Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Älghagsgatan 2A, Gamla Masthugget

30-talspärla att förälska sig i


Accepterat pris. Landshövdingehem högst upp i huset med utsikt. Genomgående tvåa med framtagna brädgolv, högt i tak och renoverat badrum.

Välkomna till detta ljusfyllda och välplanerade hem med vackra detaljer från förr. Bostaden smyckas av brädgolv, spegeldörrar och genuina gjutjärnsradiatorer. De väldisponerade ytorna gör att hemmet känns betydligt större än sina 50 kvadratmetrar och här finns gott om förvaringsutrymmen i tidstypiska garderober. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med de framtagna brädgolven. Det mysiga köket har välbevarad köksinredning och intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra personer. Sovrummet har ett lugnt och insynsskyddat läge med plats för dubbelsäng. Det renoverade badrummet är och är klassiskt inrett med grå klinker och helkaklade väggar. Här bor ni på en lugn adress med Stigbergets mysiga gator utanför porten och Slottsskogen ett stenkast från bostaden. Utanför porten har ni goda förbindelser som tar er till staden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50.5 kvm

 • Avgift

  3 218 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1937
  Fastighetens värdeår är 1937.
 • Förråd

  Vindsförråd och källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Församling

  Göteborgs Masthugg
 • Lägenhetsnummer

  53 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 218 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. Ett obligatorisk tillägg om 115 kr/mån tillkommer avseende bredband.
 • Andel i föreningen

  1.17023%
 • Andelstal avgift

  1.12541%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 100 kr/år
 • Försäkring

  2 316 kr/år
 • Totalt

  4 416 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-12-10
 • Energiprestanda

  160 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Genom en säkerhetsdörr når ni hallen. Redan här möts ni av lägenhetens tidstypiska charm och härliga ljusinsläpp från två håll. Hallen har ett framtaget brädgolv, vitmålade väggar samt gott om plats för avhängning.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen ligger det rymliga vardagsrummet med brädgolv, vitmålade väggar och ett generöst fönsterparti. Från fönstret har ni utsikt över det lummiga området. Rummet kan med enkelhet möbleras med både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag. I anslutning till vardagsrummet ligger en av bostadens två inbyggda garderober i original, båda inredda med träpanel och väggfasta hyllplan.

KÖK
Bostadens mysiga kök andas sann 30-talscharm med charmigt brädgolv och välbevarad köksinredning. Ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel som smälter in snyggt med den övriga inredningen. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn samt gasspis. Ett fönster skänker rummet ljus och utanför har ni en trevlig utsikt att vila ögonen på. Intill fönstret finner ett matbord sin naturliga plats.

SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett högt och insynsskyddat läge. De vitmålade väggarna harmoniserar med brädgolvet och här finns plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en inbyggd garderob.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades 2009. Badrummet är inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns en vägghängd toalett, handfat med kommod, spegel samt en dusch med glasdörr. Badrummet är även installerat med behaglig golvvärme. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgårdarna Stigberget är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 2004. Adresser i föreningen är Hjorthagsgatan 3 samt Älghagsgatan 2 och 4.

HEMSIDA
www.solgardarna.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 26:6 samt 27:24. Fastigheterna bebyggdes omkring 1937. Föreningen förvärvade fastigheterna 2005. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en övernattningslägenhet, en tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen har även välskött och lummig gård.

PARKERING
Föreningen förfogar över 2 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 525 kr/mån. Den ena platsen lottas ut på föreningens ordinarie årsstämma, den andra platsen lottas ut på höststäddagen. I övrigt råder två timmars fri parkering i området. För boendeparkering se www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk avgift tillkommer om 115 kr/månaden avseende bredband.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Vardia.

RENOVERINGAR
1974 Byttes VA-stammar i kök.
2001 Byttes VA-stammar i badrum.
2012 Byttes lägenhetsdörrar och lås.
2013-2014 Vindsutbyggnad och förbättring av trapphus.
2014-2015 Renoverades gården.
2015 Genomfördes en OVK-besiktning av daghem.
2016 Tvättades fasaden.
2017 Spolades stammarna och OVK av ventilationen genomfördes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att under 2018 genomföra en mindre renovering i tvättstuga och torkrum på Älghagsgatan 2. Under 2019 planeras fasadbyte och byte av källarfönster på Hjorthagsgatan 5 samt lagning och målning av sockel. Föreningen utreder även möjlighet till balkong, bygglovsansökan är inlämnad och föreningen inväntar fortsatt utredning. Föreningens lokal kommer att byggas om till bostadsrätter, utredning påbörjad.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-12-12).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-12-12) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.