Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 1B, Vasastaden

Ljus genomgångsbostad i populär förening

Renoverad genomgångstrea med stor balkong i söderläge. Välplanerat cityhem med totalrenoverat badrum och goda förvaringsutrymmen. Hiss finns.

Ta hissen upp till tredje våningen och kliv in i detta ljusa hem som präglas av härliga ljusinsläpp från två håll. Hemmets vardagsrum är väl tilltaget med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Från vardagsrummet når ni den trevliga balkongen med ett soligt läge och gott om plats för utemöbler, en underbar tillgång under årets varma dagar. Köket är smakfullt inrett i vitt med kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. Här finns dessutom plats för ett matbord. Badrummet renoverades 2015 och är klassiskt inrett i vitt och grått, här finns dessutom vardagslyx i form av tvättmaskin. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som gör det enkelt att inreda snyggt. Här bor ni på väldisponerade ytor med goda förvaringsutrymmen i en trevlig förening med faciliteter som övernattningslägenhet för långväga gäster. En perfekt citybostad!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  74 kvm

 • Avgift

  4 660 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  74 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Förråd

  Vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  324 (Brf) / 1104 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 660 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.86%
 • Andelstal avgift

  0.85%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  3 630 kr/år
 • Totalt

  7 230 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den ljusa och möblerbara hallen med vita väggar och mörkgrått klinkergolv som övergår till vackert parkettgolv längre in i hallen. Klädförvaring finner ni i en skjutdörrsgarderob.

VARDAGSRUM
Till höger om hallen når ni det rymliga vardagsrummet med vackert parkettgolv i holländsk stil som harmoniserar med vitmålade väggar. Ett stort fönsterparti med fönsterbänk i mörk sten skänker rummet ljus. De ljusa ytskikten gör det enkelt att inreda personligt och här finns plats för både soffa och matbord. Från vardagsrummet tar ni er ut på den mysiga balkongen. 

BALKONG
Bostadens balkong vetter mot den lugna gatan med utsikt över Carl Grimbergsgatans vackra fastigheter. Här kan ni njuta av härliga soltimmar fån sen lunch till tidig kväll.  Balkongen rymmer både bord och stolar och golvet är klätt med plastmatta för extra mysfaktor.

KÖK
Till vänster om hallen ligger det stilrena köket som är smakfullt inrett med vit köksinredning, grå laminatskiva och vitt kakel upp till tak som skapar en trevlig bistrokänsla. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa samt ugn. Intill kökets fönster ryms ett matbord för 4 personer. Golvet är klätt med laminat och väggarna är målade i vitt.

SOVRUM 1
Hemmets större sovrum har ett lugnt läge med fönster mot innergården och är inrett parkettgolv och vitmålade väggar. Här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. En garderobsvägg med överskåp skänker gott om plats för kläder och andra tillhörigheter.

SOVRUM 2
Till höger om hallen når ni hemmets andra sovrum med fönster belägen mot en lugn återvändsgata. Sovrummet har parkettgolv och vitmålade väggar samt plats för enkelsäng och skrivbord. Klädförvaring finns i fyra vita garderober.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades 2015. Badrummet är klassiskt inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, dusch med glasväggar samt handdukstork. Golvet är installerat med golvvärme för extra komfort och här finns vardagslyx i form av tvättmaskin. Här finns även ett vädringsfönster. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Grimberget är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra punkthus med totalt 148 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 2003. Adresser i föreningen är Föreningsgatan 1-3.

HEMSIDA
www.brfgrimberget.se

FASTIGHETEN
Göteborg Almedal 6:15. Fastigheterna bebyggdes 1975. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor, en övernattningslägenhet, bastu, en föreningslokal, cykelställ, barnvagnsrum samt återvinningsrum.

PARKERING & CYKELUTHYRNING
Föreningen förfogar över 40 garageplatser. En plats kostar cirka 800 kr/mån. I dagsläget finns det inga lediga platser (2018-03-13). I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2018-03-13) lediga platser från 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering. Möjlighet att hyra garageplats finns även på Södra Viktoriagatan 39-41. En plats kostar cirka 1000 kr/mån. För mer information se: www.kallfelt.se. För den cykelburne finns möjlighet att hyra cykel genom ”Styr och ställ”, precis utanför fastigheten. Det finns tillgängliga cyklar att abonnera fr.o.m. 1 mars till 30 december. För mer info se: http://www.goteborgbikes.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Gjordes en översyn av värmesystem och ventiler på samtliga radiatorer byttes.
2008 Renoverades garaget. Under året såldes även två av föreningens lokaler som byggdes om till 6 st bostadsrätter.
2009-2010 Renoverades fasaderna, i samband med renoveringen byttes samtliga fönster, innergården renoverades och en översyn av taket utfördes.
2011 Sotades ventilationskanaler i samtliga lägenheter.
2012 Renoverades hissarna och en OVK-besiktning genomfördes.
2013 Fjärrstyrningssystemet till garaget samt rökluckor på taket byttes. Under året såldes även en hyresrätt.
2014 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar och vertikala stammar. Under året byttes även frånluftsfläktar i samtliga lägenheter och en ny värmestyrning för inomhusklimatet installerades. Samma år godkändes även OVK av ventilationen och en ny underhållsplan togs fram.
2016 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2016-2017 Åtgärdades en fuktskada i förenigens föreningslokal, i samband med saneringen totalrenoveras lokalen. Under perioden har föreningens lokaler gjorts om till bostadsrätt och injustering av värmesystem har genmförts.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget genomförs dränering av fastigheten, arbetet beräknas att vara klart sommaren 2018. Föreningen tar i dagsläget fram en ny detaljerad underhållsplan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-03-13).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-03-13), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.