Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Drottninggatan 14, Inom Vallgraven

Vindsetage med stor terrass och utsikt över stadens takåsar

Unik etagevåning med magnifik takhöjd och stor terrass i soligt läge. Möjlig trea med insynsskyddat läge, två badrum och låg avgift.

Ta hissen till sjätte våningen och kliv in i denna ljusa etagevåning med ateljékänsla. Här bor ni på ett tyst läge mitt i stan där stadens brus känns avlägset. Vardagsrummet har tak upp till nock med en otrolig takhöjd om cirka 5 meter som skapar en fantastisk rymd. Den stora terrassen är en given plats under årets varma dagar där ni kan njuta av solen och utsikten över stadens takåsar. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning, perfekt för trevliga middagar med nära och kära. Bostaden har två stilfulla badrum varav ena renoverades 2017. Hemmet har dessutom goda förvaringsutrymmen i flera garderober och platsbyggda lösningar. Här bor ni i en stabil förening med stadens utbud av restauranger, kaféer, butiker och nöjen utanför porten. Ni har dessutom Göteborgs vackra kanal runt hörnet och närhet till goda kommunikationer.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  68.5 kvm

 • Avgift

  3 390 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  68.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  6 av 6
 • Balkong

  Terrass
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1979
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  58 (Brf) / 1510 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 390 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  0.78600%
 • Andelstal avgift

  0.76717%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 872 kr/år
 • Totalt

  4 872 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-30
 • Energiprestanda

  107 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning nedre plan

Planritning

Planlösning etageplan

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

NEDRE PLAN

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med mörkt klinkergolv. En av väggarna är klädd med vit träpanel som skapar en snygg kontrast till fondväggen i betonggrå ton. Hallen har gott om plats för avhängning i en garderob, en platsbyggd hallmöbel med hatthylla samt en sittbänk med förvaringslådor under bänkskivan.

KÖK
Från hallen når ni hemmets stilfulla kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är klassiskt inrett i vitt med mörk bänkskiva och grått kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd mikro och ugn i arbetshöjd, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Här finns gott om arbetsytor samt förvaringsutrymmen och ett fönster ovan diskbänken som skänker rummet ljus.

VARDAGSRUM
Insynsskyddat vardagsrum med tak upp till nock som tillsammans med de generösa fönsterpartierna skapar ljus och rymd. Väggarna är målade i vitt och en grön ton samt en vägg målad i betonggrått som skapar en spännande kontrast. Rummet kan möbleras med både soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets terrass.

TERRASS
Ljuvlig terrass utan insyn och utsikt över stadens takåsar. Här kan ni njuta av sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag, en perfekt plats att nyttja under årets varma dagar. Terrassen har gott om plats för flera utemöbler och dekorationer.

BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2017 och är inrett med eleganta materialval som grått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt med två fondväggar i grått. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel med belysning samt dusch med glasvägg. I taket sitter infällda spotlights.

ETAGEPLAN

LOFT
En snygg spiraltrappa i ek leder er upp till övre plan. Ni möts av det rymliga loftet som flödar i ljus från vardagsrummets fönster. Golvet är klätt med en ljus matta som harmoniserar med vitmålade väggar samt en målad betongvägg i grått. En platsbyggd bokhylla med bänkskiva i ek skapar gott om förvaringsutrymmen. Här finns även en garderob och inbyggda hyllplan. 

SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett insynsskyddat och lugnt läge med himlen som närmsta granne. Golvet är klätt med en ljus matta och väggarna är målade i vitt samt en målad fondvägg i betonggrå ton. Klädförvaring finner ni i en garderobsvägg samt en inbyggd garderob.

BADRUM
Hemmets andra badrum är smakfullt inrett med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt samt en fondvägg i svart kakel. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp, duschhörna med glasväggar samt handdukstork.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kommerserådet 1 består av tre huskroppar med totalt 74 bostadsrätter samt 2 lokalbostadsrätter. Föreningen registrerades 1974. Adresser i föreningen är Södra Hamngatan 13-15 samt Drottninggatan 14-20.

HEMSIDA
http://www.brfkommerseradet1.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Vallgraven 16:26. Fastigheten bebyggdes 1979. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga samt två cykelrum. Föreningen har även en stor och lummig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2007-2008 Renoverades fasad, balkonger och tak på fastigheten mot Drottninggatan, i samband med renoveringen byttes fönstren. Under perioden har även gårdsbjälklaget på innergården renoverats.
2008-2009 Byttes liggande stamledningar på Drottninggatan.
2009-2010 Byttes övriga fönster i fastigheten. Under samma period renoverades fasad, balkonger och tak på övriga delar av fastigheten som inte renoverades 2007-2008.
2009 Energideklarerades fastigheten och ett nytt styrsystem för värmen installerades.
2010 Genomfördes injustering av värmesystem. Samma år renoverades soprummen.
2011 Filmades avloppsstammarna.
2012 Byttes markavlopp utanför entrén på Drottninggatan 14, under året renoverades även golven på loftgångarna på Drottninggatan 14. Samma år renoverades hissen på Södra Hamngatan 13B. Under året upprättades även en ny underhållsplan.
2013 Byttes värmeväxlaren i fläkten som förser lokaldelen med ventilation. Under året inspekterades även avloppsstammarna.
2014 Spolades köksavlopp i bostäder och lokaler.
2015-2016 Renoverades entréer på Södra Hamngatan 13 och 15 samt Drottninggatan 14 och 20, i samband med renoveringen målades hissdörrar samt trapphusdörrar och ny belysning installerades vid entréerna. Under året genomfördes även en OVK samt rengöring av ventilationskanaler och injustering av ventilationsfläktar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att bygga ett övernattningsrum. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. Föreningen har inga avgiftsändringar planerade i dagsläget (2017-09-05).

ÖVRIGT
Alla boende i lägenheterna ovanför Nordic Wellness på Drottninggatan har 50% rabatt på årskort. Det innefattar alla boendes i lägenheten och man behöver visa upp hyresavi för detta.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-09-05) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Inom Vallgraven

MYSIGT MYLLER MITT I STADEN
I det gemytliga området inom Vallgraven bor du komfortabelt och praktfullt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar, små boutiquer och större kedjor. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.  

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. Inom Vallgraven bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. Här finns också de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan samt Kungstorget med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I de här kvarteren har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg. 

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn härifrån, är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Kungsportsplatsen, Brunnsparken, Drottningtorget och Grönsakstorget. I närheten ligger även Göteborgs centralstation. Från Rosenlunds Färjeläger kan du hoppa på båtarna Älvsnabbaren eller Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.