Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lydinghielmsgatan 2A, Munkebäck

Tidsenlig hörntrea högst upp i huset med solig balkong

Ljus 40-talstrea på lugn adress med solig söderbalkong. Välplanerat hem med charmiga originaldetaljer, fönster i tre väderstreck samt goda förvaringsutrymmen.

Välkomna till en mysig hörnlägenhet med söderbalkong. Solen skiner på balkongen från tidig morgon till kväll. Här återfinns originaldetaljer som fönsterbänkar i sten och ekparkett i holländskt mönster. Ljuset flödar från hörnfönsterna i det rymliga vardagsrummet, där både soffgrupp och matsalsbord ryms utan problem. Stort kök, två rymliga sovrum och här finns goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare och flera garderober. Badrummet är kaklat och försett med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I mysiga Munkebäck bor ni både stadsnära och lugnt. I området finns bekvämligheter som mataffärer, små butiker och mysiga caféer. Lockas ni av innerstadens puls finns goda kommunikationer som tar er till centrum på kort tid. Dessutom har ni naturområden som Skatås och Härlanda Tjärn på nära avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  64 kvm

 • Avgift

  4 243 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  64 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1946
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  21 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 243 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.906%
 • Andelstal avgift

  4.56%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 560 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  6 120 kr/år
 • Personer i hushåll

  3

Energi

 • Energideklaration

  2011-02-16
 • Energiprestanda

  123 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hemmets hall välkomnar er med en originalparkett i ek som är lagt i ett holländskt mönster och vitmålade väggar. Här finns plats för hatthylla samt hallmöbler för ytterligare förvaring och det finns två inbyggda garderober.

KÖK
Vita köksluckor med metallbeslag och vitt kakel som stänkskydd. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en linoleummatta. Här erbjuds mycket goda förvaringsutrymmen och köket är utrustat med städskåp, kombinerad kyl/frys, inbyggd micro, hällspis samt fläkt. Säljarna har även byggt till extraskåp med träbänkskiva samt hyllor över så förvaringen är ypperlig. Vid fönstret får ett matbord sin naturliga plats. 

VARDAGSRUM
Tack vare hörnläget får vardagsrummet rikligt med ljusinsläpp från två stora fönster och i kombination med de ljusgrå väggarna blir atmosfären öppen och luftig. Här ryms en matplats för minst sex personer och det är också härifrån ni når bostadens balkong. I vardagsrummet finns även plats för soffgrupp och soffbord. På golvet ligger vacker parkett. 

BALKONG
Hemmets mysiga balkong nås från vardagsrummet och har ett lugnt och insynsskyddat läge. Solen lyser hela dagen, och på golvet ligger trätrall. 

SOVRUM 1
Hemmets större sovrum har ett lugnt läge mot föreningens trädgård. Utanför fönstret finns ett stort vackert träd som även är ett bra insynsskydd. Målade väggar i en grön ton och samma vackra originalparkett som i hallen. Ett fönster ger ett härligt ljusinsläpp och skapar rymd. Här finns även plats för dubbelsäng och övrigt möblemang och mycket goda förvaringsmöjligheter finns i en intilliggande klädkammare. 

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har ljusgrå väggar och laminatgolv samt ett stort fönster som ger härligt ljus. Här finns en stor garderob som tar hand om förvaringen. Ni kan enkelt möblera med enkelsäng och exempelvis ett skrivbord.

BADRUM
På golvet ligger blått klinker och väggarna är klädda i vitt kakel med en smal blå bård. Ett fönster skänker rikligt med ljus. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, dusch, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, två spegelskåp samt ytterligare ett vägghängt skåp för förvaring. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lyding Göteborg är en äkta förening. Fastigheten består av ett flerbostadshus med totalt 26 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 7 lokaler (förråd som hyrs ut, samt lokaler i varierande storlekar för exempelvis hobbyverksamhet). Föreningen förvärvade fastigheten genom ombildning av hyresrätt till bostadsrätt år 2019. Adresser i föreningen är Lydinghielmsgatan 2A-B samt Ahrenbergsgatan 9A-C.

Planer:
Tomtindelning 1946-03-28 Akt 1 1480K-III -3586
Stadsplan 1944-12-22 Akt 1480K-III-2535

FASTIGHETEN
Göteborg Kålltorp 94:5. Fastigheten bebyggdes 1946. Marken upplåts med tomträtt.

Tomträttsupplåtelse:
Akt 46/10
Tidigaste uppsägningsdatum 2066-11-26
Enligt överenskommelse daterad 2015-09-04 gäller den årliga tomträttsavgälden om 129 000 kr till och med 2026-11-25.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar fastighetsskötsel via AK Fastighetsskötsel samt jourverksamhet genom Låsinvest Svenska AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam gård med lummig grönska och härliga gräsytor. Det finns också en stensatt uteplats med grill. Tvättstugan är belägen i källaren av fastigheten och utrustningen består av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkrum.

I övrigt finns det lägenhetsförråd på vind och källare, cykelförråd, barnvagnsförråd samt sopkärl i komplementbyggnaden på gården.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 29 stycken parkeringsplatser som är belägna i anslutning till huset. Kostnaden för en parkeringsplats ligger på cirka 367 kronor i månaden. I dagsläget finns inga lediga platser, men medlemmar har förtur i kön (2020-07-04).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättsföreningen har fullvärdesförsäkring för fastigheten.

RENOVERINGAR
För kommande underhållsbehov de närmaste åren, se den tekniska rapporten i den ekonomiska planen. Just nu håller föreningen på att ta in offert för att gå igenom dagvattnet. Föreningen kikar också på möjligheten att sälja av råvinden för byggnation av nya lägenheter, de har även tankar kring att eventuellt bygga fler förråd i källaren.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2020-07-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-07-04) samt från föreningens Ekonomiska plan och Stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Munkebäck

LUGNT OCH STADSNÄRA
Munkebäck är ett mysigt område i östra Göteborg som tillhör stadsdelen Kålltorp. Områdets namn kommer av bäcken Munkebäck som är Härlandabäckens gamla namn. En bäck som i sin tur fick sitt namn på grund av alla munkar som vandrade här när de var på väg till Härlanda gamla kyrka. Idag är Munkebäck ett lugnt och charmigt område i utkanten av staden med nära till både natur och bekvämligheter. Området är under utveckling och här byggs det många nya bostäder, någonting som gör att kvarteren ökar allt mer i popularitet. 

I OMRÅDET
Områdets hjärta är Munkebäckstorget med bland annat mataffärer, offentlig service, restauranger och andra bekvämligheter. För naturälskare finns underbara grönområden och storslagen natur på gång- eller cykelavstånd. Delsjöområdet och Härlanda tjärn är två exempel där det finns gym, badsjöar, vandringsleder och motionsspår. Om vintern finns goda möjligheter till skridsko- och skidåkning. I Härlanda ligger kulturhuset Kåken i Härlanda fängelsets gamla lokaler. I kulturhuset finns öppen förskola, bibliotek och en rad olika kulturaktiviteter för både vuxna och barn. För familjer med barn i skolåldern finns dessutom många skolor i närområdet.  

KOMMUNIKATIONER
Till och från Munkebäck tar ni er enkelt med kollektivtrafiken. I området finns hållplatser för buss och spårvagn på ett flertal platser. Ner till centrala Göteborg tar ni er på endast 12 minuter. Se Västtrafiks hemsida mer information om vilka förbindelser som passar er.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.