Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Klippan 1H, Klippan

Renoverad etage-trea med balkong och närhet till vattnet

Välplanerad etagelägenhet som genomgick en stor renovering 2017, med sociala ytor, rymlig balkong samt Göta Älv som närmsta granne.

Välkomna till detta omsorgsfullt renoverade hem som präglas av luftighet och rymd. Praktisk planlösning med kök och vardagsrum på nedre plan samt den privata delen med sovrum på övre plan. Vardagsrummet har en magnifik takhöjd som skapar en härlig atmosfär och härifrån når ni den rymliga balkongen som är en underbar tillgång under sommarhalvåret. Tack vare taket kan man även använda balkongen i sommarregnet. Köket totalrenoverades 2017 med modern köksinredning, stenbänkskiva och här finns bekvämligheter som både diskmaskin och tvättmaskin. Bostaden har två ordentliga sovrum, ett helkaklat badrum samt goda förvaringsutrymmen i garderober och klädkammare. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och enstavsparkett i ask som gör det enkelt att inreda personligt. Utanför dörren finns föreningens mysiga atriumgård. I Klippan bor ni i ett lugnt område med närhet till både vatten och stad. Direkt närhet till Sjöbergen, Röda sten, Sjömagasinet, Sockerbruket och Porter Pelle. Njut av båtliv, mysiga bryggor, fiskebåten Skalman varje fredag samt strandpromenaden ut mot Nya Varvet. En kort promenad bort finns Majornas många populära restauranger, butiker och bekvämligheter. Dessutom kan ni enkelt ta er över till Eriksberg och in till Operan med färjan som angör i närheten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  76 kvm

 • Avgift

  6 567 kr

 • Budstart

  3 480 000 kr

 • Våning

  3

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  76 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930, byggdes till bostadshus under 1980-talet
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband 100/10 via Tele2 som betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 196 kronor som läggs på månadsavgiften.
 • Lägenhetsnummer

  306 (Brf) / 1106 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  3 480 000 kr
 • Avgift

  6 567 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
  Ingår ej i avgiften: Obligatoriskt tillägg kabel-TV/bredband, 196 kr/mån
 • Andel i föreningen

  1.97100%
 • Andelstal avgift

  1.61614%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  711 915 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  5 712 kr/år
 • Försäkring

  3 288 kr/år
 • Totalt

  9 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  4

Energi

 • Energideklaration

  2019-04-18
 • Energiprestanda

  147 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Entréplan

Planritning

Övre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Lägenhetens hall har vitmålade väggar och ljus enstavsparkett i ask, vilket är genomgående för hela lägenheten. Hallen har plats för avhängning och här finns en stor klädkammare för förvaring.

BADRUM
Badrummet har grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns en kombinerad tak- och handdusch, wc, handfat och ett stort spegelskåp med belysning. 

KÖK
Köket totalrenoverades 2017 och består av gråa släta luckor och lådor, svart stenbänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av kombinerad kyl och frys (byttes ej ut vid renoveringen), induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, riktig fläkt samt diskmaskin (ny från 2023). Här finns även en tvättmaskin (ny från 2021) samt ett skafferi och ett städskåp i fullhöjd. Ett fönster ut mot föreningens privata atriumgård.

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum är rymligt och ljust och här finns gott om plats för möbler som soffgrupp, matsalsbord och annat möblemang. Även här är väggarna ljust målade och härifrån tar ni er ut till lägenhetens soliga balkong.

BALKONG 
Via helglasad balkongdörr nås den rymliga balkongen, här skiner solen från strax innan lunch till eftermiddagen. Det praktiska taket gör att man kan sitta här ute och mysa även i sommarregnet. Här finns plats för loungegrupp eller bord, stolar och övrigt möblemang.

ÖVRE PLAN

ALLRUM 
Via en snygg trappa med gråa steg och pulverlackat räcke tar man sig upp till övre plan. Även här ligger samma snygga askparkett som på nedre plan och väggarna är ljust målade. Här finns möjlighet att ställa ett skrivbord för att kunna använda som hemmakontor, det finns även plats för exempelvis garderober eller bokhyllor.

SOVRUM 1
Det större sovrummet har grå heltäckningsmatta och väggar målade i en mörkgrå ton. Lägenhetens sovrum har utsikt över gården och här finns tre platsbyggda garderober för förvaring. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har blå heltäckningsmatta på golvet och här är väggarna ljust målade. Här finns gott om plats för säng och skrivbord samt övrigt möblemang.  

ÖVRIGT
Lägenheten renoverades 2017 då köket totalrenoverades, nytt golv lades, ytskikten målades och all utrustning i badrummet byttes. För mer detaljer kring renoveringen, se bilaga i frågelistan.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggen Brf Nya Mälteriet är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad om 11 våningar med 56 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2004 och köpte fastigheten 2006 då den ombildades till bostadsrättsförening. Fastigheten har adressen Klippan 1G-H.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Fastigheten är uppförd 1930 och ombyggd till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, cykelförråd, barnvagnsrum, återvinningsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1520 kronor i månaden, lediga platser finns. Det finns också p-platser utomhus, de kostar ca 668 kr per månad, till dem är det kö (ca 6 månader). För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Adressen Klippan 1G och 1H är inte berättigad till boendeparkering. (www.goteborg.se/boendeparkering)

BÅTPLATS
Klippans Kulturfastigheter förfogar över båtplatser som ligger på promenadavstånd från bostaden. Det är i dagsläget kö till båtplatserna. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband 100/10 via Tele2 som betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 196 kronor som läggs på månadsavgiften.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande mellan tex förälder/barn godkännes, den som bor i bostaden måste äga minst 50%.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Proinova. Hemförsäkring samt bostadsrättstillägg betalas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Bytt ut några tvättmaskiner/torktumlare samt bytt ut segelduken på taket som skyddar mot fåglar och väder.
2021 Renovering av trappuppgångar och ytterbelysning. Genomfört avloppsspolning.
2019 Genomfördes en omfattande renovering av innergården som innefattade ny golvbeläggning, målning, ljuddämpning mm. I samband med gårdsrenoveringen byttes även samtliga lägenhetsdörrar i fastigheten till säkerhetsdörrar. Under året genomfördes också en slutjustering av ventilationen efter översynen som genomfördes 2018.
2018 Total genomgång av ventilationen.
2017 Yttre underhåll av nord/nordostsidan med målning av vägg, fönster, skifte av balkongplåtar samt nytt tak på högdelen. Under samma år renoverades den gemensamma elen i huset med nya ledningar och armaturer.
2016 Renovering av innergårdens golv, målning av fastighetens fönster, ombyggnation av cykelrum/trädgårdsförråd samt fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen. Under samma år gjordes en översyn av taket, elinstallationer, en ommålning av fasaden på norra och östra sidan samt en renovering och uppfräschning av innergården.
2015 Fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen, nya förråd installerades till lägenheter på 1G och nytt lås/portsystem samt nya entrédörrar monterades till Klippan 1H.
2013 Upprustning och förnyelse av innergården påbörjades. Under samma år påbörjades också målning av räcken i trapphus samt målning av räcken på vån 5 och 7.
2012 Glastaket ovanför innergården fogades om, översyn av avloppet påbörjades, nya lägenheter på 1 G slutbesiktigades och småfel åtgärdades, genomföringen av balkongstöttorna från balkongen på höga delen tätades och ommålningen av gemensamhetsutrymmen utanför hissen på respektive plan färdigställdes. Under samma år fortsatte uppsättningen av utrymningsskyltar som påbörjades 2011.
2011 Målades dörrar och fönsterkarmar på fasaden, gallergrind monterades i kulverten, brandsläckare sattes upp i samtliga tvättstugor och uppsättning av utrymningsskyltar påbörjades. Under samma år målades gemensamhetsutrymmen utanför hissen på varje våningsplan samt målades entré, cykel- och soprumsdörrar samt stålkonstruktioner vid 1H.
2010 Fastighetens sex nya lägenheter färdigställdes, söder- och västerfasad putsades och målades om och takfoten på dessa fasader plåtslogs. Under samma år byttes hängrännor, stuprör och balkongplåtar, 10 hörnfönster i gamla hisschaktet byttes på grund av gammal vattenläcka och nya terrassdörrar installerades i lgh 1001 och 1102. Fläktaggregatet renoverades, fastighetens skalskydd förbättrades, ny ytterdörr till förråden vid 1H monterades och entrétaket vid 1H fick ny plåt och ytterbelysning. Under året monterades också ny ljusarmatur i entrén samt i hissen vid 1H, hisstaket målades om, rörelsesensorer sattes upp i inre och yttre cykelrum samt utanför tvättstugorna vid 1H. Entrétaket fick också ny plåt samt ytterbelysning.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gatugavel målades om och fläktsystemets kapacitet förbättrades. Under samma år togs värmepanna och värmeväxlare bort då fastigheten sedan slutet av 2008 värms upp av fjärrvärme.
2008 Renoverades tvättstugor då samtlig maskinpark byttes ut samt målades entrén vid postboxarna, korridoren mellan tvättstugorna och soprummet av föreningens medlemmar. Under samma år infördes sopsortering, nya anslagstavlor sattes upp vid entréerna, ny fasadputs påfördes i entréhörnet och byte av skalskydd genomfördes. Fjärrvärme installerades också under året och avtal skrevs med Göteborgs Energi.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ligger i fas med underhållsplanen. Nu under våren pågår ett underhållsarbete av samtliga utvändiga fönster och balkongdörrar i trä, samt ny fasad på två av sidorna. Projektet planeras vara klart till midsommar. I övrigt har de inga större planerade eller beslutade renoveringar.

EKONOMI
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2024-05-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens atriumgård

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.