Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Gyllenkrooksgatan 7, Johanneberg

30-talspärla med högt och insynsskyddat läge

Välplanerad citytvåa högt upp i huset med balkong och utsikt över staden. Insynsskyddat hem med välbevarad 30-talscharm och inkluderat bredband.

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta ljusfyllda hem med höga fönster och härliga ljusinsläpp. Från fönstren kan ni blicka ut över Carlanderska parkens lummiga omgivningar och Liseberg, något ni även kan njuta av från den rymliga balkongen som är en given plats under årets varma dagar. Hemmet genomsyras av högt i tak och vackra detaljer som fiskbensparkett, brädgolv och djupa fönsternischer. Kök och vardagsrum har en öppen och social planlösning som bjuder in till mingel där ni kan möblera med både soffgrupp och matbord. Dessutom finner ni gott om förvaringsutrymmen i flera garderober. Här bor ni på en lugn adress med Korsvägen och stadens utbud på kort avstånd. Runt knuten finns allt ni behöver för en bekväm vardag och närheten till goda kommunikationer som tar er till stadens alla hörn. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50 kvm

 • Avgift

  2 659 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1936
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  18 (Brf) / 1503 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 659 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  3.02%
 • Andelstal avgift

  3.02%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 160 kr/år
 • Försäkring

  1 344 kr/år
 • Totalt

  3 504 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Elkostnad baserad på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserat på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2009-04-06
 • Energiprestanda

  120 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets hall med parkettgolv i ek och ljusa väggar. Här finns en skjutdörrsgarderob med praktisk inredning som ger gott om plats för kläder och andra tillhörigheter.

VARDAGSRUM
Till höger om hallen når ni hemmets rymliga vardagsrum. Tre höga fönster i fil skänker rummet ett vackert ljusinsläpp som tillsammans med den generösa takhöjden skapar en härlig rymd. Golvet är klätt i välbevarad fiskbensparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp och övrigt möblemang.

BALKONG
Genom höga glasdörrar når ni hemmets rymliga balkong som har ett högt och fritt läge med vacker utsikt över Carlanderska parken och Liseberg. Här kan ni njuta av både morgon- och eftermiddagssol, en underbar tillgång under sommarhalvåret! Balkongen rymmer både bord och stolar.

KÖK
Kök och vardagsrum har en öppen planlösning som skapar en ljus och social yta. Köket är inrett med klassisk köksinredning i vitt med vitt kakel ovan bänkskivor i massiv ek. Köket bjuder på gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen i flera skåp och är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, ugn samt inbyggd mikro. Här finns även vardagslyx i form av en integrerad diskmaskin. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer och utanför har ni Carlanderska parken att vila ögonen på.

SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett högt och insynsskyddat läge med ett högt fönster som skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet smyckas av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Här ryms en dubbelsäng intill fönstret där ni kan njuta av en god natts sömn. Sovrummet har dessutom på gott om plats för kläder och tillhörigheter i en garderobsvägg med överskåp.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, två vägghängda spegelskåp, dusch samt handdukstork. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.

 

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Gyllenkrooksgaan 7 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 24 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2003.

FASTIGHETEN
Göteborg Krokslätt 86:16. Fastigheten byggdes 1936. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen AB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en fräsch tvättstuga, cykelrum samt soprum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV och bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas, ca 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Osséen Agency AB.

RENOVERINGAR
1988 Genomfördes ROT-renovering då bland annat fasad samt fönster renoverades och V/A-stammar och elstigare byttes.
2014 Renoverades taket samt fasad och balkonger mot gatan. Samma år renoverades även ventilationssystemet.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan och har inga större renoveringar på gång i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-10-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-10-04) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.