Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Femkampsgatan 3A, Lunden

Nyrenoverad bostad med högt läge och balkong

Smakfullt renoverad enrummare med vacker utsikt över stan samt balkong. Njut av en fin bostad högt upp i huset med slående takhöjd, genomgående brädgolv och närhet till såväl natur som stadskärnan.

Möts av en fantastisk rymd tack vare tilltagen takhöjd och de sobra ytskikt som nyligen renoverats. Framtaget brädgolv i hela bostaden skänker charmig karaktär och här är det bara att flytta in och känna sig som hemma. Utöver den härliga balkongen med skön förmiddags- och eftermiddagssol bor ni högt och fritt med fantastisk utsikt över stan. Bostaden är optimalt planerad med rymligt kök och bra förvaringsmöjligheter i både garderober och två rymliga förråd. Därtill bor ni i en solid brf med bastu, välutrustade tvättstugor och grillplatser. Området är lugnt och tryggt och här finns alla tänkbara bekvämligheter för en trivsam vardag så som mataffärer, gym, restauranger och utsiktsplatser. Ni har natursköna Skatås i närheten och når även Mühlenbocks lummiga park på bara ett par minuter.

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    1 rum och kök

  • Boarea

    37 kvm

  • Avgift

    2 893 kr

  • Budstart

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    3 av 4

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    1 rum och kök
  • Boarea

    37 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Kommentar area

    Boarean är ett cirkavärde.
  • Våning

    3 av 4
  • Balkong

    Ja
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1943
  • Förråd

    Vinds- samt källarförråd
  • TV/Bredband

    Kabel-TV via Com Hem och bredband via Comhem, alternativt fiberbredband via Bredbandsbolaget.
  • Lägenhetsnummer

    44 (Brf) / 1202 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse.

Ekonomi

  • Avgift

    2 893 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV.
  • Andel i föreningen

    0.70211%
  • Andelstal avgift

    0.70211%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    3 300 kr/år
  • Försäkring

    1 200 kr/år
  • Totalt

    4 500 kr/år
  • Personer i hushåll

    1
  • Kommentar

    Enligt säljarens uppgifter.

Energi

  • Energideklaration

    2010-07-08
  • Energiprestanda

    138 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Överås är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 100 bostadsrätter.

HEMSIDA
www.brfoveras.se

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 50:4, Göteborg Lunden 51:1 och Göteborg Lunden 51:4. Fastigheterna bebyggdes 1943. Fastigheterna totalrenoverades 1989. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns bastu, hobbyrum, tre tvättstugor samt två härliga uteplatser med grillmöjligheter.

PARKERING
Föreningen förfogar över 35 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 400 kronor i månaden. En del av platserna har motorvärmare, nyttjas den kostar det 50 kronor extra i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2018-01-24). I övrigt råder fri parkering på närliggande gator. Vid närliggande ICA Överås finns det parkeringsplatser att hyra utomhus eller under tak, för mer information kontakta P-bolaget i Göteborg. 

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Comhem alternativt fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Protector.

GJORDA RENOVERINGAR
1989 Totalrenoverades fastigheten då V/A-stammar byttes, hissar monterades, taket höjdes och 15 lägenheter gjordes om till etagelägenheter.
2011 Tvättades fasaden och justering av taket genomfördes.
2014-2016 Dränerades delar av fastigheten på Femkampsgatan 1-3, 2-6 samt Stavhopparegatan. Samma år renoverades hissar i tre etapper och maskinell utrustning i samtliga tvättstugor byttes ut.
2017 Genomfördes en OVK.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan och planerar bland annat att måla om trapphusen under 2018. De planerar även inom några år att lägga om taket. Inga beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-01-24).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, (2018-01-24) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och rymlig hall med vitmålade väggar och framtaget brädgolv. Ni får en direkt överblick över bostaden som tillsammans med fönster i två väderstreck och ljusa ytskikt skänker rymd. Hallen har, till vänster innanför entrén, ett givet utrymme för avhängning och härifrån når ni också hemmets praktiska klädkammare för ytterligare tillhörigheter.

KÖK
Köket är rymligt och bjuder på goda förvaringsutrymmen i alla lådor och skåp. Samtlig köksinredning är vit och en bänkskiva i ek bryter av snyggt. Även här är det framtaget brädgolv som harmoniserar med de vita väggarna. Intill fönstret med stenbänk finns utrymme för matplats. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (2018), fläkt (2018) samt spis. Här finns även ett städskåp.

ALLRUM
Vidare in i allrummet möts ni av härligt ljus från ett stort fönsterparti samt balkongdörren. Brädgolvet matchas med väggar målade i stilfull kalkfärg och här finns även inbyggda garderober med vita skjutdörrar som kontrasterar mot väggarna. Ni kan med enkelhet möblera med både soffa och säng.

BALKONG
Hemmets trevliga balkong har ett fritt läge och nås från allrummet. Tack vare att ni är högt upp i huset har ni en härlig utsikt att blicka ut över. Här finns plats åt utemöbler så ni kan avnjuta en frukost eller fika i solen som kikar fram under såväl förmiddag som eftermiddag.

BADRUM
Vitt, helkaklat badrum med en bård i beigebrun ton från föreningens stambyte. Här finns toalett, handfat, dusch, spegel med belysning samt ett spegelskåp. Det är även förberett för tvättmaskin.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.