Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lindströmsgatan 3 D, Johanneberg

Välplanerad enrummare med härliga ljusinsläpp

Ljus, ytsmart etta med stora fönsterpartier, sovalkov och klädkammare. Ett bekvämt citynära boende på populär adress.

På en av Göteborgs mest attraktiva adresser ligger denna väldisponerade cityetta med ljus och luftig känsla. Genomgående sobra materialval ger en neutral bas att inreda efter och gör det enkelt att sätta sin egna prägel i hemmet. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda då det både finns en praktisk klädkammare i lägenheten och två tillhörande förråd. Ett mycket trivsamt boende som dessutom har en gemensam takterrass att nyttja årets soliga dagar. Här bor ni i en solid förening med låg avgift på attraktiv adress. Området är lugnt och avskilt med mataffärer, butiker, restauranger, pubar och caféer utanför porten. Avenyn, Korsvägen och Chalmers ligger ett stenkast ifrån och med bra förbindelser når ni stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  36 kvm

 • Avgift

  1 976 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  36 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Byggår

  1936
 • Förråd

  Källar- samt vindsförråd
 • TV/Bredband

  Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  102 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  1 976 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  0.55984%
 • Andelstal avgift

  0.55984%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  2 300 kr/år
 • Försäkring

  2 400 kr/år
 • Totalt

  4 700 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2013-10-21
 • Energiprestanda

  157 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med praktisk klinker på golvet och väggar i en grå ton. Tillsammans med ljuset från allrummets fönster skapas en härlig rymd. Avhängning finner ni till höger direkt innanför entrén och ytterligare förvaringsutrymme finns i en praktisk klädkammare.

ALLRUM
Allrummet skänks rikligt med ljus från ett stort fönsterparti och golvet är klätt i ljust laminat. Vitmålade väggar ger er möjlighet att inreda personligt och här finns plats för soffgrupp och säng. Sovdelen skiljs av mot allrummet med en sovalkov. 

KÖK
Hemmets kök bjuder på goda förvaringsutrymmen och praktiska arbetsytor. Ett fönster förser köket med behagligt ljus och intill får en matgrupp sin naturliga plats. Ytskikten är ljusa i form av laminat på golvet, vitmålade väggar samt vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med spis, fläkt, kombinerad kyl/frys samt städskåp.

BADRUM
Badrummet är klätt i ljusa materialval med vitt kakel på väggarna och blå våtrumsmatta. Här finns toalett, spegelskåp med belysning, handfat samt dusch.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Brf Johanneberg 1936 är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 156 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1936. Adresser i föreningen är Gibraltargatan 21 A-E, Eklandagatan 67 A-D och Lindströmsgatan 3 A-D.

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 45:1, 45:2 samt 45:5. Fastigheten byggdes 1935-1937. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
www.johanneberg.com

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och en gillestuga som medlemmarna kan hyra. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler och grill samt en gemensam takterrass, även den med utemöbler.

PARKERING
Föreningen förfogar över 28 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 250 kr/mån. I dagsläget (2017-11-17) är det kö till samtliga platser. Adressen är också berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen har kollektivavtal avseende bredband där medlemmar kan teckna abonnemang för bredband till en kostnad om 100 kr/mån. En engångsavgift för anslutning om 500 kr tillkommer.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
1983 Genomgick fastigheten en totalrenovering som bland annat innefattade byte av V/A-stammar samt att fasad och samtliga dörrar och fönster byttes ut.
2006/2007 Rustades samtliga fönster på de tre fastigheterna upp.
2013 Rustades trädgården mellan Eklandagatan och Gibraltargatan upp. Samma år gjordes en upprustning av gillestugan.
2015 Slutfördes bytet till rörelsestyrd belysning i källargång samt tvättstuga.
2016 Köptes nya utemöbler in till terrass och uteplats.

KOMMANDE/PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar i närtid utföra ett låsbyte för gemensamma utrymmen. År 2018 planerar man utföra en ombyggnation och delvis utbyggnation av parkeringsplatser utanför Lindströmsgatan och i samband med detta ska ändring och nyplantering av trädgård ske. Samma år planeras även ett kulvertbyte Eklandagatan-Lindströmsgatan. Föreningen planerar att lite längre fram utföra fasadrenovering. Det pågår även diskussioner om nya avloppsstammar inom en 5-årsperiod, men ingenting är beslutat i dagsläget (2017-11-17).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-11-17).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2017-11-17, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.