Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Mintensgatan 5A, Lunden

Stilfull trea med högt läge och balkong


Trerummare i toppskick med solfylld balkong och härlig utsikt. Högst upp i huset bor ni trivsamt i en stabil förening med låg avgift.

Totalrenoverad trea med närhet till city. Njut av ett högt, fritt läge med fin utsikt på våning 5 av 5 där hiss finns. Balkongen blir en extra förlängning av bostaden och här är ni bortskämda med sol hela dagen. Hemmet bjuder även på ett modernt, välutrustat kök i sobra färger med social planlösning mot vardagsrummet. Här finner ni diskmaskin och en praktisk köksö med inbyggt vinställ. Bostadens ytskikt är genomgående ljusa och både duschrum samt toalett är helkaklade. Därtill bor ni med gott om förvaringsutrymmen i en walk in closet och två förråd. Hemmet är beläget i en attraktiv stadsdel med närhet till flera mataffärer, småbutiker, restauranger och caféer. Bra förbindelser tar er snabbt in till city och lockar naturen ligger Skatås och Delsjön inom bekvämt avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  64 kvm

 • Avgift

  2 879 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  64 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  5 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1945
 • Förråd

  Källar- och vindsförråd
 • TV/Bredband

  Telia
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Lägenhetsnummer

  37 (Brf) / 1401 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 879 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, BR-tillägg i hemförsäkringen. En obligatorisk avgift om 245 kr/mån tillkommer för Kabel-TV, Bredband (500/500MB) samt IP-telefoni
 • Andel i föreningen

  2.23201%
 • Andelstal avgift

  2.18723%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 080 kr/år
 • Försäkring

  2 328 kr/år
 • Totalt

  6 408 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarnas uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-10-05
 • Energiprestanda

  138 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hemmets hall välkomnar er med ett fräscht, vitsåpat parkettgolv som sedan löper vidare i hela bostaden. Golvet matchas med väggar klädda i en mörk, mönstrad tapet. Avhängning finns på krokar rakt fram och till vänster finns utrymme för byrå eller annan möbel åt ytterligare förvaring. 

KÖK
Köket har utrustats med tidsenliga materialval där den vita köksinredningen bryts av med kopparfärgade knoppar och betongbänkskiva. Ovan bänkskivan sitter vitt, hexagonformat kakel. För ett enhetligt utseende så är vitvarorna integrerade och kökets praktiska bardel är utrustad likadant som övriga köket med betongbänkskiva och vit inredning. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum har en öppen disposition mot köket som bjuder in till mingel. Den vitsåpade parketten fortsätter i detta rum. Väggar och tak är målade i ljusgrått och här finns ett fönsterparti som gör vardagsrummet ljust. Här får både en soffgrupp och matgrupp sin naturliga plats. Härifrån når ni även balkongen. 

BALKONG
Balkongen har sol från morgon till eftermiddag och är utrustad med platsbyggda möbler med praktisk förvaring i. Soffan kan också enkelt förvandlas till en dagbädd. För extra komfort finns trall på golvet samt infravärme så ni kan njuta av balkongens höga, fria läge ännu längre in på kvällarna. En härlig tillgång under sommarhalvåret!

SOVRUM 1
Ett av hemmets sovrum når ni från vardagsrummet. Ett fönster med djup fönsterbänk i sten skänker ljus och skapar luftig atmosfär tillsammans med de sobra ytskikten. Här kan ni möblera med säng och förvaring finns i tre vita garderober.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har också ett fönster med djup fönsterbänk i sten som förser rummet med behagligt ljus. Väggarna är klädda i en stilfull tapet i mörkgrå ton som passar ypperligt till det ljusa golvet. I väggen finns en inbyggd liten arbetsplats med utfällbart skrivbord och ni har gott om plats till att inreda med dubbelsäng och sängbord.

WALK IN CLOSET
Precis innan hemmets andra sovrum finner ni den magnifika walk in closeten. Här har förvaringen optimerats med platsbyggda förvarings- och upphängningsmöjligheter, en dröm för den klädintresserade! 

DUSCHRUM
Duschrummet är helkaklat med vita väggar, varav en vägg har svart inslag i duschutrymmet och golvet är kaklat i en mörkt grå ton. Här finns dusch med glasväggar, handfat, spegelskåp med belysning ovan, handdukstork samt tvättmaskin. Duschrummet är dessutom utrustat med ett praktiskt högskåp med spegeldörr åt förvaring och behaglig golvvärme. 

TOALETT
Toaletten är också helkaklad och ligger i direkt anslutning till hallen. Mörkgrått golv och vita väggar bryts av med en fondvägg i svart och pärlemorskimrande mosaik. Här finns toalett, handfat med kommod samt spegel med belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Minten är en äkta förening med 43 st bostadsrätter samt en lokal som upplåts med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Gårda 67:28, fastigheten byggdes 1945. Föreningen köpte marken 1942.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga samt en uteplats. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade.

PARKERING
Föreningen har 5 st parkeringsplatser. Kostnad för en plats är ca 700 kr/månaden. I dagsläget är det kö (2020-06-12). Adressen är även berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
Digital-TV och fiberbredband via Telia.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF.

GJORDA RENOVERINGAR
1986 Lades taket om.
1987 Byttes V/A- och elstammar. Samma år putsades fasaden, nya balkonger byggdes, taket lades om, samtliga fönster byttes och nytt hissmaskinrum byggdes.
2006 Installerades en ny värmepump.
2010 Genomfördes underhåll av taket, portlåsen byttes ut och FTX-maskin köptes in.
2012 Genomfördes vattenbesparingsåtgärder och balansering av värmesystem.
2013 Renoverades tvättstugan.
2014 Genomfördes OVK. Samma år målades trappuppgångarna.
2015 Genomfördes förbättringsåtgärder på ventilationen. Samma år gjordes markunderhåll på framsidan och termostatventiler byttes.
2017 Byttes hiss och rökgasluckor.
2018 Underhållsplanen uppdaterades. Utvändig balkongtvätt, bättringsmålning plåt samt rengöring fasad.
2019 Förnyat stadgarna, utfört ny energideklaration.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan och utför löpande underhåll och renoveringar. Enligt underhållsplanen planeras under 2020-2021 eller senare år omläggning av tak, tätning av terrassbalkong samt OVK. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi och låg belåning. Föreningen har en planerad avgiftshöjning med 1% årligen.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2020-06-12) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.