Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Övre Olskroksgatan 28, Olskroken

Ljus, öppen gaveltvåa med solig balkong


Trivsamt hem på väldisponerade kvadratmetrar med generös takhöjd. Balkong med sol från morgon till kväll och ett mycket fräscht badrum renoverat 2015. Fiberbredband ingår i avgiften!

Kliv in i en bostad som förses med ett rikligt ljusinsläpp via utgången till hemmets balkong och fönster i vinkel. Balkongen är solfylld från morgon till kväll där många tillfällen att njuta av årets varma dagar ges. Hela hemmet har en genomgående ljus färgsättning som gör det enkelt att inreda snyggt och vardagsrummet har charmig fiskbensparkett. Hemmets helkaklade badrum renoverades 2015 med tidsenliga materialval och här är även förberett för tvättmaskin. Därtill erbjuds ett fräscht, vitt kök med goda förvaringsmöjligheter och diskmaskin. Här bor ni med goda förbindelser där spårvagn och buss tar er till Centralstationen på kort tid och i området finner ni mataffärer, caféer, restauranger, vårdcentral, apotek, systembolag och gym. Ett praktiskt, ljust och trivsamt hem med närhet till allt!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  58 kvm

 • Avgift

  3 288 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  58 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1943
  Fastighetens värdeår är 1987.
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com hem, Fiberbredband via Bredbandsbolaget
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Lägenhetsnummer

  140 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 288 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 155kr/mån tillkommer för fiberbredband.
 • Andel i föreningen

  1.31374%
 • Andelstal avgift

  1.45462%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 400 kr/år
 • Totalt

  4 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-21
 • Energiprestanda

  155 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens luftiga hall med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Här finner ni mycket god förvaring i två vita skjutdörrsgarderober och plats för hatthylla finns direkt till vänster.

KÖK
Hemmets trivsamma kök har även det ett ljust parkettgolv och vita väggar. Ett fönster förser rummet med ljus och här ryms ett mindre matbord. Köksinredningen är tidsenligt vit och kombineras med en trämönstrad bänkskiva och ovan denna sitter vitt kakel. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen i flera skåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn och fläkt samt vardagslyx i form av diskmaskin.

VARDAGSRUM
Hemmets stora vardagsrum präglas av ljus och rymd med fönster i vinkel samt utgången till balkongen. Vitmålade väggar harmoniserar med stilfull fiskbensparkett och här är det enkelt att inreda personligt. Rummet kan med enkelhet möbleras med både soffgrupp och övrigt möblemang.

BALKONG
Hemmets ljuvliga balkong har ett lugnt läge med soltimmar från morgon till kväll och här ges ni många tillfällen att njuta av värmen. Balkongen har plats för två stolar och ett bord.

SOVRUM
Från hallen når in hemmets rofyllda sovrum. Rummet har vitmålade väggar och ett golv klätt i ljus parkett. Ni kan med enkelhet möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang.

BADRUM
Hemmets fräscha, helkaklade badrum renoverades 2015. Golvet är klätt i ljusgrå klinker och väggarna i ljusgrått kakel, båda i ett cementliknande utseende. De grå tonerna matchas snyggt med vit inredning och i taket sitter infällda spotlights som ger ett behagligt ljus. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning samt dusch med vikbara glasväggar. Dessutom har badrummet utrustats med skön golvvärme.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Pellerins är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 70 bostadsrätter, 6 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2009.

FASTIGHETEN
Göteborg Olskroken 11:27. Fastigheten byggdes 1943. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
www.brfpellerins.se

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga och cykelförråd. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler och grill samt lekplats.

PARKERING
Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser, en plats kostar 595 kr/mån. I dagsläget (2017-08-22) är det kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Com hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 155kr/mån tillkommer för fiberbredband.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köpare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

RENOVERINGAR
1987 Rörstambyte vatten/el, balkonger, fönsterbyten, stambyte badrum samt renovering av yttertak.
2011 Renovering av lokal för uthyrning.
2011 Byggnation av miljörum.
2011 Renovering av soprum som blivit till cykelrum.
2011 Byte av fönsterlister.
2012 Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 Ny porttelefon installerades.
2013 Gården har rustats upp, garagen har rivits och parkeringsplatser har tillkommit istället.
2016 Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera fyra hissar samt utföra en OVK.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften 2017-01-01 med 5%. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-08-24).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2017-08-24, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Olskroken

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.