Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Friggagatan 3C, Stampen

Nyrenoverad trerummare med solig, inglasad balkong

Renoverad trea med solfylld balkong och perfekt cityläge. Ljusskön gårdslägenhet med välplanerade kvadratmetrar i stabil brf. Låg avgift!

Välkomna till denna ytsmarta genomgångstrea som nyligen renoverats. Här bor ni på bästa cityadress i en förening med mycket god ekonomi och med ett rofyllt gårdsläge där stadens brus känns avlägset. Bostadens mysiga balkong är en given plats under sommarhalvåret där ni kan njuta av solen och tack vare inglasningen kan den nyttjas som ett extra rum. Kök och vardagsrum har en öppen och social planlösning med stora fönsterpartier som skänker rummet ljus. Ytskikten har varsamt renoverats med genomgående parkett samt vita väggar i hela bostaden, perfekt för att sätta sin egna prägel. Här finns dessutom goda förvaringsutrymmen samt ett tillhörande förråd. Utanför porten finner ni mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger och med snabba förbindelser når ni stadens alla hörn. Ett bekvämt hem med allt ni behöver!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  62.2 kvm

 • Avgift

  3 196 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  62.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  2 av 6
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1983
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia.
 • Lägenhetsnummer

  20 (Brf) / 1103 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 196 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  0.41286%
 • Andelstal avgift

  0.41286%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 700 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 200 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Schablonberäknad.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-17
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Friggagatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 202 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Friggagatan 1-7 samt Odinsplatsen 3 & 4. Föreningen bildades 1978.

HEMSIDA
http://friggagatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:31. Fastigheten byggdes 1983. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen GFS fastighetsservice i Göteborg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar, sittgrupper samt lekplats för barnen. I föreningen finns även samlingslokal och gästrum för uthyrning, fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsförråd, motionsrum samt bastu.

PARKERING
Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 510-560 kronor i månaden beroende på plats. Föreningen förfogar dessutom över 10 MC- platser, en MC- plats kostar cirka 100 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2018-02-13).

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com hem samt fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2009 Genomfördes en OVK- besiktning av ventilationen.
2010 Renoverades cykelrummen. Samma år genomfördes ventilationsarbeten.
2012-2015 Genomfördes en stor upprustning av fastigheten som innefattade nya tätskikt mot garagen, en garagerenovering, en ny gårdslayout, en fasadrenovering mot Friggagatan och Odinsplatsen samt en byggnation av två nya lägenheter och takterrasser.
2014 Såldes föreningens två nybyggda lägenheter samt genomfördes en brandinspektion och en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år utfördes ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar samt tvättades fasader och balkonger mot gården. Bygglov för balkonger på Odinsplatsen 3A beviljades även under året och byte av expansionkärl samt rening av radiatorvatten genomfördes.
2015 Påbörjades en justering och kontroll av ventilationen med vidtagande åtgärder. Under samma år byggdes 6 nya balkonger mot Odinsplatsen, reparerades lås till cykelrummen samt byttes belysning i garage och källarutrymmen. Man genomförde också en brandinspektion samt ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar.
2016 Renoverades några av föreningens affärslokaler som också fick ny el, nytt ventilationssystem samt nya avlopp. Under samma år spolades avloppssystemen och ett nytt ventilationssystem installerades i föreningens gemensamhetslokaler.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att byta samtliga fönster och balkongdörrar under 2018/2019. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-02-13).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-02-13) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en rymlig hall med ljus parkett på golvet och vitmålade väggar, något som är genomgående för hela bostaden. Här finns gott om plats för förvaring i en stor garderob med skjutdörrar i spegelglas.

VARDAGSRUM
Ljust och rymligt vardagsrum med fönster mot föreningen innergård. Golvet är klätt i samma parkett likt bostadens övriga rum som harmoniserar med de vita väggarna. Ett stort fönsterparti skänker rummet ljus och här finns plats för både soffgrupp och matbord. 

KÖK
Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och är stilrent inrett med vit köksinredning. Ovan bänkskivan i ek sitter vitt kakel (2018) och ni har gott om förvaring i alla lådor och skåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med glaskeramikhäll, självrengörande varmluftsugn, fläkt samt helt ny diskmaskin (2018). Köket har gott om arbetsytor och den praktiska bardelen kan användas både som arbetsyta och bord.

SOVRUM 1
Till vänster om hallen ligger hemmets rofyllda sovrum med lugnt gårdsläge. Här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Gott om förvaring finns i tre garderober med dubbeldörrar. Härifrån når ni hemmets mysiga balkong.

BALKONG
Inglasad balkong med mysigt, soligt gårdsläge där ni kan njuta under sommarens varma dagar. Balkongen har trall och plats för utemöbler. 

SOVRUM 2
Hemmets andra sovrum har precis byggts till och ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Även här är det parkett på golvet och vita väggar samt ett fönster som skänker ljus. Här finns plats för enkelsäng och exempelvis en byrå.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med ljust klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt och grått. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme och vardagslyx i form av tvättmaskin.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.