Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Gångavstånd till stadens kärna och nära bekvämligheter

Gårda och Stampen

Den centrumnära och charmiga stadsdelen Gårda har Mölndalsån i väster, Överåsberget i öster, Redbergsvägen i norr och Örgrytevägen i söder. Med flera små gröna oaser, sköna områden vid kanalen och ett behagligt promenadavstånd in till staden bor du bekvämt med allt du behöver i närheten. Gårda är uppdelat i två områden; södra och norra Gårda, och gränsen utgörs av Ullevigatan. Fabriksgatan skär genom den södra delen och Anders Personsgatan genom den norra delen.

Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som stadspulsen har att erbjuda, som kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning.

Historia och utveckling i Stampen och Gårda

De här kvarteren har varit bebyggda i hundratals år, men de är först under de senaste åren som de kommit att expandera och utvecklas till ett populärt och urbant bostads- och kontorsområde. Det har satsats mycket på att rusta upp kvarteren kring Odinsplatsen och i Nya Gårda hittar man många moderna bostäder. För fyrahundra år sedan såg det lite annorlunda ut.

Områdets historia sträcker sig så långt bak i tiden som till 1600-talet. I de kvarter som idag är Stampen fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet och var länge ett ruffigt område, men den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests. Även i Gårda, som av många ansetts vara nedgånget, har det rests många fina bostadshus och stiliga kontorskomplex och området fortsätter expandera. Idag är kvarteren snygga och här finns en blandning av äldre karaktärsfulla landshövdingehus, fräscha nybyggen och en mängd stora kontor, varav Canon Business Centers skyskrapa är ett av dem.

Ett område med stort utbud av fantastiska restauranger

Allt ifrån intima kvarterskrogar som serverar välgjorda hamburgare och olika ölsorter till exklusiva hotellrestauranger med avsmakningsmenyer att njuta av vid tillfällen då man vill unna sig en lite extra lyxig gastronomisk upplevelse.

Restaurang vRÅ

Japanskt

Restaurang vRÅ

Japanska rätter på svenska råvaror som väljs efter säsong. Den här härliga restaurangen i exklusiv miljö hittar ni i det stora Posthotellet.

Burgersson

Hamburgare

Burgersson

Populära hamburgare med kött från närliggande svenska gårdar samt eget färskt bröd. Ni hittar dem på Friggagatan.

Upper House

Exklusivt

Upper House

En exklusiv restaurang högst upp i Gothia Towers mittersta torn med otrolig utsikt över Göteborg. Här äter du säsongens bästa lokalproducerade råvaror.

Norda Bar och Grill

Grillat

Norda Bar och Grill

Göteborg möter New York i den här hotellrestaurangen som ligger i det fina Posthotellet på Drottningtorget.

Restaurang Brasa

Brasilianskt

Restaurang Brasa

Hos Brasa, Göteborgs första churrascariarestaurang, får du en unik upplevelse med mat inspirerad av det brasilianska köket.

Star Bowling

Amerikanskt

Star Bowling

På Odinsgatan 8 kan ni njuta av Amerikanska maträtter och aktiviteter som bowling, shuffleboard och bull riding.

Bostäder i Stampen

Nedan ser du ett urval av bostäder till salu, kommande försäljningar och sålda bostäder från Stampen.

Stampen

Friggagatan 3C

2 rum och kök, avgift 3 597 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Stampen

Stampgatan 54A

4 rum och kök, avgift 4 659 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Stampen

Friggagatan 3C

2 rum och kök, avgift 3 196 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Stampen

Friggagatan 15

2 rum och kök, avgift 3 500 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Aktiviteter och upplevelser

I det här centrala området finns mycket att ta del av och underhålla sig med. Längs med evenemangsstråket Skånegatan hittar du både Svenska Mässan, Scandinavium och Ullevi. Även under de dagar då evenemang inte anordnas finns mycket att sysselsätta sig med här.

Valhallabadet

Simma

Valhallabadet

Ett av Skandinaviens största inomhusbad med ett stort utbud av bad och rekreation, träning samt kropps- och skönhetsvård.

Scandinavium

Sport

Scandinavium

En av norra Europas största inomhusarenor där det arrangeras stora idrottsevenemang, konserter, shower och mycket mer.

Ullevi

Sport

Ullevi

Sveriges största arena där du kan se fotbollsmatcher, idrottsevenemang och konserter.

Klätterfabriken

Träning

Klätterfabriken

Den här anläggningen erbjuder olika typer av klätterrelaterade arrangemang. Allt från barnklättring till företagsevenemang.

Svenska Mässan

Event

Svenska Mässan

En global mötesplats i hjärtat av Göteborg. På Svenska Mässan hittar du allt från hotell, butiker, spa och restauranger.

Trädgårdsföreningen

Grönska

Trädgårdsföreningen

Vacker 1800-talspark som under sommaren är fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. Här finns flera kaféer och ett vackert palmhus med tropiska växter.

Bevaka Gårda och Stampen

Funderar du på att flytta till Gårda eller Stampen? Gå med i vårt kundregister för att ta del av bostäder som säljs utanför Hemnet.

Fler områden

Är du intresserad av något annat område? Klicka dig vidare till ett här nedan!

Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.