Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Odinsplatsen 3A, Stampen

Högst upp med solfylld balkong. Möjlig trea!

Välplanerad citytvåa högst upp i huset med solfylld balkong. Insynsskyddat, ljust hem med renoverat badrum, walk in closet och vacker utsikt över staden. Möjlig trea.

Ta hissen upp till sjätte våningen och stig in i denna genomgångstvåa med högt och rofyllt läge. En perfekt kombination för er som uppskattar att bo nära stadens liv men som samtidigt vill ha ett hem med lugn och ro. Bostaden har en trevlig planlösning och det höga läget ihop med stora fönster inger ett vackert ljusinsläpp. Bostaden förlängs av den terrassliknande balkongen som är en given plats under årets varma dagar. Gårdsläget gör att stadspulsen känns långt borta och här kan ni njuta av solen samt utsikten över takåsarna. Bostadens ljusa ytskikt gör det enkelt att inreda snyggt och här finns ett renoverat badrum, en stor walk in closet samt vardagslyx i form av diskmaskin och tvättmaskin. Ett perfekt beläget cityhem i ett spännande, växande kvarter med tillgång till allt ni kan tänkas behöva direkt utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  69.3 kvm

 • Avgift

  3 524 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  69.3 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  6 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1983
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia
 • Lägenhetsnummer

  114 (Brf) / 1602 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 524 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.45439%
 • Andelstal avgift

  0.45439%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 900 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-17
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ljust parkettgolv och väggar klädda i ljusrandig tapet. Klädförvaring finner ni i en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. 

KÖK
Hemmets trivsamma kök har ett ljust, klinkerliknande golv och ljusa väggar. Ett fönster med utsikt över Odinsplatsen förser rummet med ljus och intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer. Köksinredningen har en klassisk stil med luckor i ekimitation och vitt kakel ovanför den rostfria bänkskivan. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen i flera skåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn och fläktkåpa samt vardagslyx i form av diskmaskin samt tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Hemmets stora vardagsrum präglas av ljus och rymd med stora fönsterpartier mot gården. Vitmålade väggar harmoniserar med det ljusa parkettgolvet och gör det enkelt att inreda personligt. Här kan ni möblera med både soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets balkong.

BALKONG
Hemmets ljuvliga balkong har ett högt och fritt läge mot föreningens gård där ni kan njuta av solen och de vackra takåsarna. Balkongen har gott om plats för bord och stolar.

SOVRUM
Från vardagsrummet når in hemmets rofyllda sovrum med lugn gårdsläge utan insyn. Rummet har mörkt laminatgolv och väggar klädda i ljusmönstrad tapet. Ni kan med enkelhet möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. I anslutning till sovrummet ligger hemmets walk in closet.

WALK IN CLOSET
Den väl tilltagna klädkammaren är en dröm för den klädintresserade! Rummet är inrett med laminatgolv samt ljusa väggar och här finns flera garderober och hyllor, perfekt för förvaring för kläder och andra tillhörigheter.

BADRUM
Hemmets renoverade badrum har mörkgrått klinkergolv, vita helkaklade väggar med en fond i mosaik med grågröna toner. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar.

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Friggagatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 202 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Friggagatan 1-7 samt Odinsplatsen 3 & 4. Föreningen bildades 1978.

HEMSIDA
http://friggagatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:31. Fastigheten byggdes 1983. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen GFS fastighetsservice i Göteborg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar, sittgrupper samt lekplats för barnen. I föreningen finns även fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsförråd, samlingslokal, gästrum, motionsrum samt bastu.

PARKERING
Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 510-560 kronor i månaden beroende på plats. Föreningen förfogar dessutom över 10 MC- platser. En MC- plats kostar cirka 100 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-07-10).

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2009 Genomfördes en OVK- besiktning av ventilationen.
2010 Renoverades cykelrummen. Samma år genomfördes ventilationsarbeten.
2012-2015 Genomfördes en stor upprustning av fastigheten som innefattade nya tätskikt mot garagen, en garagerenovering, en ny gårdslayout, en fasadrenovering mot Friggagatan och Odinsplatsen samt en byggnation av två nya lägenheter och takterrasser.
2014 Såldes föreningens två nybyggda lägenheter samt genomfördes en brandinspektion och en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år utfördes ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar samt tvättades fasader och balkonger mot gården. Bygglov för balkonger på Odinsplatsen 3A beviljades även under året och byte av expansionkärl samt rening av radiatorvatten genomfördes.
2015 Påbörjades en justering och kontroll av ventilationen med vidtagande åtgärder. Under samma år byggdes 6 nya balkonger mot Odinsplatsen, reparerades lås till cykelrummen samt byttes belysning i garage och källarutrymmen. Man genomförde också en brandinspektion samt ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar.
2016 Renoverades några av föreningens affärslokaler som också fick ny el, nytt ventilationssystem samt nya avlopp. Under samma år installerades också ett nytt ventilationssystem i föreningens gemensamhetslokaler.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 planerar föreningen att byta samtliga fönster och balkongdörrar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-07-10).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-07-10) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.