Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 1B, Vasastaden

Mysig minitvåa med solig balkong

Välplanerat cityhem med nyrenoverat badrum och stor balkong. Välskött 1,5:a med stilfulla materialval, separat sovrum, rymligt kök och gott om förvaringsutrymmen.

Kliv in i detta kvadratsmarta och ljusa hem som flödar i ljus tack vare stora fönsterpartier. Här bor ni i en välplanerad bostad med goda förvaringsmöjligheter i flera garderober samt en rymlig klädkammare. Bostadens kök är smakfullt inrett med klassiska materialval, diskmaskin samt gott om plats för ett matbord. Hemmets rymliga balkong är en given plats under sommarhalvåret där ni kan njuta av många soltimmar. I anslutning till vardagsrummet finns ett tillbyggt sovrum som rymmer en dubbelsäng. Bostaden har dessutom ett nyrenoverat badrum med golvvärme och vardagslyx i form av en tvättmaskin. Här bor ni i en välskött förening med stadens utbud av restauranger, caféer och butiker runt knuten. I närheten ligger även Handelshögskolan, mysiga Haga samt Slottsskogens mysiga grönområde.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50 kvm

 • Avgift

  3 149 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  4 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  331 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 149 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.58%
 • Andelstal avgift

  0.58%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 700 kr/år
 • Försäkring

  1 600 kr/år
 • Totalt

  5 300 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-06-26
 • Energiprestanda

  156 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för kläder och tillhörigheter i en skjutdörrsgarderob med praktisk garderobsinredning samt en rymlig klädkammare. 

KLÄDKAMMARE
Klädkammare inredd med ekparkett och vägghängda hyllor.

VARDAGSRUM
Bostadens rymliga vardagsrum har ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Golvet är klätt i klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här ryms en större soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets balkong.

BALKONG
Mysig balkong med högt och insynsskyddat läge mot föreningens lummiga trädgård. Balkongen är inredd med trall och praktiska sittbänkar i trä. Här kan ni njuta av många soltimmar från eftermiddag till kväll, en underbar tillgång under sommarens varma dagar!

KÖK
Från vardagsrummet når ni hemmets kök som är smakfullt inrett med stilfull köksinredning i vitt med vitt kakel ovan de mörka bänkskivorna. Golvet är klätt med laminat och väggarna är målade i vitt. Köket bjuder på gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin samt städskåp. Intill kökets två fönster finner ett matbord sin naturliga plats. 

SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets tillbyggda sovrum som har gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Här ligger en vacker ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Klädförvaring finner ni i en rymlig skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Hemmets fräscha badrum totalrenoverades 2016 med klassiska materialval. Golvet är klätt med grå klinker och väggarna är helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, dusch med glasvägg samt handdukstork. Här finns dessutom behaglig golvvärme för frusna fötter och tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Grimberget är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra punkthus med totalt 148 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. En av hyresrätterna kommer under året att säljas och omförhandlas til bostadsrätt. Föreningen registrerades 2003. Adresser i föreningen är Föreningsgatan 1-3.

HEMSIDA
www.brfgrimberget.se

FASTIGHETEN
Göteborg Almedal 6:15. Fastigheterna bebyggdes 1975. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor, en övernattningslägenhet, bastu, en föreningslokal, cykelställ, barnvagnsrum samt återvinningsrum.

PARKERING & CYKELUTHYRNING
Föreningen förfogar över 40 garageplatser. En plats kostar cirka 800 kr/mån. I dagsläget finns det inga lediga platser (2017-10-26). I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2017-10-25) lediga platser från 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering. Möjlighet att hyra garageplats finns även på Södra Viktoriagatan 39-41. En plats kostar cirka 1000 kr/mån. För mer information se: www.kallfelt.se. För den cykelburne finns möjlighet att hyra cykel genom ”Styr och ställ”, precis utanför fastigheten. Det finns tillgängliga cyklar att abonnera fr.o.m. 1 mars till 30 december. För mer info se: http://www.goteborgbikes.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Gjordes en översyn av värmesystem och ventiler på samtliga radiatorer byttes.
2008 Renoverades garaget. Under året såldes även två av föreningens lokaler som byggdes om till 6 st bostadsrätter.
2009-2010 Renoverades fasaderna, i samband med renoveringen byttes samtliga fönster, innergården renoverades och en översyn av taket utfördes.
2011 Sotades ventilationskanaler i samtliga lägenheter.
2012 Renoverades hissarna och en OVK-besiktning genomfördes.
2013 Fjärrstyrningssystemet till garaget samt rökluckor på taket byttes. Under året såldes även en hyresrätt.
2014 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar och vertikala stammar. Under året byttes även frånluftsfläktar i samtliga lägenheter och en ny värmestyrning för inomhusklimatet installerades. Samma år godkändes även OVK av ventilationen och en ny underhållsplan togs fram.
2016 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2016-2017 Åtgärdades en fuktskada i förenigens föreningslokal, i samband med saneringen totalrenoveras lokalen. Under perioden har föreningens lokaler gjorts om till bostadsrätt och injustering av värmesystem har genmförts.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget tar föreningen fram en detaljerad underhållsplan. Föreningen kommer att dränera fastigheten med start november 2017. Föreningen planerar även att upplåta den sista lokalen till hyresrätt. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-10-26).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-10-26), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.