Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Eklandagatan 67D, Johanneberg

Ljus, ytsmart citytvåa med renoverat badrum och generös takhöjd

Charmig tvårummare på populär cityadress. Högt i tak och därtill ett mycket fräscht badrum renoverat 2016.

På en av Göteborgs mest attraktiva adresser ligger denna väldisponerade citytvåa och hemmets fönster i kombination med den generösa takhöjden skapar ett mycket ljust och luftigt boende. Genomgående ljusa materialval ger en neutral bas att inreda efter och här återfinns tidstypiska attribut som originalgarderob och fönsternischer i sten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  43.5 kvm

 • Avgift

  2 263 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  43.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Byggår

  1935-1937
 • Förråd

  Vinds- och källarförråd.
 • TV/Bredband

  AllTele
 • Lägenhetsnummer

  155 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 263 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  0.64088%
 • Andelstal avgift

  0.64088%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  2 900 kr/år
 • Försäkring

  1 042 kr/år
 • Totalt

  3 942 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2013-10-21
 • Energiprestanda

  157 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är rymlig och välkomnande med sina vita väggar som snyggt bryts av med en mönstrad fondvägg. Golvet är klätt i klassisk parkett och i taket sitter spotlights som ger behagligt ljus. Här finner ni mycket goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i en klädkammare samt i ett praktiskt loftutrymme mellan hallen och badrummet.

KÖK
Köket är välplanerat och bjuder på gott om förvaringsutrymmen i många lådor och skåp. Köksinredningen är vit och ovan arbetsytan sitter ett mönstrat stänkskydd. Ett fönster skänker behagligt ljus och här intill får matbordet sin naturliga plats. Väggarna är vita varav en vägg tapetserats med mönstrad tapet i vitt och svart. Köket är utrustat med spis, ugn, kombinerad kyl/frys samt fläkt.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust och rymligt och smyckas av ett stort fönsterparti. Golvet är klätt i parkett och väggarna är vita. Här finns plats för soffgrupp samt övrigt möblemang.

SOVRUM 
Från vardagsrummet når ni bostadens sovrum med ett lugnt läge. Sovrummet har en luftig känsla tack vare ljusa ytskikt och ett stort fönster som förser rummet med behagligt ljus. Vitmålade väggar harmoniserar med en vägg i strukturmönstrad ljus tapet och det klassiska parkettgolvet. Här finns utrymme för dubbelsäng och förvaring finner ni i tre stycken garderober med spegeldörrar. 

BADRUM
Hemmets fräscha badrum har renoverats 2016 med tidsenliga materialval. Väggarna är kaklade i vitt med ett beige inslag i duschen och på golvet ligger likadant klinker i beige. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, takdusch med vikbara duschväggar samt handdukstork.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Brf Johanneberg 1936 är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 156 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1936. Adresser i föreningen är Gibraltargatan 21 A-E, Eklandagatan 67 A-D och Lindströmsgatan 3 A-D.

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 45:1, 45:2 samt 45:5. Fastigheten byggdes 1935-1937. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
www.johanneberg.com

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och en gillestuga som medlemmarna kan hyra. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler och grill samt en gemensam takterrass, även den med utemöbler.

PARKERING
Föreningen förfogar över 28 parkeringsplatser, en plats kostar 250 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Adressen är också berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via AllTele. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen har kollektivavtal avseende bredband där medlemmar kan teckna abonnemang för bredband till en kostnad om 100 kr/mån. En engångsavgift för anslutning om 500 kr tillkommer.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
1983 Genomgick fastigheten en totalrenovering som bland annat innefattade byte av V/A-stammar samt att fasad och samtliga dörrar och fönster byttes ut.
2006/2007 Rustades samtliga fönster på de tre fastigheterna upp.
2013 Rustades trädgården mellan Eklandagatan och Gibraltargatan upp. Samma år gjordes en upprustning av gillestugan.
2015 Slutfördes bytet till rörelsestyrd belysning i källargång samt tvättstuga.
2016 Köptes nya utemöbler in till terrass och uteplats.

KOMMANDE/PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar utföra ett låsbyte för gemensamma utrymmen hösten 2017. År 2018 planerar man utföra en ombyggnation och delvis utbyggnation av parkeringsplatser utanför Lindströmsgatan och i samband med detta sker ändring och nyplantering av trädgård. Samma år planeras även ett kulvertbyte Eklandagatan-Lindströmsgatan. Föreningen planerar lite längre fram att utföra fasadrenovering och det pågår även en utredning om nya avloppsstammar.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-19).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2017-09-19, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.