Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Kommande försäljning

Arsenalsgatan 8, Kungshöjd

Möjlig trea på attraktiv adress

Unikt genomgångshem i toppskick på Kungshöjds drömadress. Möjlig trea med bra planlösning och stilfull inredning. Eftertraktad och stabil förening i välskött fastighet.

Här bor ni i en vacker sekelskiftesfastighet på Kungshöjds ståtligaste gata. Bostadens välplanerade kvadratmetrar möjliggör ombyggnation till ett extra sovrum eller kontor. Hemmet har en sober färgsättning som gör det enkelt att inreda snyggt. Kök och vardagsrum med en öppen och social planlösning, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag. Köket är utrustat med gott om arbetsytor, förvaringsutrymmen och integrerad diskmaskin. Bostadens stora fönsterpartier skänker ljus och rymd. Hemmets tilltagna sovrum har ett lugnt läge mot föreningens innergård.
Bostaden har dessutom en praktisk klädkammare samt helkaklat badrum med egen tvättplats. Välkomna till ett perfekt cityhem med stadens utbud runt knuten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  68 kvm

 • Avgift

  2 235 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

dots 05

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  68 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  BV av 6
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1910/1911
 • Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt bredband via Com Hem alternativt Telenor
 • Församling

  Domkyrkoförs. i Göteborg
 • Lägenhetsnummer

  17 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  2 235 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  3 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-08
 • Energiprestanda

  105 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens möblerbara hall som välkomnar er med ett mörkgrått klinkergolv med behaglig golvvärme och vitmålade väggar. Golvet övergår till ett vackert parkettgolv som återfinns i övriga rum. Hallen har gott om plats för hallmöbler och avhängning i en skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finner ni en rymlig klädkammare. 

KLÄDKAMMARE
Stor klädkammare inredd med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns ett praktiskt hyllsystem som skänker gott om plats för kläder och tillhörigheter.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum har två fönster från golv till tak som skänker ljus och rymd. Praktiska lamellgardiner möjliggör både sol- och insynsskydd. Rummet är inrett med vackert parkettgolv som harmoniserar med ljusmålade väggar. Vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket som skapar en social yta, perfekt för trevliga middagar. Här finns plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang.

KÖK
Köket är smakfullt inrett med stilren köksinredning i vitt. Ovan den svarta bänkskivan sitter ett vitt kakel som belyses av infällda spotlights. Köket bjuder på gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd samt integrerad diskmaskin.

SOVRUM
Rymligt och luftigt sovrum med ett lugnt gårdsläge. Rummet har spännande vinklar som skapar karaktär och här finns två fönster som skapar varsin nisch. Likt vardagsrummet finns här vita lamellgardiner som insynsskydd. Rummet är stilrent inrett med parkettgolv och vitmålade väggar som gör det enkelt att inreda personligt. Här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Den väl tilltagna ytan möjliggör eventuell ombyggnation till två sovrum.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets rymliga badrum med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med glasvägg samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme samt vardagslyx i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda spotlights. 

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Arsenalsgatan 8 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 17 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1987.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 41:11. Fastigheten byggdes 1910/1911. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum och barnvagnsrum.

PARKERING
Föreningen förfogar över 3 parkeringsplatser, en plats kostar ca 525/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-12-29). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Parkeringsmöjlighet finns i närliggande garage, bl. a Otterhällans garage (www.otterhallansgarage.com), Kungsgaraget (www.apcoa.se) samt Rosenlundsgaraget (www.q-park.se).

TV/INTERNET
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
Fastigheten har genomgång flertalet renoveringar under åren, nedan ett urval.
1983 Byttes fönster och balkongdörrar mot gatan.
1987 Genomfördes hydrofibrering och fogning av gatufasaden.
1988 Byttes V/A-stammar och elen drogs om.
1993 Byte av lägenhetsfönster mot gården samt målning av fasad.
2000 Målades yttertak och en översyn och omfogning av fasad mot gatan genomfördes. Under året målades även fönster och balkongräcken.
2001 Totalbyte av fjärrvärmecentral. Samma år fick gårdsbjälklaget ett nytt tätskikt och omasfalterades.
2004 Byte av fönster i gårdstrapphuset och källarfönster mot gården byttes.
2007 Reparerade fasaden mot Arsenalsgatan då fasaden fogades om och samtliga fönster och plåtdetaljer målades. Under året installerades säkerhetsdörrar.
2008 Byggdes två vindslägenheter. Samma år installerades hiss i trapphuset på Arsenalsgatan och energideklaration av fastigheten genomfördes.
2010 Genomfördes OVK av ventilationen.
2012 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar.
2013 Upprättades en ny underhållsplan.
2015 Tvättades taket och den gamla delen omfogades. Samma år installerades nya porttelefoner.
2016 Byggdes en av lokalerna om till lägenhet. Under året byggdes även 5 nya balkonger mot gården.
2017 Byttes fönster mot Arsenalsgatan 8.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-12-27).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-12-29), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.