Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Eklandagatan 29A, Johanneberg

Väldisponerad citytvåa med härlig balkong

Tvårummare med väldisponerade kvadratmetrar och generöst ljusinsläpp. Balkongen blir en naturlig förlängning av bostaden och här bor ni nära stadskärnan!

På en av Göteborgs mest attraktiva adresser ligger denna ytsmarta citytvåa med stora fönsterpartier och möblerbar balkong som tillsammans skapar ett mycket ljust och luftigt boende. Balkongen blir en förlängning av bostaden och här kan ni njuta av morgonsol och grönskande utsikt. Här bor ni bekvämt med ett ljust, fräscht kök med goda förvaringsmöjligheter och bostaden bjuder även på en genomgående neutral bas så ni enkelt kan inreda personligt. Området är lugnt och avskilt med mataffärer, butiker, restauranger, pubar och caféer utanför porten. Avenyn, Korsvägen och Chalmers ligger ett stenkast ifrån och med bra förbindelser når ni stadens alla hörn. Här bor ni i en solid förening på attraktiv adress. Välkomna!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  46 kvm

 • Avgift

  3 259 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  46 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1935
  Fastighetens värdeår är 1992.
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  2909 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 259 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  3.03200%
 • Andelstal avgift

  3.13%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 440 kr/år
 • Totalt

  5 040 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-10-25
 • Energiprestanda

  162 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Carlanderska Parken är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 35 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2009.

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 15:25. Fastigheten byggdes 1935, värdeåret är 1992 då en totalrenovering gjordes. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://www.carlanderskaparkenbrf.com/

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen har en mysig innergård som är belägen på husets grönskande sida.

PARKERING
Föreningen förfogar över 1 parkeringsplats, denna kostar ca 700 kr/mån. I dagsläget (2017-10-19) är platsen ledig. Adressen är också berättigad boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köpare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Dina Försäkringar.

RENOVERINGAR
1992 Byttes stammarna och elstigarna. Samma år renoverades fasaden, taket, trapphuset, hissarna, fönster, uppvärmningssystemet samt ventilationssystemet.
2011 Gjordes en injustering av ventilationssystemet.
2011 Soprummet målades och ny golvyta lades.
2012-2013 Spolades stammarna.
2013 Utfördes en ventilationskontroll.
2014 Utfördes underhåll på ventilationen. Samma år fräschades tvättstugorna upp.
2016 Renoverades en av tvättstugorna (29 A).
2016 Filmades och monterades inspektionsluckor på stammar.
2017 Byttes samtliga dörrar ut till säkerhetsdörrar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan och planerar renovera balkonger.

EKONOMI
Föreningen har beslutat höja avgifterna med 0.3% vid årsskiftet.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2017-10-19, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är välkomnande med sina vita väggar och klassisk ekparkett på golvet. Vardagsrummets stora fönsterpartier förser hallen med härligt ljus och skänker direkt en luftig känsla. Avhängning finner ni på hatthyllan till höger. 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är mycket ljust tack vare de stora fönsterpartierna som smyckar rummet. Parketten på golvet fortsätter från hallen för enhetlig känsla och även här är väggarna vita. Vardagsrummet har plats för en stor soffgrupp samt övrigt möblemang.

BALKONG
Hemmets balkong nås via vardagsrummet och här har ni en trevlig, grönskande utsikt. Golvet är belagt med trall för extra komfort och plats för utemöbler finns.

KÖK
Köket är välplanerat och bjuder på gott om förvaringsutrymmen i många lådor och skåp. Köksinredningen är vit och ovan den svarta bänkskivan sitter vitt kakel. Tre stycken fönster skänker behagligt ljus och här intill får matbordet sin naturliga plats. Köket är utrustat med spis, ugn, kombinerad kyl/frys samt fläkt. Här finns även ett praktiskt städskåp.

SOVRUM 
Från köket når ni bostadens sovrum med ett lugnt läge. Sovrummet har en luftig känsla tack vare ljusa ytskikt och ett stort fönster som förser rummet med behagligt ljus. Vitmålade väggar harmoniserar med golvet som fortsätter från köket och här finns utrymme för dubbelsäng. Gott om förvaring finner ni i tre stycken garderober. 

BADRUM
Hemmets fräscha badrum har ljusgrå kaklade väggar och ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med skjutdörrar samt handdukstork.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.