på Chalmersgatan 16, renoverades balkonger mot innergård samt spolades och filmades avloppsstammar i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år utfördes en membranisolering av föreningens innergård samt byggdes en fastighetsexpedition på Teatergatan 15.
2012 Installerades vikdörrar i samtliga hissar samt byttes styr- och reglerskåp i alla maskinrum.
2013 Renoverades tak i undre garage samt byttes golvbrunnar i övre garage. Under samma år installerades fibernät i fastigheten samt byttes ventilationsanläggning för kommersiella hyresgäster.
2014 Renoverades hissarna på Teatergatan 17 och Chalmersgatan 22. Under samma år installerades ett nytt passersystem till garaget.
2015 Renoverades hissarna på Teatergatan 19 och 21 samt Chalmersgatan 18 och 24. Under samma år renoverades den övre delen av garaget som innefattade ommålning, nya tätskikt samt ny beläggning. Det gjordes även en översyn av grunden på fastigheten där varken sättningar eller sprickbildningar har påvisats i föreningens huskropp.
2016 Byttes takfläktar, expansionskärl samt torkskåp i föreningens tvättstuga. Det gjordes även en översyn av grundvattenpumpar och belysningsarmaturer byttes ut i trappor, källargångar och garage.
2016-2017 Renoverades balkonger mot Chalmersgatan och Teatergatan. Samma period genomfördes hydrofobering (impregnering) av fasaderna mot Chalmersgatan och Teatergatan.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår en hydrofobering (impregnering) av fasader mot innergården, beräknas vara klart i december 2017. Föreningen planerar även att genomförda en OVK-besiktning samt byta fönster. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en stabil ekonomi och har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-11-29)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-11-29) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.