Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Gustavsplatsen 1 M, Bagaregården

Charmig landshövdingetvåa i etage på populär adress

Etagetvåa i landshövdingehus med väl tilltagen takhöjd och generöst ljusinsläpp. Ett trivsamt och stilfullt hem på citynära adress. Låg avgift!

Kliv in i ett charmigt landshövdingehus till denna smakfulla tvårummare i etage och möts av ett hem med karaktär. Här finner ni bevarade tidstypiska detaljer så som brädgolv, spröjsade fönster, takrosett och gjutjärnsradiator. Ta trappan till övervåningen och möts av en fantastisk rymd och luftig atmosfär, detta tack vare den magnifika takhöjden och två takfönster som skänker rikligt med ljus. Genomtänkt planlösning där ni med enkelhet kan möblera och inreda personligt på såväl nedre som övre plan. Därtill ett helkaklat badrum och goda förvaringsmöjligheter. Här bor ni i en solid förening med låg avgift där dessutom fiberbredband ingår. Utanför porten har ni goda kommunikationer som tar er in till staden. Ett perfekt boende med närhet till mataffärer, caféer, små butiker samt Skatås och Delsjöns vackra natur.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  41 kvm

 • Avgift

  2 716 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  41 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Byggår

  1927-1929
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  95 (Brf) / 1203 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 716 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Fiberbredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad)
 • Andel i föreningen

  1.06037%
 • Andelstal avgift

  1.06037%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 662 kr/år
 • Totalt

  5 262 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-10-14
 • Energiprestanda

  101 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning Entréplan

Planritning

Planlösning Etageplan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

NEDRE PLAN

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med charmigt brädgolv och en vacker takrosett. Väggarna är tidsenligt målade i en ljusgrå ton. Avhängning finns direkt till vänster innanför dörren och en inbyggd garderob erbjuder god plats åt ytterligare förvaring.

KÖK
Från hallen når ni hemmets stilfulla kök där brädgolvet som fortsätter från hallen harmoniserar med väggarna i ljus, gråbeige ton. En liten del av golvet i köket är praktiskt klätt i mörk klinker. Den väl tilltagna takhöjden skapar tillsammans med ett stort fönster en luftig atmosfär och en bevarad gjutjärnsradiator skänker karaktär. Intill fönstret ges en matgrupp sin naturliga plats. Köksinredningen är genomgående vit och kombineras klassiskt med detaljer och bänkskiva i ek. Ovan bänkskivan sitter grått kakel i stenliknande material som skapar snygg kontrast. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, fläkt samt mikro. Här finns gott om arbetsytor och ni erbjuds många bra förvaringsutrymmen i såväl lådor som skåp.

BADRUM
Hemmets fräscha badrum är helkaklat och ljust. Golvet är lagt i ett trendigt schackrutigt mönster i ljus- och mörkgrått och väggarna är vita. Duschen som har vikbara glasdörrar gör det möjligt att nyttja så stor yta som möjligt. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, rund spegel med belysning samt dusch med glasväggar. Här finns även ett skåp på väggen åt förvaring.

ETAGEPLAN

VARDAGSRUM
Från köket når ni en snygg trappa i vitt och ek som leder er upp till övre plan. Ni möts av en härlig rymd och takfönstret skänker rikligt med ljus. Golvet är klätt i ljust brädgolv och väggarna är enhetligt tapetserade i samma gråbeiga ton som köket. Takbjälkar i mörkt trä skänker karaktär åt rummet och infällda spotlights i taket ger ett behagligt ljus. En hel vägg med skjutdörrsgarderober i spegelglas erbjuder mycket gott om förvaring och vardagsrummet har också en liten sektion med inbyggda hyllplan ovan ett praktiskt skåp.

SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett insynsskyddat och lugnt läge med himlen som närmsta granne. Likt vardagsrummet är golvet klätt i ljust brädgolv och väggarna klädda i samma ljusa tapet. Charmiga takbjälkar finner ni här också och naturligt ljusinsläpp ges från hemmets andra takfönster. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Omberg 1 är en äkta bostadsrättsförening och en av de äldsta i Göteborg. Föreningen består av 91 bostadsrätter.

HEMSIDA
http://www.omberg1.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Bagaregården 18:1. Fastigheten ritades av arkitekten Conny Nyquist och bebyggdes 1927-1929. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga, cykelrum samt en mysig, ombonad innergård med lusthus, utemöbler och grill.

PARKERING
I området finns 2-timmars gratis parkering på flertalet av gatorna samt avgiftsbelagd parkering. Adressen är också berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
Digital-TV och fiberbredband via Telia. Digital-TV och bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1 120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1970-talet byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2006 Renoverades badrum.
2007 Målades fasaden.
2008 Sågs elen över i alla lägenheter. Samma år energideklarerades fastigheten.
2009 Installerades nytt portlåssystem. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2009-2010 Byggdes en ny värmecentral.
2011 Gjordes en injustering av värmen i samtliga lägenheter.
2014 Lades taket om och samtliga trapphus renoverades.
2016 Genomfördes en OVK med godkänt resultat. I samband med denna upptäcktes asbest i ventilationsluckorna. Samtliga ventilationsluckor sanerades.
2017 Byggdes ett lusthus på innergården.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen startar snart ett arbete med att byta V/A-stammar i bottenplattan och planerar utföra fasadmålning 2018. Föreningen planerar även att byta samtliga V/A-stammar och renovera elsystemet under 2030.

EKONOMI
Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-07).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-09-07) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Bagaregården

NATURNÄRA LUGN OCH ARKITEKTONISK CHARM
Några minuter från Göteborgs stadskärna ligger charmiga Bagaregården med sina villor, radhus och vackra landshövdingehus. Många av byggnaderna restes mellan 1915 och 1930, en tid som anses vara svensk arkitekturs guldålder. De välbevarade fastigheterna i trä och de snirkliga smågatorna inger en gammeldags och trivsam känsla som gör området omåttligt populärt. Bagaregården är känt för sina lummiga innergårdar och mysiga trädgårdar, så oavsett vilket boende du söker får du tillgång till grönska och utomhusaktiviteter. För dig som älskar att vistas i friska luften finns dessutom Delsjön nära beläget, ett stort område med motionsslingor och skogsmark. Lugnet och närheten till både natur och stadspuls gör Bagaregården attraktivt för människor i livets alla skeden. Här hittar du det mesta som behövs för livskvalitet i vardagen.

BEKVÄMLIGHETER RUNT HÖRNET
Redbergsplatsen och Olskrokstorget ligger alldeles i närheten och för boende i Bagaregården är det aldrig långt till mataffärer, restauranger och diverse småbutiker. Ica Kvantum finns vid Munkebäcksmotet när det är dags för storhandling. På sommaren kan du svalka dig med en glass från anrika Lejonet och Björnen och under vintern kan du mysa med en kopp the på något av stadsdelens caféer. I området hittar du även vårdcentral, apotek och kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För vänner av natur och frisk luft ligger rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstigar, naturreservat och den uppskattade motionscentralen Skatås. Om utomhusaktiviteter inte lockar hittar du ett flertal gym på kort avstånd. För dig som har barn i skolåldern finns många valmöjligheter. Örgryte/Härlanda har runt trettio kommunala och omkring tjugo enskilda förskolor för barn mellan ett och fem år. För elever i åldrarna sex till sexton finns nio kommunala och fem fristående grundskolor.

SMIDIGA FÖRBINDELSER
Till Göteborgs centrum tar du dig på bara några minuter, oavsett om du väljer bil, buss eller spårvagn. Från knutpunkten Redbergsplatsen går ett flertal spårvagnslinjer och busslinjer som tar dig vart du önskar. I närheten finns även hållplatserna Ejdergatan, Stockholmsgatan, Bagaregårdsgatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen. Se Västtrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig. Väljer du hellre bilen tar du dig enkelt ut på leden via Ånäsmotet eller Olskroken och för besökare finns flera parkeringar i området.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.