Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Vackra villor och tidstypisk arkitektur

Östra Centrum

Det här växande och trivsamma området präglas av en kombination av äldre hus i trä, nyare lägenhetskomplex, vackra familjevillor och härliga grönområden. I stadsdelen finns en mängd tidstypiska byggnader, till exempel landshövdingehusen i Bagaregården. De välbevarade fastigheterna i trä, de snirkliga smågatorna och de lummiga innergårdarna inger en gammeldags och trivsam känsla som gör området omåttligt populärt. Den här typen av byggnader hittas i stora delar av östra centrum. Ett annat exempel på tidstypisk arkitektur i området är stadsdelen Strömmensberg i snygg funktionalistisk stil. Många hus där ligger högt över staden med vacker utsikt.

Området Örgryte kantas av pampiga stenvillor, färgglada trähus längs med Sankt Sigfridsgatan och även här återfinns den funktionalistiska stilen. Ja, i östra centrum är det inte svårt att hitta ett trivsamt boende för livets alla skeden, oavsett om du är ung, äldre eller om du har familj. Här finns någonting för alla som värderar ett trivsamt hem i ett lugnt område med närhet till både bekvämligheter, stad och natur.

Naturområden och aktiviteter

Gatorna i de här kvarteren kantas av grönska om sommaren. Innergårdarna blomstrar och de lummiga trädgårdarna i områdets villaområden inger en mysig känsla. Dessutom har boende i det här området den lyxiga tillgången till flera stora grönområden på nära avstånd.

Den vackra naturen som ligger kant i kant med östra centrum inbjuder till sund utomhusmotion och njutfullt friluftsliv året om. Här är det inte svårt att aktivera sig i friska luften. Sommar som vinter finns olika sportsliga aktiviteter att sysselsätta sig med. Bad, skidåkning, löpning, kanotpaddling, svampplockning eller skogsvandring. Här finns någonting för alla.

Härlanda Tjärn

I grönområdet runt Härlanda Tjärn finns vackra promenadstigar och motionsslingor. Tjärnen är en populär badplats om sommaren. Badet har en liten sandstrand och det långgrunda vattnet gör den här mysiga platsen populär hos barnfamiljer. När vattnet fryser om vintern finns goda möjligheter till njutfull skridskoåkning på tjärnen.

Delsjön

I rekreationsområdet Delsjön har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstigar, naturreservat och mycket mer. Under vinterhalvåret är det här en utmärkt destination för vinterlekar och aktiviteter som skid- och skridskoåkning. Bärplockare, sportfantaster och motionärer, det här underbara grönområdet passar alla som älskar utomhusaktiviteter.

I Delsjöområdet hittar du Skatås motionscentrum med ett modernt gym, kafé Skatåsmålet och bekvämligheter som personlig tränare och välutbildad personal som bland annat erbjuder hälsotester. Utanför dörren finns dessutom fotbollsplaner, beachvolleyplan och motionsslingor.

Mysiga caféer och gemytliga kvarterskrogar

I östra centrum finns många mysiga caféer och gemytliga kvarterskrogar där du kan slappna av och njuta av en lugn stund. Bor du här har du inte långt till matställen med goda rätter för take-away eller en trevlig kväll på restaurang.

Francks Kök

Mat

Francks Kök

Charmigt franskt krypin med god espresso, vällagad lunch och middag.

Lejonet & Björnen

Glass

Lejonet & Björnen

Glass i stora lass! På Danska Vägen ligger välkända Lejonet & Björnens glasskafé.

Cum Pane

Bröd

Cum Pane

Surdegsbageri i Olskroken med bröd och bakverk på ekologiska råvaror.

Tidbloms

Mat

Tidbloms

Mäktiga valv, takkronor och tjocka väggar skapar en trevlig atmosfär i den här härliga hotellrestaurangen.

Café Ilmoro

Kaffe

Café Ilmoro

Glass och italienskt kaffe i populärt kafé på Danska Vägen.

Cyrano

Pizza

Cyrano

Provencalska pizzor bakade i äkta vedeldad stenugn.

Bostäder i Lunden

Nedan ser du ett urval av bostäder till salu, kommande försäljningar och sålda bostäder från Lunden.

Lunden

Stafettgatan 4A

1 rum och kök, avgift 2 909 kr

Budstart: 2 080 000 kr

Lunden

Räntmästaregatan 26A

3 rum och kök, avgift 4 952 kr

Budstart: Kontakta mäklaren

Lunden

Sergelsgatan 1A

2 rum och kök, avgift 2 939 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Lunden

Schéelegatan 5B

3.5 rum och kök, avgift 4 546 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Fynda allt ifrån snygga begagnade möbler till barnkläder och ovanliga matvaror från alla världens hörn

Runt Olskroken finns bokhandel, matbutiker och flera andra affärer och längs Danska Vägen hittar du stiliga butiker som erbjuder snygg interiör och annat smått och gott. Några minuter med spårvagn från Redbergsplatsen tar dig bort till populära Kvibergs Marknad där du kan fynda allt från trendig vintage till orientaliska livsmedel. Åker du åt andra hållet hittar du den populära blomsterbutiken Fiori och den charmiga inredningsbutiken Solgläntan, som båda ligger i Örgryte.

IEMS

Interiör

IEMS

Mysig inredningsbutik där du hittar smycken, doftljus, interiör och mycket mer.

Pepparkaksbageriet

Fika

Pepparkaksbageriet

Lyxiga och eftertraktade pepparkakor som beställs av bageriets kunder redan under sommaren.

Kryddhuset

Ekologiskt

Kryddhuset

Kryddor, matvaror, the och kaffe från världens alla hörn.

Freja Blommor

Blommor

Freja Blommor

Blomsterbutik i Olskroken med blommor till alla tillfällen.

Kaffelunden

Kaffe

Kaffelunden

Underbara kaffesorter och the i lösvikt i liten charmig butik på Danska vägen.

Bratells – Svenska Hem

Interiör

Bratells – Svenska Hem

Snygga möbler och stilig inredning i butik nära Redbergsplatsen.

Bostäder i Olskroken

Nedan ser du ett urval av bostäder till salu, kommande försäljningar och sålda bostäder från Olskroken.

Olskroken

Övre Olskroksgatan 24

2 rum och kök, avgift 3 205 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Olskroken

Övre Olskroksgatan 30

2 rum och kök, avgift 3 348 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Olskroken

Norra Gubberogatan 5

3 rum och kök, avgift 4 444 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Olskroken

Norra Gubberogatan 5

2 rum och kök, avgift 3 352 kr

Slutpris: Kontakta mäklaren

Svunna tider genom olika arkitektoniska stilar

Det här området andas historia långt bak i historien och här hittar vi byggnader som skvallrar om svunna tider genom olika arkitektoniska stilar. Stora delar av området tillhörde länge Örgryte socken, fram till dess att staden grundades år 1921 och stadsdelen blev en del av Göteborg.

I charmiga Bagaregården finns villor, radhus och vackra landshövdingehus som främst restes mellan 1915 och 1930, en tid som anses vara svensk arkitekturs guldålder. De tidstypiska landshövdingehusen hittas i flera kvarter i östra centrum. Olskrokens byggnader var förr i tiden i den här stilen men de flesta husen, som restes i den här arbetarstadsdelen under 1800-talet, har rivits och ersatts med byggnaderna som restes så sent som under 1980-talet.

Stora villor, radhus och flerfamiljshus

Strömmensberg prospekterades i slutet på 1930-talet och är byggda i snygg funktionalistisk stil. Stadsplaneringen av området blev godkänd 1938 och de flesta husen färdigställdes under 1940-talet. Innan vår stad grundades var Örgryte socken stort och området sträckte sig ända från Frölunda hela vägen bort till Partille. Efter 1621 byggdes stora gårdar och slottsliknande byggnader för förmögna familjer i Örgryte och långt senare, under 1900-talet, byggdes många stora villor men även radhus och flerfamiljshus, i det här området. Dessa byggnader restes efter stadsingenjör Albert Lindgrens plan. Området byggdes i tider då arkitekturen förändrades snabbt och i kvarteren hittas hus i bland annat både klassicistisk-, funktionalistisk- och folkhems-stil.

Bevaka Östra Centrum

Funderar du på att flytta till Östra Centrum? Gå med i vårt kundregister för att ta del av bostäder som säljs utanför Hemnet.

Fler områden

Är du intresserad av något annat område? Klicka dig vidare till ett här nedan!

Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.