Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Engelbrektsgatan 5, Vasastaden

Sekelskiftesdröm med stor balkong samt renoverat kök och badrum

Renoverad sekelskiftespärla med stor balkong. Stilfull gårdslägenhet med välbevarade detaljer som brädgolv, stuckatur och takrosetter.

Ni välkomnas av den pampiga tegelfastigheten anno 1891 och det vackra trapphuset. Bostaden genomsyras av vackra detaljer från förr som charmiga brädgolv och vackra listverk. Takhöjden är slående och de höga fönstren skänker rummen fantastiska ljusinsläpp. Hemmet har varsamt renoverats med stilfulla materialval som harmoniserar med sekelskiftesandan, här möts gammalt och nytt på bästa tänkbara sätt. Det nyrenoverade köket är klassiskt inrett i vitt med en robust betongskiva och kaklade väggar som skapar en spännande kontrast. Den väl tilltagna balkongen vetter mot föreningens lugna innergård och är en given plats under årets varma dagar. Här bor ni lugnt i en solid och välskött förening mitt i praktfulla Vasastaden. Utanför knuten har ni stadens utbud av restauranger och nöjesliv, dessutom ligger ljuvliga Slottsskogen på promenadavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  54 kvm

 • Avgift

  2 926 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  54 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1891
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 926 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.73%
 • Andelstal avgift

  4.78%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 584 kr/år
 • Totalt

  3 984 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Kostnad avseende el är beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kakyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2008-09-01
 • Energiprestanda

  107 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den ljusa hallen med brädgolv och målade väggar i en ljusgrå ton. Hallen har gott om plats för avhängning och här finns en garderob för extra förvaringsutrymme. 

KÖK
Till höger om hallen ligger det renoverade köket med framtaget brädgolv som harmoniserar med vitmålade väggar. Köket är smakfullt inrett med vit köksinredning med en robust betongskiva. Ovan arbetsytan sitter ett vitt kakel upp till tak som skapar en spännande industrikänsla. Köket är utrustat med spishäll, fläktkåpa, varmluftsugn, integrerad kyl/frys samt bekvämligheter som integrerad diskmaskin och integrerad tvättmaskin. Köket har gott om förvaringsutrymmen med skåp upp till tak. Intill fönstret finns plats för ett matbord för tre personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en magnifik takhöjd och de höga fönstren skänker rummet ljus och rymd. Här ligger ett charmigt brädgolv och väggarna är målade i ljusgrått. Rummet smyckas av vackra detaljer som takrosett, stuckatur och fina listverk. Här kan ni möblera med både soffa och matbord. Från vardagsrummet når ni bostadens ljuvliga balkong.

BALKONG
Rymlig balkong belägen mot föreningens lummiga innergård. Balkongen rymmer bord och stolar och här kan ni njuta av solen från förmiddag till sen eftermiddag. En underbar tillgång under årets varma dagar!

SOVRUM
Det harmoniska sovrummet har ett lugnt gårdsläge med ett högt fönster mot gården. Här ligger ett välbevarat brädgolv och väggarna är målade i grått. Rummet smyckas av tidstypiska detaljer som takrosett och stuckatur. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i flera väggfasta hyllor som sträcker sig längst ena kortsidan av rummet. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets badrum som renoverades 2015. Badrummet har ett klinkergolv från Marrakech och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, spegelskåp samt dusch.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Engelbrekt 5 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 12 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1987. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Aspens Första Samfällighetsförening. Föreningens andel är 40%. Samfälligheten förvaltar sophantering.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 19:2. Fastigheten bebyggdes 1891. Föreningen förvärvade fastigheten 1987. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Revisorsringen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en lummig innergård, tvättstuga, miljöhus samt cykelförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2018-02-01) lediga platser från cirka 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av Kabel-TV ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1980-talet byttes elstigare samt V/A-stammar. Under samma år byttes samtliga fönster.
2004 Renoverades hissen.
2006 Byttes taket.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2012 Byggdes balkonger.
2016 Installerades brandtrappor för de översta våningarna i fastigheten.
2017 Tvättades fasaden och potentiella fuktproblem åtgärdades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget. Föreningen planerar att på sikt renovera fasad och fönster mot innergården. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-02-01).

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har inga planerade avgiftsfrändringar i dagsläget (2018-02-01).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-02-01) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.