Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Norra Liden 31, Otterhällan/Kungshöjd

Topprenoverad citytrea högt över staden med egen garageplats och inglasad balkong i väster

Helrenoverad stadstrea i absolut toppskick på vån 5/6. Egen garageplats i källaren och inglasad balkong i väster. Rofyllt cityläge ett stenkast från Kungsgatan samt inarbetad brf med stor grönskande innergård. Hiss finns!

Låt er hänföras av ett tidlöst och modernt hem där det bara är att flytta in. Ett optimalt cityboende för er som trivs med att bo mitt i stan men som också vill ha lugn och ro omkring er. Lägenheten är omgjord av fackmän under 2015 och hela renoveringen präglas av stilfulla inredningsdetaljer och vackra material. Det höga läget gör att stadsbruset känns avlägset och en genomgående arkitektur med stora fönster i öst och väst ger ljuset fritt spelrum. Den inglasade balkongen är ett härligt extra rum som förlänger årstiderna och här tittar solen fram från tidig eftermiddag till kväll. Njut också av ett exklusivt kök med högkvalitativ utrustning, två lugna sovrum samt ett komfortabelt badrum med härlig golvvärme och möjlighet att installera tvättmaskin. Varmt välkomna!

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    3 rum och kök

  • Boarea

    73.1 kvm

  • Avgift

    4 981 kr

  • Slutpris

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    5 av 6

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    3 rum och kök
  • Boarea

    73.1 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Våning

    5 av 6
  • Balkong

    Inglasad balkong
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1978-1980
  • Förråd

    Källarförråd
  • TV/Bredband

    Kabel-TV och Internet via ComHem alternativt Bredbandsbolaget
  • Lägenhetsnummer

    52 (Brf) / 1501 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    4 981 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Garageplats
  • Andel i föreningen

    1.00364%
  • Andelstal avgift

    1.00364%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    4 541 kr/år
  • Försäkring

    2 052 kr/år
  • Totalt

    6 593 kr/år
  • Personer i hushåll

    2
  • Kommentar

    Elkostnad enligt säljarens uppgifter. Hemförsäkring baserat på kalkyl hos if.se.

Energi

  • Energideklaration

    2009-06-22
  • Energiprestanda

    137 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈ/HALL
Den stora och grönskande innergården som välkomnar er rymmer både lekplatser och sittgrupper och här känns stadsbruset avlägset. Kliv in genom porten och ta hissen upp till femte våningen och låt er hänföras av en modern och tidlös bostad där det bara är att flytta in. Hela lägenheten är omgjord av fackman under 2015 och redan i hallen märks den goda smaken. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger ett klassiskt parkettgolv i ek som löper vidare genom rummen. Till höger om entrén erbjuds plats för avhängning och här finns också en inredd klädkammare som står för ypperlig förvaring.

KÖK
Köket är i absolut toppskick och hela renoveringen präglas av exklusiva material och högkvalitativ utrustning. Väggarna är målade i en grå ton och den fina inredningen kommer ifrån välrenommerade Ballingslöv. De vita luckorna har en vacker profilering som ger en lantlig touch och överskåpen pryds av vitrindörrar, glasskivor och dimbar belysning. Inbyggda spotlights med dimmerfunktion lyser upp arbetsbänken i svart sten och ovanför har man valt ett vitt kakel med en högblank finish. Hög prioritet har lagts på förvaringen och intill fönstret ryms ett rejält matsalsbord för många middagsgäster. Samtliga vitvaror är av märket Siemens och här inryms en hel kyl och frys, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt inbyggd micro.

VARDAGSRUM
Till höger om hallen ligger det spatiösa sällskapsrummet och här är det lätt att trivas. Det höga läget ger en fridfull atmosfär och ett vackert genomgångsljus flödar genom rummet från bostadens stora fönster i öst och väst. Väggarna är målade i en sandfärgad ton med ett ljusare parti och härifrån tar ni er ut på hemmets härliga balkong som förlänger årstiderna tack vare sin inglasning. Delar av vardagsrummet är utrustat med dimbar belysning och här kan ni inreda med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

INGLASAD BALKONG
Högt upp med utsikt mot himlen och stadens hustoppar så ligger den stora och inglasade balkongen som ger känslan av ett extrarum. Balkongen är belagd med trätrall och det förmånliga västerläget gör det möjligt för er att njuta i solen från tidig eftermiddag till kväll. Balkongen kan inredas med loungemöbler samt dekoration.

SOVRUM 1
Det stora sovrummet andas lugn och ro tack vare ett fridfullt läge mot föreningens innergård. Väggarna är målade i en guldig ton och på ena väggen sitter en dekorativ tapet i olika mönster. Tre garderober tar hand om förvaringen och här ryms en dubbelsäng samt annat möblemang.

SOVRUM 2
Bostadens mindre sovrum lämpar sig utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor, möjligheterna är många! Ekparketten har nyligen slipats och på väggarna sitter en ljus tapet i randigt mönster. Längs ena väggen sträcker sig en rymlig skjutdörrsgarderob med nyinstallerade dörrar i frostat glas och inuti sitter en specialanpassad inredning ifrån Lumi. Rummet kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang.

BADRUM
Det helrenoverade badrummet har fortfarande nykänslan kvar och inredningen är helt i tiden. Rummet pryds av kakel och klinker i en beige ton och här finns underliggande golvvärme som gör det varmt och skönt. I taket sitter en vacker ljuskrona som ger ett behagligt ljus och här är också förberett för tvättmaskin. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegel med belysning, förvaringsskåp samt dusch med vikbara glasdörrar.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Otterhällan i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med 110 bostadsrätter. Adresser i föreningen är Norra Liden 25-35.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 62:12. Fastigheten byggdes 1979. Marken upplåts med tomträtt.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tre nyrenoverade tvättstugor, en samlingslokal, cykelförråd samt en mysig innergård med lekplats och grillmöjligheter. Föreningen har även extra förråd man kan hyra.

PARKERING
Till den här lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Föreningen förfogar över totalt 44 garageplatser där majoriteten är knutna till en lägenhet. De platser som ej är knutna till en lägenhet kostar cirka 940 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-04-04). Goda parkeringsmöjligheter för boendeparkering finns på gatorna runt fastigheten. För mer information kring boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och internet via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

RENOVERINGAR
2004 Byttes entrépartier, passersystem och porttelefon. Samma år rustades hissarna upp.
2005 Spolades samtliga avloppsstammar. Samma år genomfördes ett fogbyte på fasaden.
2006 Målades balkonger om.
2007-2009 Installerades nytt värme- och ventilationssystem.
2008 Byttes termostater och fläktar i samtliga lägenheter och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2009 Renoverades föreningslokalen.
2010 Besiktigades fastigheten.
2011 Renoverades garaget.
2013-2014 Renoverades balkongerna och taket försågs med taksäkerhetsräcke. Samma period spolades avloppsstammarna.
2015 Byttes rökluckor på taket och gården. Samma år renoverades tvättstugorna.
2016 Förstärktes stenmuren mot Brf Lasarett och Otterhällegatan. Samma år påbörjades ett hissbyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. I dagsläget pågår ett hissbyte i samtliga uppgångar. Föreningen planerar även att renovera balkongerna inom en 10-årsperiod.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-04-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-04-04) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.