Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordhemsgatan 54B, Linnéstaden

Ljus sekelskiftespärla med utsikt över takåsarna

Trendig sekelskiftesbostad med utsikt, högt i tak, solig balkong, stuckaturer, genomgående brädgolv och vackra fönsterpartier med fantastiskt ljusinsläpp.
Högst upp i huset ligger detta härliga sekelskifteshem med tidstypiska spegeldörrar, breda dörrposter, djupa fönsternischer, två skafferier och läckert kök. Köket är smakfullt renoverat med integrerade vitvaror och stilrent stänkskydd i betong.
Helglasade höga balkongdörrar ger köket fint ljus och här värmer solen fram till lunch. Balkongen bjuder på vidsträckt utsikt över takåsarna samt Skansen Kronan. Vardagsrum och sovrum ligger i fil och smyckas av stuckatur och takrosett. Generös takhöjd och stora fönsterpartier ger en rymlig känsla, här är enkelt att umgås med familj och vänner.

Välkomna till en fastighet anno 1903 på attraktiva Nordhemsbacken med närhet till såväl stadens rika utbud av butiker och restauranger som promenadstråk i Slottsskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  56.5 kvm

 • Avgift

  3 663 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  56.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1903
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Telia öppet nät. Detta bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
 • Lägenhetsnummer

  14 (Brf) / 1402 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 663 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme samt vatten
 • Andel i föreningen

  6.122%
 • Andelstal avgift

  6.12198%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 380 kr/år
 • Totalt

  4 380 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Kostnad avseende el beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring baserat på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2021-02-18
 • Energiprestanda

  152 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens trivsamma hall som välkomnar er med brädgolv i ljusgrå ton och väggar målade i grått. Hallen har ett härligt ljusinsläpp från vardagsrummets fönster och här finns gott om plats för avhängning i en praktisk nisch.

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets renoverade kök som är smakfullt inrett med vit köksinredning och integrerade vitvaror. Ovan bänkskivorna i massivt trä är väggen klädd med stänkskydd i betong som skapar en snygg kontrast. På golvet ligger ett målat brädgolv som harmoniserar med vita väggar. Höga balkongdörrar i glas skänker rummet ett härligt ljusinsläpp och intill finns plats för ett bord för fyra personer. Från köket har ni en vidsträckt utsikt  över Linnéstadens vackra takåsar samt Skansen Kronan. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, vit fläktkåpa samt diskmaskin. Här finns också två skafferier, det ena är inrett med schackrutigt golv och vägghängda hyllor det andra med fasta hyllor och dörrar i en smakfull gul nyans.

BALKONG
Rymlig balkong med ett lugnt gårdsläge. Balkongen är belagd med trall för extra komfort med gott om plats för bord och stolar, en given plats att nyttja under årets varma dagar. Här kan ni njuta av frukost i morgonsolen samtidigt som ni blickar ut över takåsarna och Linnékyrkans vackra kyrktorn. Föreningen tillåter grill på balkongen, perfekt för trevliga sommarkvällar!

VARDAGSRUM
Genom breda dörrposter når ni bostadens vackra vardagsrum med högt i tak och stort fönsterparti som skänker ljus och rymd. Det gråmålade brädgolvet harmoniserar med väggar målade i en grå kalkfärg. Rummet smyckas av tidstypiska detaljer som stuckatur, takrosett och djupa fönsternischer. Här kan ni möblera med både soffa och matbord.

SOVRUM
Genom en vacker spegeldörr når ni hemmets sovrum med charmigt brädgolv och vitmålade väggar samt stuckatur och takrosett. Ett högt fönster med djup fönsterbänk förser rummet med ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Tre breda garderober i industriell stil ger gott om plats för klädförvaring. 

BADRUM
Badrummet  är klassiskt inrett med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt samt en mörk fondvägg i duschdelen. Här finns en vägghängd toalett, handfat, spegel, två vägghängda skåp, dusch med glasvägg samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt behaglig golvvärme. Belysning i form av infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Trapphuset 54:an är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 15 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Föreningen registrerades 2003.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 15:7. Fastigheten bebyggdes 1903. Fastighetens värdeår är 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 2005 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga samt cykelrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Telia öppet nät. Detta bekostas av respektive medlem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Fönsterbyte, samtliga fönster i byggnaden byttes ut mot mer tidstypiska fönster med välvda bågar på fram- och gavelsidan. Fasadarbeten samt radon- och fuktsanering.
2019 Nya fläktar i ventilationssystemet.
2017-2018 Filmades och spolades stammarna. Under perioden genomfördes relining av de horisontella avloppsstammarna i källarplan.
2017 Inspekterades taket.
2015 Installerades fibernät.
2012 Genomfördes en OVK.
1982 Genomfördes en stor renovering av fastigheten då bland annat stammar byttes och fasad samt tak renoverades.

PÅGÅENDE SAMT KOMMANDE RENOVERINGAR
2021 Målning av fasaden.
2022 Upprustning av gårdsplanen.

Föreningen ser över möjligheten att exploatera råvinden, inga vidare beslut tagna i dagsläget. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2030.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2021-11-11).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Direkt från gården via trapp ner till Linnégatan.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.