Kommande försäljning

Stafettgatan 4A, Lunden

Ljus tvåa på populär adress


Välplanerat hem med renoverat kök och badrum. Genomgångstvåa med tidstypiska detaljer och gott om förvaringsutrymmen.

Här bor ni på en lugn återvändsgata med närhet till både stad och natur. Välkomna till detta ljusa hem med väldisponerade ytor och högt i tak. Hemmet smyckas av tidsenliga detaljer som fönsterbänkar i sten, gjutjärnsradiatorer och inbyggda garderober. Det stilrena köket renoverades 2016 och är smakfullt inrett i vitt med integrerade vitvaror. Här finns även gott om plats för ett matbord för fyra personer. Bostaden har även ett renoverat badrum med behaglig golvvärme. Till bostaden hör dessutom två rymliga förråd. Här bor ni i en trevlig förening med gemensam takterrass och fina uteplatser. Motionscentralen Skatås ligger på gångavstånd och alldeles i närheten har ni Olskrokstorget med affärer och bekvämligheter. Här finns dessutom goda kommunikationer som tar er smidigt in till staden på bara några minuter.

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

51 kvm

Avgift

3 675 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Vinds- och källarförråd.
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Lägenhetsnummer

  1102A (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  3 675 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  2 500 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-05-10
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning samt en inbyggd garderob i tidstypisk stil. 

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets mysiga kök som totalrenoverades 2016. Köket är smakfullt inrett med stilfull köksinredning i vitt med vitt kakel ovan den vita bänkskivan. Köket är utrustat med en integrerad kyl/frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. Golvet är klätt med ljus laminat som harmoniserar med ljusmålade väggar. Här finns ett fönster med vacker fönsterbänk i sten. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen når ni vardagsrummet som smyckas av vacker ekparkett i holländsk stil. Väggarna är klädda i en vit tapet. Ett fönster med fönsterbänk i sten förser rummet med ljus och här kan ni möblera med soffgrupp, tv-möbel och övrigt möblemang.

SOVRUM
Vägg i vägg ligger hemmets sovrum med ett lugnt läge. Golvet är klätt med plastmatta med underliggande brädgolv, väggarna är målade i en ljusgrå ton. Här ryms en dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finns i en tidstypisk inbyggd garderob med brädgolv och träpanel.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades 2015. Badrummet är klassiskt inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning samt dusch med glasväggar. Badrummet är även installerat med behaglig golvvärme samt spotlights i taket. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stafettgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 24 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Stafettgatan 4A-C. 2016 blev föreningen certifierade med stämpeln SBC godkänd, ett kvitto på en välskött förening.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:5. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en inglasad takterrass med timer samt en gemensam gård med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Utöver detta har föreningen en nyrenoverad bastu, ett hobbyrum med snickarbänk, cykelförråd samt en skänk- och byteshörna.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna sköter sophantering (in och ut med sopkärl till vägen), snöskottning, gräsklippning samt underhåll av trädgården enligt rullande schema.

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 400 kronor i månaden. I dagsläget är det full beläggning men ingen kö (2018-07-03). I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
1991 Genomfördes ett stambyte.
2008 Målades fasad och fönster på södersidan.
2012 Lades taket om, målades fönster samt gjordes en inglasning av föreningens takterrass. Under samma år renoverades tvättstugan.
2013/2014 Genomfördes en brand- och stöldinspektion med vidtagande åtgärder.
2014 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, dränerades gårdssidan samt byttes fjärrvärmepanna och termostater till samtliga element. Under samma år målades grunden, lagades delar av fasaden, renoverades källarfönster samt installerades nya entrédörrar, gårdsdörrar och en säkerhetsdörr till cykelrummet. Takterrassen målades och fick ny belysning, nya lampor köptes in till entrébelysningen och nytt bastuaggregat installerades. En ny uteplats byggdes även på gården och nya utemöbler köptes in till både gårds- och framsidan.
2015 Renoverades och byttes vissa delar av föreningens portkodssystem samt renoverades toaletten vid tvättstugan där man också kontrollerade avloppet. Under samma år kontrollerades samt byttes kranar i tvättstugan, byttes filter i torkrum, genomfördes underhållsarbeten av entrédörrarna samt monterades fönsterlås i källaren. Andra underhållsarbeten som utfördes under året var byte av belysning till LED och rörelsevakt på vinden, genomgång samt byte av trasiga element, kontroll av parkeringsstolpar, tvättning och målning av soprummen, spackling och målning av källaren samt uppsättning av staket på gården och vid Stafettgatan 4C.
2016 Målades trapphusen och entréerna samt renoverades duschutrymmet i källaren.
2017 Installerades nya lampor med LED och rörelsevakt i trappuppgångarna. Samma år renoverades bastun.
2018 Installerades nytt portkodssystem, belysning i källaren byttes och källarförråd målades. Under året har även fönster i trappuppgångarna målats.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att byta kranar och ventiler till varmvattnet i källaren med start augusti 2018. Föreningen planerar även att dränera framsidan av fastigheten under 2018/2019. På sikt planerar föreningen att genomföra relining av stammarna, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-08-01).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-08-01) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande