Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karl Gustavsgatan 11A, Vasastaden

Stilfull sekelskiftestvåa med mysig balkong

Sekelskifteshem anno 1890 med renoverat kök, framtagna brädgolv och vackra detaljer.
Stilfull genomgångstvåa med stor balkong på lugn cityadress.

Ni välkomnas av ett ståtligt trapphus med vackra fönster och stentrappor. Två trappor upp ligger detta ljussköna hem, smyckat av tidstypiska detaljer som vacker stuckatur och takrosett samt brädgolv som slipats och oljats 2017. Den generösa takhöjden och höga fönster med djupa fönsternischer skapar härlig rymd. Sovrum och balkong har ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Balkongen rymmer bord och stolar och här kan ni njuta i kvällssolen under årets varma dagar. Köket renoverades 2015 och är smakfullt inrett med stilfulla materialval och integrerade vitvaror. Bostaden har dessutom vardagslyx i form av tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Här bor ni i en välskött förening mitt i Vasastaden med stadens utbud av restauranger och nöjesliv runt knuten. Dessutom har ni en kort promenad till ljuvliga Slottsskogen. Perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  3 247 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1880
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  5 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 247 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  6.00255%
 • Andelstal avgift

  6.00255%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 346 kr/år
 • Försäkring

  1 281 kr/år
 • Totalt

  3 627 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-04-23
 • Energiprestanda

  170 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets möblerbara hall med framtagna brädgolv behandlade med vitpigmenterad olja, något som är genomgående för hela bostaden. Rummet har vitmålade väggar samt en fondvägg klädd i mönstrad tapet. Hallen har högt i tak och gott om förvaringsutrymmen i två inbyggda garderober. Till höger om hallen når ni den inre hallen.

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets stilfulla kök som renoverades 2015. Köket är smakfullt inrett med trendriktig köksinredning från Ballingslöv med stilfulla köksluckor i vitt, blandare i mässing, vit stenskiva från Silestone och integrerade vitvaror. På golvet ligger ett charmigt brädgolv i vitt som harmoniserar med vitmålade väggar. Köket är ljust och luftigt tack vare två höga glasdörrar mot balkongen. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, fläktkåpa, varmluftsugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. 

BALKONG
Genom höga pardörrar i glas når ni den rymliga balkongen med ett lugnt gårdsläge. Balkongen är belagd med trall och rymmer en större utegrupp, en perfekt plats att nyttja under årets varma sommardagar! 

VARDAGSRUM
Hemmets praktfulla vardagsrum har högt i tak och två höga fönster med djupa fönsternischer som skänker ljus och rymd. Rummet smyckas av vackra detaljer från förr som stuckatur, takrosett och genuina gjutjärnsradiatorer. På golvet ligger ett framtaget brädgolv som harmoniserar med vitmålade väggar. Här kan ni med enkelhet möblera med både soffgrupp och matbord.

SOVRUM
Hemmets sovrum har ett lugnt och rofyllt läge mot föreningens innergård. Sovrummet har högt i tak och ett fönster med djup fönsternisch som skänker ljus. Det ljusa brädgolvet och de vitmålade väggarna skapar en härlig atmosfär. Här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i en garderobsvägg samt en klädkammare med platsbyggda hyllor.

BADRUM
Det stilfulla badrummet är inrett med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är installerat med behaglig golvvärme och vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasdörrar samt handdukstork. I taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Karl Gustavsgatan 11 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 16 bostadsrätter samt 1 bostadsrättslokal. Föreningen registrerades 2002 .

HEMSIDA
https://brfkarlgustavsgatan11.wordpress.com

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 7:8. Fastigheten bebyggdes 1890. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har även en lugn innergårdmed uteplats.

PARKERING
Adressen är berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering. I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2018-01-31) lediga platser från 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1985 Genomfördes fönsterbyten.
2007 Byttes el-stammar samt V/A-stammar. I samband med stambytet renoverades samtliga badrum. Samma år byttes även portsystemet ut och tvättstugan renoverades.
2009 Genomfördes en OVK av ventilationen, i samband med detta rensades ventilationskanaler.
2011 Byggdes balkonger och trapphus renoverades.
2014 El- och värmeinstallationer.
2016 Gjordes en översyn av fasaden och fjärrvärmerör byttes.
2017 Flyttades vindsförråden till källaren.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen diskuterar kommande renoveringar och underhåll men har inte beslutat något i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-01-22).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-01-22) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.