Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bohusgatan 16B, Lorensberg

Citytvåa med öppen planlösning och fransk balkong

Välplanerad och modern citytvåa med öppen planlösning. Insynsskyddat hem med fräscha ytskikt, fransk balkong och gott om förvaringsutrymmen.

Här bor ni i ett stilfullt hem på lugn adress där stadens brus känns avlägset. Bostaden präglas av ljusa och väldisponerade kvadratmetrar. Kök och anslutande vardagsrum skapar en social livsstil och de stora fönsterpartierna skänker rummet ljus och rymd. Köket är smakfullt inrett med en köksö som skapar både förvaringsutrymme, praktisk arbetsyta och matplats. Hemmet har goda förvaringsutrymmen i flera garderober samt en stor klädkammare som kan nyttjas som walk in closet alternativt hemmakontor. Bostaden har dessutom vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. Här bor ni bekvämt i en stabil förening med faciliteter som gym samt övernattningsrum för långväga gäster. Avenyn och stadens utbud av restauranger, butiker och nöjen ligger ett stenkast från bostaden. Ni har också närhet till goda kommunikationer och Centralstationen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  57 kvm

 • Avgift

  3 156 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  57 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.
 • Våning

  1 av 7
 • Balkong

  Fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1987-1988
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  238 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 156 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. Avsättning till inre fond tillkommer med 74 kr/mån.
 • Andel i föreningen

  0.342%
 • Andelstal avgift

  0.31%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: 4 662 kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 700 kr/år
 • Totalt

  4 700 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-01-09
 • Energiprestanda

  75 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med svart klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning och klädförvaring i en skjutdörrsgarderob. Behaglig golvvärme är installerad i hallen.

KÖK
Från hallen når ni hemmets stilfulla kök som har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Stora fönsterpartier skänker rummet ljus och skapar en härlig rymd. Stilfull köksinredning i vitt med vitt kakel ovan den mörka bänkskivan skapar en snygg kontrast till det mörka laminatgolvet. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Här finns även en köksö med förvaringsutrymmen samt matplats för fyra personer.

FRANSK BALKONG
Från kök och vardagsrum når den rymliga franska balkongen med vackert smidesräcke, en tillgång under varma sommardagar! Balkongen är belagd med trall och rymmer mindre möblemang. 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har likt köket mörkt laminatgolv och vitmålade väggar. Här ryms en soffgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets harmoniska sovrum med mörkt parkettgolv och tapetserade väggar i ljus ton. Två fönster förser rummet med ljus och här kan ni njuta av ett rofyllt och insynsskyddat läge. Rummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en rymlig garderob med skjutdörrar samt närliggande klädkammare.

WALK IN CLOSET/KONTOR
Rymlig klädkammare inredd med ekparkett och vitmålade väggar. Rummet kan nyttjas som walk in closet alternativt ett kontor.

BADRUM
Hemmets fräscha badrum har vitt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med glasvägg samt handdukstork. Golvet är installerat med behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Beryllen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 239 bostadsrätter. Föreningen har adresserna Bohusgatan 6-26 samt Västgötagatan 4. Föreningen bildades 1986.

HEMSIDA
http://brfberyllen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 39:15. Husen uppfördes 1987-1988. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen Sverige AB. Den tekniska förvaltning sköts av HSB Göteborg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trevlig grönskande gård med grillplats, bänkar och bord. På gården finns också ett schackspel, en boulebana samt en lekplats för barnen. Föreningen har många gemensamma utrymmen såsom bastu, motionslokal, gästlägenhet, föreningslokal och hobbyrum. I föreningen finns även sex tvättstugor samt extra förrådsutrymmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 111 garageplatser. En garageplats kostar cirka 700 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-08-29). Föreningen förfogar även över 9 fristående garage samt 5 stycken motorcykelplatser. Ett fristående garage kostar cirka 1200 kronor i månaden och en motorcykelplats kostar cirka 350 kronor i månaden. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud för kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2003 Tillkom 6 nya bostadsrätter då en del av föreningens lokalyta byggdes om till lägenheter.
2005 Byggdes en kontorslokal på Bohusgatan 14 om till gemensamhetsytor omfattande styrelserum, föreningslokal samt gästlägenhet. Under samma period byggdes en tvättstuga om till fastighetsexpedition på Bohusgatan 8.
2005-2006 Byggdes två tvättstugor, fastighetsexpedition, styrelserum samt föreningslokal om till fyra lägenheter och en lokal omfattande butik byggdes om till lägenhet.
2014 Utfördes en takbesiktning samt en lagstadgad besiktning av brand-, lekplats, hissar samt garageportar. Under samma år gjordes en statusbesiktning av fastigheten samt genomfördes en ombyggnation av miljörummet. Dessutom utfördes en ombyggnation av samtliga stuprör för att underlätta rensning och spolning av dagvattenledningar och byttes samtliga brandsläckare samt torkaggregat i föreningens tvättstugor.
2015 Byttes samtliga hissar, byggdes en kontorslokal om till lägenhet samt moderniserades gårdsbelysningen. Under samma år byttes passagesystem och porttelefoner.
2016 Besiktigades taket och takrännor rensades. Under året genomfördes service och underhåll av bland annat automatiska dörröppnare och maskiner i tvättstugorna. Samma år genomfördes även en OVK av ventilationen, en ny leklplats på gården byggdes och kall- och varmvattenventiler byttes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår målning av taket och installation av taksäkerhet. Föreningen planerar framöver en modernisering av bastun med tillhörande utrymmen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-08-29).

ÖVRIGT
En byggnation av cirka 275 bostadsrätter planeras att byggas på den gamla brandstationen på Bohusgatan. Huskropparna planeras bli 4 våningar, 8 våningar samt två torn på 12 respektive 16 våningar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-08-29) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.