Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Köpmansgatan 2, Kronhusbodarna

Kvadratsmart citytvåa på attraktiv adress

Högt upp i huset i pampig tegelfastighet med högt i tak, höga fönster och vackra ljusinsläpp. Välplanerad bostad på lugn gata mitt i centrum.

Välkomna till denna stilfulla bostad. Sovrum och vardagsrum ligger i fil med tidstypiska fönster ut mot Köpmansgatan. Lägenheten ett stort kök med mycket förvaringsutrymmen. Här bor ni ett stenkast från Avenyn och stadens utbud av restauranger, kaféer, butiker och nöjen. Ni har dessutom Göteborgs vackra kanal runt hörnet och närhet till kommunikationer.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  46 kvm

 • Avgift

  3 116 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  46 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  3 av 4
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1875-1885
  Fastighetens värdeår är 1993.
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  1132 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 116 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.01764%
 • Andelstal avgift

  3.01764%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  2 100 kr/år
 • Totalt

  5 100 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns två garderober och plats för avhängning.

KÖK
Trevligt kök med ekparkett och ljusa väggar. Rummet har ett vackert ljusinsläpp från de höga fönstren och stilren köksinreding med mycket förvaringsutrymmen. Ovan bänkskivan i laminat sitter dekorativt svart kakel. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläktkåpa, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. På en av väggarna sitter öppna hyllplan. Köket har plats för ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum har häriga ljusinsläpp från fönstren som vetter mot gatan. Rummet har ekparkett och ljusa väggar samt plats för soffgrupp och annat möblemang.

SOVRUM
Mysigt sovrum med ekparkett och ljust tapetserade väggar. Här finns fyra svarta garderober med gott om förvaring för kläder och tillhörigheter.

BADRUM
Badrummet har ljus våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt med blå bård. Här finns wc, handdukstork, handfat, spegelskåp samt dusch med glasdörrar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Köpmansgatan 2 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 29 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Köpmansgatan 2-6 &10 samt Smedjegatan 6. Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

FASTIGHETEN
Göteborg Nordstaden 14:7. Fastigheterna bebyggdes 1878-1885. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC Sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam uteplats med grill. I föreningen finns också två tvättstugor samt cykelförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Nordic Försäkring och Riskhantering.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1990-talet renoverades V/A- stammar samt byggdes vindslägenheter på Köpmansgatan 2.
2009 Renoverades fasaden och en OVK-besiktning genomfördes.
2011 Byttes en del av fastighetens fönster.
2012 Målades fönster och installerades egen fjärrvärmestyrning.
2014 Målades tak och fönster.
2015 Rustades innergården upp samt byttes fläktar och fläktstyrning på taket.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att renovera trappuppgångar och portar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från i föreningens styrelse (2016-06-22) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Inom Vallgraven

MYSIGT MYLLER MITT I STADEN
I det gemytliga området inom Vallgraven bor du komfortabelt och praktfullt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar, små boutiquer och större kedjor. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.  

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. Inom Vallgraven bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. Här finns också de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan samt Kungstorget med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I de här kvarteren har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg. 

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn härifrån, är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Kungsportsplatsen, Brunnsparken, Drottningtorget och Grönsakstorget. I närheten ligger även Göteborgs centralstation. Från Rosenlunds Färjeläger kan du hoppa på båtarna Älvsnabbaren eller Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.