Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bockhornsgatan 6 C, Gamla Masthugget

Genomgångsetta i charmig landshövdingestil

Mysig och välplanerad landshövdingeetta på lugn adress. Genomgående bostad med högt i tak samt tidstypiska inslag som brädgolv och serveringsskåp.

Här bor ni på Stigbergets lugna gator som kantas av vackra landshövdingehus. En trappa upp ligger denna trivsamma genomgångesetta som präglas av generös takhöjd och härliga ljusinsläpp från de höga fönstren. Hemmet smyckas av charmiga detaljer som nyslipade brädgolv, fönsterbänkar i sten och ett vackert serveringsskåp. Köket har ett rofyllt läge mot föreningens gård och bjuder på gott om förvaringsutrymmen samt plats för ett matbord för fyra personer. Det lättmöblerade allrummet rymmer både soffa, bredare säng och övrigt möblemang. Hemmet har varsamt renoverats under 2017 med nya ytskikt. Här bor ni på en populär adress med goda kommunikationer till staden och Slottsskogens vackra grönområden runt knuten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 261 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 3
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  9 (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 261 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  8.19860%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 970 kr/år
 • Försäkring

  2 569 kr/år
 • Totalt

  4 539 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-06-10
 • Energiprestanda

  192 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni kliver över tröskeln välkomnas ni av den möblerbara hallen med vaxat brädgolv, vitmålade väggar och bröstpanel. Här finns gott om plats för avhängning samt klädförvaring i två vita garderober.

ALLRUM
Till höger om hallen ligger det ljusa allrummet med högt i tak. Rummet smyckas av tidstypiska detaljer som brädgolv, diskret takrosett och ett stort fönsterparti med en vacker fönsterbräda i sten. Väggarna är målade i en trendriktig grå ton. Här kan ni med enkelhet möblera med både soffa och bredare säng.

KÖK
Hemmets mysiga kök har ett lugnt läge mot föreningens gård. Ett högt fönster med vacker fönsterbänk i sten skänker rummet ljus. Golvet är klätt med grå klinker och väggarna är målade i vitt med bröstpanel. Det vackra serveringsskåpet och det inbyggda skafferiet skvallrar om svunna tider. Köksinredningen är i original med luckor målade i en grå ton. Ovan den grå laminatskivan sitter ett vitt kakel. Köket renoverades under 2017 då nytt golv, ny bänkskiva och ny blandare installerades. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, gasspis, ugn samt fläkt. Köket rymmer ett matbord för fyra personer.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med grå våtrumsmatta och vit våtrumstapet. Här finns en toalett, handfat samt en dusch.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bockhornsgatan 6 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 9 bostadsrätter samt 5 hyresrätter. Föreningen registrerades 2013. Adresser i föreningen är Bockhornsgatan 6A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 27:1. Fastigheten bebyggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 2016. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Ale Fastighetsförvaltning AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga, cykelrum samt en mysig gård.

PARKERING
Föreningen förfogar över 2 st garageplatser som är för korttidsuthyrning. En plats kostar cirka 800 kr/mån. Föreningen förfogar även över 5 st parkeringsplatser, en parkeringsplats kostar cirka 620 kr/mån. I dagsläget är det ingen kö till platserna (2017-08-08). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2017 Renoverades tävttstugan.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget byggs fem lägenheter på råvinden. I samband med att föreningen förvärvade fastigheten genomfördes en teknisk besiktning. Inom en femårsperiod planerar föreningen att genomföra ett fönsterbyte samt samt att genomföra stambyte alternativt relining av stammarna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2017-02-08).

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-08-08).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-08-08) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången.

Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer. Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.