Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 18A, Vasastaden

Citytvåa med stil

Renoverad citytvåa med öppen planlösning goda förvaringsutrymmen. Här bor ni insynsskyddat och högt upp i huset. Stabil förening med låg avgift.

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta ljusa och yteffektiva hem. Här bor ni stilrent med Föreningsgatans lummiga omgivningar utanför porten. Det nyrenoverade köket är klassiskt inrett i vitt med gott om plats för ett matbord för fyra personer. Bostaden har trendriktiga golv i grå ton som harmoniserar med ljusa ytskikt och gör det enkelt att inreda snyggt. Bostadens badrum är renoverat och inrett med klassiska materialval samt vardagslyx i form av tvättmaskin. Ett perfekt cityboende i en stor förening med faciliteter som övernattningslägenhet för långväga gäster. Här bor ni mitt i ståtliga Vasastaden med alla tänkbara bekvämligheter på gångavstånd. En kort promenad bort ligger Avenyn och stadens utbud av allt ni behöver för en bekväm vardag.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  46 kvm

 • Avgift

  2 591 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  46 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  217 (Brf) / 1404 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 591 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. En obligatorisk elkostnad tillkommer om 194 kr/mån.
 • Andel i föreningen

  0.37201%
 • Andelstal avgift

  0.37201%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 328 kr/år
 • Försäkring

  1 939 kr/år
 • Totalt

  4 267 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2015-03-19
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan i hallen möts ni av bostadens härliga ljusinsläpp från vardagsrummets stora fönsterparti. Hallen är inredd med ljusgrått laminatgolv och vitmålade väggar, något som är genomgående för hela bostaden. Här finns gott om avhängning och ytterligare förvaring finns i en stor skjutdörrsgarderob samt en rymlig klädkammare.

VARDAGSRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets vardagsrum som flödar i ljus från det generösa fönsterpartiet. Rummet har ett insynsskyddat läge och här kan ni med enkelhet möblera med soffgrupp och övrigt möblemang. 

KÖK
Hemmets stilrena kök har en öppen och social disposition mot vardagsrummet. Det renoverade köket är smakfullt inrett i vitt med ljust kakel ovan arbetsytorna. Här finns en kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt inbyggd mikro. Intill fönstret finner ett matbord sin naturliga plats. 

SOVRUM
Hemmets sovrum har ett rofyllt och insynsskyddat läge mot Föreningsgatan. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets fräscha badrum med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med svart bård. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 183 bostadsrätter, 21 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.

HEMSIDA
www.brfaskungen1.se

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även flera cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstugor.

PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar mellan 1325-2260 kr/mån beroende på typ av plats. I dagsläget finns det lediga platser (2018-03-16). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och internet via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Förvärvaren svarar tillsammans med säljaren att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1138 kronor för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kronor för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renoverades garaget samt terrasserna mot Thorildsgatan. Under året färdigställdes ett övernattningsrum samt ett nytt sophus.
2017 Genomfördes besiktning av tak och fasad.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på fasad och tak samt renovera hissarna. Föreningen planerar att på sikt genomföra ett stambyte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-03-16).

ÖVRIGT
För planerade och pågående byggprojekt Göteborgs innerstad, se www.goteborg.se

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-03-16) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.