Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Folkungagatan 13, Stampen

Fantastiskt cityboende med påkostade materialval och stor balkong

Citypärla med påkostade materialval och tilltagen balkong. Därtill mycket goda förvaringsutrymmen och ett exklusivt kök med öppen planlösning. Låg avgift!

Välkomna till en ytsmart citytvåa i toppskick med påkostade materialval och stor, möblerbar balkong som blir en naturlig förlängning av bostaden. Här ges ni många tillfällen att njuta av varma sommarkvällar. En social, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum i kombination med stora fönster skänker rymd och ett behagligt ljusinsläpp. Smakfulla materialval är genomgående för hela bostaden och här erbjuds ni även vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare i hemmets snygga, rymliga badrum. Hela lägenheten bjuder på mycket goda förvaringsutrymmen och inte minst den tilltagna köksön, en dröm för sällskap i goda vänners lag! Här bor ni med utmärkta kommunikationer och alla tänkbara bekvämligheter på gångavstånd som mataffärer, restauranger och offentlig service. Bara några steg bort finner ni stadskärnan. Ett perfekt boende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  71 kvm

 • Avgift

  2 830 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  71 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  0001 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 830 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  3.88806%
 • Andelstal avgift

  3.88806%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 000 kr/år
 • Försäkring

  1 600 kr/år
 • Totalt

  5 600 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Schablonberäknad.

Energi

 • Energideklaration

  2010-06-02
 • Energiprestanda

  119 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den ljusa hallen och ges en direkt överblick mot köket där ett stort fönster och utgången till hemmets balkong skänker rikligt med ljus. Hallen har väggar i en beige ton och golvet är klätt i stora, praktiska klinkerplattor i mörkgrå färg.

KÖK
Hemmets kök har smakfullt inretts med påkostade, stilfulla materialval. Den väl tilltagna köksön gör köket till en social plats man gärna vistas på och denna har alldeles nyligen klätts i exklusiv Dekton som är helt fläcksäker och mycket slitstark. I köksön finner ni maximal förvaring i alla lådor samt i en inbyggd skjutdörrsgarderob med spegelvägg. Köksinredningen är tidsenligt vit, väggarna är likt hallen beiga för en enhetlig känsla och golvet är klätt i ett ljust, askfärgat laminatgolv. Köket skänks rikligt med ljus via utgången till balkongen och ett stort fönster med mycket djup fönsternisch. Här finns kombinerad rostfri kyl/frys, kombinerad ugn/mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt fläkt. Köket har även utrustats med ett inbyggt vinställ, vinkyl samt infällda spotlights i taket.

BALKONG
Från köket tar ni er ut till den stora balkongen med ett lugnt gårdsläge. Golvet är belagt med trall för extra komfort och här finns små infällda spotlights i golvet för ökad mysfaktor. Balkongen erbjuder mycket god plats för såväl loungemöbel som grill. 

VARDAGSRUM
Hemmets trevliga vardagsrum har en tilltagen takhöjd och öppen, social planlösning mot köket som bjuder in till mingel i goda vänners lag. Väggarna är målade i en stilfull, behaglig rödbrun färg och kombineras snyggt med samma ljusa askgolv som i köket. Ett stort fönster med mycket djup fönsternisch förser rummet med ljus och här kan ni möblera med både soffgrupp och matbord. Här finns även möjlighet att bygga till ett extra rum.

SOVRUM
Hemmets mysiga sovrum nås via inbyggda skjutdörrar och här har ni ett lugnt läge samt naturligt ljusinsläpp från fönstret. Takhöjden är tilltagen och skänker rymd. På golvet ligger mörk parkett och väggarna är ljust beiga. Här ryms dubbelsäng och övrigt möblemang. Mycket god klädförvaring finner ni i vita, inbyggda skjutdörrsgarderober. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets fräscha, rymliga badrum. På golvet ligger klinker i en ljusgrå ton och väggarna är klädda i ett beige kakel med struktur. Ovan tvättmaskin och torktumlare finns en praktisk och snygg arbetsbänk i ett massivt, mörkt träslag och här finns även plats till att sätta upp överskåp åt extra förvaring. Badrummet har snygga kontraster då handfatskommoden i vit högglans bryts av mot den mörka bänkskivan och den helt nya skjutdörren till duschen är mörkt grå. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme och infällda spotlights i taket.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Folkungagatan 13 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 24 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 9:20. Fastigheten byggdes 1934 och genomgick en totalrenovering 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har även två mysiga innergårdar med utemöbler och planteringar.

PARKERING
Föreningen förfogar inte över några egna parkeringsplatser. Adressen är berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via QBE.

RENOVERINGAR
2010 Renoverades balkonger mot Folkungagatan.
2011 Byggdes nya balkonger mot innergården.
2013 Gjordes relining av stammar.
2015 Renoverades trapphusen.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera taket, byta ut fönster samt att måla om plåtfasaden. Föreningen planerar även att bygga en lekplats på gården. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen sänkte avgifterna med 15% år 2016. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-11-10).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-11-10), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.