Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Klippan 1H, Klippan

Etagefyra med härlig balkong och social planlösning

Stilfull fyra i etage med öppen planlösning och rymlig balkong. Välplanerad bostad med genomgående ekparkett och ljusa väggar samt goda förvaringsutrymmen.

Välkomna till detta trivsamma och luftiga hem som präglas av ljusa och stilrena materialval samt luftiga ytor. Bostadens kök ligger i social och öppen planlösning med vardagsrummet som rymmer både soffgrupp och loungehörna. Från vardagsrummet tar ni er ut till den mysiga balkongen som har gott om plats för utemöbler, perfekt för varma sommardagar. Ni har även vardagslyx i form av två badrum samt tvätt- och diskmaskin. I området Klippan bor ni med närhet till spännande arkitektur, hav och grönska. Majorna med sina populära restauranger, butiker och bekvämligheter finns i närheten och ni kan med enkelhet ta er över till Eriksberg på bara några minuter. Ett komfortabelt hem som har nära till allt!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  108 kvm

 • Avgift

  6 097 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 11

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  108 kvm
  Baserad på Säljarens information.
 • Kommentar area

  Boarean är baserat på säljarens upplysning. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök med en boarea på 100 kvm.
 • Våning

  3 av 11
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  305 (Brf) / 1105 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  6 097 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  2.41013%
 • Andelstal avgift

  2.1687%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 500 kr/år
 • Försäkring

  600 kr/år
 • Totalt

  3 100 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-09
 • Energiprestanda

  133 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning Entréplan

Planritning

Planlösning Övre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Hallen välkomnar er med parkett på golvet och naturligt ljus som skänks från fönstren i både vardagsrum och kök. Väggarna är klädda i mönstrad tapet med vit botten och här finner ni utrymme för avhängning direkt till höger. Till vänster innanför entrén sitter en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas. 

VARDAGSRUM
I vardagsrummet fortsätter parketten på golvet som harmoniserar med vita väggar. Rummet ges ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönster och balkongdörren i glas. Här finns plats för soffgrupp och under trappan som leder upp till övre plan finns utrymme för en skön loungehörna eller annan möbel. Rummet är även utrustat med infällda spotlights i taket.

BALKONG
En glasdörr leder er ut till hemmets rymliga balkong med trall på golvet. Här kan ni njuta av härlig morgonsol, perfekt för mysiga frukostar då balkongen dessutom har mycket god plats för utemöbler. 

KÖK
Hemmets kök är ljust och luftigt tack vare stora fönster i kombination med den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Köksinredningen är vit och bryts av med svart kakel ovan den grå bänkskivan. Ni har mycket gott om förvaringsutrymmen i alla lådor och skåp och köket är också utrustat med diskmaskin för extra komfort. Här finns även kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn samt fläkt. Köket rymmer med enkelhet matplats för sex personer. 

BADRUM 1
Badrummet på entréplan nås direkt från hallen och har vita kaklade väggar med blå bård samt blå våtrumsmatta. Rymligt badrum som utrustats med toalett, handfat, dusch, spegelskåp, högskåp samt tvättmaskin. 

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
En trappa från vardagsrummet tar er upp till bostadens övervåning och den övre hallen. Här finns hela sju stycken garderober med mycket gott om plats för förvaring av kläder och tillhörigheter. Rummet har ett vitt räcke, vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1
Det första, rymliga sovrummet som byggts till nås direkt från hallen på övre plan. Parkettgolvet fortsätter från hallen in i detta rum och de vitmålade väggarna skapar tillsammans med ett fönster en luftig atmosfär. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng och exempelvis byrå.  

SOVRUM 2
Hemmets andra sovrum finner ni vägg i vägg med första sovrummet och här ryms säng och byrå/skrivbord. Väggarna är klädda i vit tapet och på golvet ligger parkett. Även här finns ett fönster som förser rummet med behagligt ljus.

SOVRUM 3
Sovrum nummer tre är inrett med ljusa materialval med parkett på golvet och vita väggar. Stort rum med möjlighet att inreda med säng och annat möblemang.

BADRUM 2
Hemmets andra badrum har blå våtrumsmatta på golvet och vita kaklade väggar. Här finns toalett, handfat, spegel samt badkar. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nya Mälteriet är en äkta förening som registrerades år 2004, föreningen köpte fastigheten 2006 då de ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. 2010 fastställdes en ny ekonomisk plan. I föreningen finns 56 bostadsrätter, en hyresrätter samt tre lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Fastigheten uppfördes 1930 och byggdes om till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, två cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. I dagsläget (2017-12-27) finns det lediga platser. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Stammarna är renoverade under mitten på 1980-talet.
2008 Installerades fjärrvärme. Samma år renoverades tvättstugorna, sopsortering infördes och anslagstavlor sattes upp.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gavel målades om, värmepanna och värmeväxlare togs bort till förmån för fjärrvärme.
2010 Färdigställdes sex nya lägenheter. Samma år genomfördes putsning och målning av utvalda fasader, byte av hängrännor, stuprör och balkongplåtar samt förbättring av fastighetens skalskydd och renovering av fläktaggregat.
2011 Dörrar och fönsterkarmar på fasaden målades om, gallergrind monterades i kulverten och brandsläckare sattes upp.
2012 Gjordes översyn av avloppssystemet och besiktning av nya lägenheter genomfördes. Samma år målades gemensamhetsutrymmena och och nya utrymningsskyltar sattes upp.
2013 Genomfördes en upprustning av innergården.
2015 Gjordes en översyn av skalskyddet.
2016 Togs en ny underhållsplan fram.
2017 Renoverades två av fasaderna då även balkonger och tak på två av fasaderna renoverades. Samma år utfördes underhållsarbete på fönstren mot Älvsborgsbron.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på innergården under 2018 samt se över ventilationen i huset. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-12-27).

ÖVRIGT
Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Hotel Waterfront för besökare som vill bo över.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-12-27) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.