Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Vattugatan 1, Masthugget

Ljus enrummare på väldisponerade kvadratmetrar i trevliga Masthugget


Välplanerad etta med ljusa ytskikt uppfräschade i år och helkaklat badrum samt ett stort fönsterparti som gör att bostaden flödar i ljus. Garageplats ingår i avgiften!

Välkomna till en ytsmart enrummare med genomgående ljus färgsättning och ett stort, härligt fönsterparti som skänker extra rymd och ljus. Hemmets fräscha kök har utrustats med rostfria vitvaror och vit inredning med goda förvaringsmöjligheter. Här finns även ett fräscht, helkaklat badrum. På dessa väldisponerade kvadratmetrar ryms både soffa och middagsbord åt fyra personer för middagar i goda vänners lag. I Masthugget bor ni lugnt med goda kommunikationer till staden. Därtill har ni dessutom närhet till Linnégatans utbud av mysiga caféer och restauranger samt Slottsskogen på bekvämt promenadavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  36.3 kvm

 • Avgift

  2 432 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  36.3 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 3
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1980
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Församling

  Göteborgs Masthugg
 • Lägenhetsnummer

  56 (Brf) / 1003 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 432 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Garageplats
 • Andel i föreningen

  0.58011%
 • Andelstal avgift

  0.58011%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 000 kr/år
 • Försäkring

  2 400 kr/år
 • Totalt

  4 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2013-04-02
 • Energiprestanda

  148 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets ljusa hall med vitmålade väggar och laminatgolv som är genomgående för hela bostaden. Ett stort fönsterparti i vardagsrummet skänker rikligt med ljus och här finns plats för avhängning direkt till höger. God förvaring finns i fem inbyggda garderober. 

ALLRUM
Hemmets trevliga allrum ges generöst med ljusinsläpp och rymd via ett stort fönsterparti och rummet känns extra luftigt tack vare de vitmålade väggarna. Här finns plats för soffa, säng, matbord samt exempelvis en byrå. Planlösningen är öppen och social och bjuder in till mingel.

KÖK
Köket nås från vardagsrummet och skänks naturligt ljus via ett fönster. Köksinredningen är tidsenligt vit med ett kakel som målats vitt ovan köksbänken. Här finns goda förvaringsutrymmen i över- och underskåp samt lådor. Köket är utrustat med kombinerad rostfri kyl/frys, rostfri spis och fläkt.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets fräscha, helkaklade badrum. Golvet är klätt i ljusgrå klinker och väggarna är kaklade i vitt. Toalettstolen är bytt i år och här finns handfat, spegelskåp med infällda spotlights och dusch.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Brf Vite Knut är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 103 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1978.

FASTIGHETEN
Göteborg 1:36 Vite Knut i Stigberget. Fastigheten byggdes 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 1980. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/viteknut/

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, hobbyrum, föreningslokal samt två övernattningslägenheter. Föreningen har en mysig innergård med lekplats, utemöbler och grillmöjligheter.

PARKERING
Föreningen förfogar över 123 garageplatser. Alla lägenheter är garanterade en plats och kostnaden ingår i månadsvagiften. Adressen är också berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2004 Färdigställdes totalrenoveringen av innergården.
2007 Renoverades balkongerna.
2007 Byggdes tvättstugan om.
2010 Spolades stammarna.
2013 Byttes hissar ut.

PÅGÅENDE/KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen håller för tillfället på att byta ut taket och glasa in balkonger för de som själva valt detta. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-07-26).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-07-26) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången.

Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer. Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.