Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 18A, Vasastaden

Ljus genomgångstvåa med härlig balkong

Ljus citytvåa med bra planlösning och stor balkong. Möjlig trea belägen på lugna Föreningsgatan med stadens utbud utanför porten. Låg avgift.

Ta hissen upp till tredje våningen och kliv in i denna stilfulla bostad som genomsyras av härligt ljusinsläpp från två håll. Den rymliga balkongen med ett högt och mysigt läge mot föreningens prisbelönta innergård är en given plats att nyttja under sommarhalvåret. I den här fina tvåan bor ni avskilt och högt över staden men ändå nära stadspulsen. Härifrån tar ni er både till Avenyns myller och till Linnégatans restauranger på bara några minuter till fots. Grönområden som Slottsskogen och platserna vid kanalen ligger också på kort avstånd. Den välplanerade bostaden erbjuder ett komfortabelt boende med goda förvaringsutrymmen i form av flera garderober och en klädkammare samt bekvämligheter som tvättmaskin och diskmaskin. Välkommen till ett stilfullt hem i en stabil och omtyckt förening med låg avgift.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  66 kvm

 • Avgift

  3 388 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  66 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  211 (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 388 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. En obligatorisk elkostnad tillkommer om 279 kr/mån.
 • Andel i föreningen

  0.5099%
 • Andelstal avgift

  0.5099%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  1 409 kr/år
 • Försäkring

  1 536 kr/år
 • Totalt

  2 945 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2015-03-19
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med ekparkett och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning i en platsbyggd hatthylla samt två inbyggda garderober med överskåp. I anslutning till hallen ligger dessutom en klädkammare med vägghängda hyllor.

VARDAGSRUM
Till höger om hallen ligger hemmets rymliga vardagsrum som präglas av härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Rummet har ett lugnt läge med lummig grönska utanför fönstren. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. Rummet kan med enkelhet möbleras med soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Den väl tilltagna ytan gör det möjligt att flytta köket hit och på så vis få ett extra sovrum eller att bygga till ett extra sovrum i vardagsrummet. 

KÖK
Mysigt kök med fönster beläget mot bostadens balkong. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra personer. Köksinredningen går i vitt med grått kakel ovan arbetsytorna och här finns gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin. Köket har likt övriga rum ekparkett och vitmålade väggar.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med lugnt gårdsläge och utsikt mot föreningens lummiga innergård. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här ryms dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i inbyggd garderob med överskåp.

BALKONG
Från sovrummet når ni den rymliga balkongen belägen mot föreningens innergård. Golvet är belagt med trall och här finns gott om plats för flera utemöbler samt ett tak som skyddar mot regn. En härlig plats att nyttja under sommarens varma dagar!

BADRUM
Hemmets fräscha badrum har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med glasväggar samt tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 183 bostadsrätter, 21 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.

HEMSIDA
www.brfaskungen1.se

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även flera cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstugor.

PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar mellan 1500-2260 kr/mån beroende på typ av plats. I dagsläget finns det lediga platser (2017-10-10). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och internet via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Förvärvaren svarar tillsammans med säljaren att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renoverades garaget samt terrasserna mot Thorildsgatan. Under året färdigställdes ett övernattningsrum samt ett nytt sophus.
2017 Genomfördes besiktning av tak och fasad.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på fasad och tak samt renovera hissarna. Föreningen planerar att på sikt genomföra ett stambyte/relining. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 2% 1/1-2017. Föreningen ser över eventuella framtida höjningar men har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-13). 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-09-13) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.