Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vasaplatsen 6A, Vasastaden

Ståtlig sekelskiftesvåning på anrik adress

Sekelskiftesvåning med magnifik takhöjd och detaljer från förr. Ett fantastiskt hem med balkong, renoverat badrum och sovrum med lugnt gårdsläge. Möjlig fyra. Hiss finns!

Här bor ni i hjärtat av Vasastaden i en vacker fastighet anno 1898. Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets ståtliga takhöjd och fantastiska rymd. Hemmets praktfulla vardagsrum är ett konstverk i sig som smyckas av detaljrik takstuckatur, takrosett och fiskbensparkett. Tre höga fönster i fil skänker rummet ljus och härifrån kan ni blicka ut över Vasaplatsen. Hemmets båda sovrum har ett tyst och rofyllt läge mot föreningens innergård. Den rymliga balkongen nås från ett av sovrummen och är en given plats under varma sommardagar. Badrummet renoverades 2015 och är installerat med behaglig golvvärme och tvättmaskin. Här bor ni i en välskött förening på ett suveränt läge med omedelbar närhet till Vasastadens myller. Ett drömhem att förälska sig i!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  107 kvm

 • Avgift

  4 424 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  107 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1898
  Fastighetens värdeår är 1980.
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  8 (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 424 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.58930%
 • Andelstal avgift

  3.58930%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  2 900 kr/år
 • Totalt

  5 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2015-06-11
 • Energiprestanda

  103 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets magnifika takhöjd som skapar en fantastisk atmosfär. Hallen har parkettgolv, vitmålade väggar och gott om plats för avhängning. Hallen fortsätter in i en möblerbar korridor med anslutande klädkammare som ger gott om plats kläder och tillhörigheter.

SOVRUM 1
Till höger om hallen ligger hemmets ena sovrum med ett lugnt gårdsläge. Ett högt fönster skänker rummet ljus och den tilltagna takhöjden bidrar till en härlig rymd. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. En välvd vägg ger rummet karaktär och här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang.

KÖK
Hemmets rymliga kök är inrett med klassisk köksinredning i vitt med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Ovan bänkskivan i massiv ek sitter ett kakel i vitt med en dekorativ bård i gråbruna toner. Köket har ett mysigt gårdsläge och intill fönstret finner ett matbord sin naturliga plats. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. En rund tegelvägg skapar en snygg detalj och härifrån når ni även hemmets andra entrédörr som leder ner till innergården. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin. 

VARDAGSRUM
Hemmets magnifika vardagsrum är något utöver det vanliga som skvallrar om sekelskiftets praktfulla dagar. Taket är smyckat med detaljrik stuckatur och takrosett, ett konstverk i sig! Tre höga fönster i fil skänker rummet ett fantastiskt ljusinsläpp som tillsammans med den väl tilltagna takhöjden skapar en otrolig rymd. Från fönstren kan ni blicka ut över Vasaplatsens lummiga omgivningar och pampiga fastigheter. Golvet är klätt med vacker fiskbensparkett som harmoniserar med vitmålade väggar och här kan ni möblera med större soffgrupp och matsalsbord, perfekt för trevliga middagar.

SOVRUM 2
Med sitt rofyllda och tysta läge mot föreningens innergård finner ni här en god natts sömn. Rummet har en ståtlig takhöjd och två höga dörrar med fönster som skänker rummet ljus. En diskret takrosett smyckar rummet. Vitmålade väggar harmoniserar med ekparketten och gör det enkelt att inreda personligt, här ryms med enkelhet en dubbelsäng, byrå och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en rymlig skjutdörrsgarderob i vitt. Från sovrummet når ni hemmets mysiga balkong.

BALKONG
Väl tilltagen balkong med lugnt gårdsläge. Kliv ut på balkongen och njut av morgonsolens strålar. Balkongen är belagd med trall för extra komfort och här kan ni möblera med bord och stolar. En härlig plats att njuta av varma sommardagar!

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets badrum som renoverades 2015. Badrummet är inrett med kaklade väggar i vitt och ett snyggt klinkergolv i vitt med svarta inslag. Här finns toalett, handfat, spegel med belysning, badkar samt vardagslyx i form av tvättmaskin. Badrummet är utrustat med behaglig golvvärme för frusna fötter och infällda spotlights i taket.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Rosa Huset är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 25 bostadsrätter samt 5 lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 49:12. Fastigheten byggdes 1898. Fastighetens värdeår är 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en stor tvättstuga på gården samt cykelförvaring i källaren. Föreningen har även en mysig innergård med sandlåda.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Lediga garageplatser finns idag 2017-10.10

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och Internet via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas, ca 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos QBE.

RENOVERINGAR
1980-1981 Genomfördes ROT-renovering.
2003 Renoverades taket.
2006 Renoverades tvättstugan samt soprummet.
2008 Renoverades hissen.
2008-2009 Putsades fasaden mot Vasaplatsen, i samband med fasadrenoveringen renoverades samtliga balkonger mot Vasaplatsen.
2008-2010 Genomfördes fönsterbyte.
2009 Byggdes nya balkonger mot gården.
2009-2010 Renoverades gårdshuset, i samband med renoveringen genomfördes tilläggsisolering mot grannfastigheterna.
2010-2011 Installerades nya kablar i stuprör.
2013 Byttes plåttaket på gårdshuset och rökgångar renoverades i huset mot Vasaplatsen. Under året byggdes nya balkonger mot gården.
2014 Installerades ny vs-pump i värmesystemet och ventiler på radiatorer byttes.
2016 Genomfördes relining av avlopp.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi och har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-27).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-09-27) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.